Модни тенденции в прическите. Тема 14

• 44 877
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Отенъците са-

топъл,натурален,пепелен,червен,лилав,
златист и т.н.

# 616
  • BG-DE
Цифрите след точката при номерацията на боите означават нюанса, има някои различия при отделните производители но общо взето са 0-натурално 1-пепелно, 2-перлено, 3-златисто, 4-медно, 5-червено, 6-лилаво, 7-кафяво, 8 и 9 могат да бъдат и перлено и синьо, все пак при отделните фирми има някои различия. Ако цифрите са две първия нюанс е по-силния, напр.7.13 означава средно русо бежово (пепелно-златисто). Първата цифра, преди нюанса е нивото на основния цвят.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 19:18 от Menerva

# 617
ако при теб става с 9% ще взема да поръчам още един оксидант 🙂
Златно правило е, че колкото повече бели коси има, толкова по-нисък % оксидант се слага, за да може да покрие. Казвам го и от личен опит, когато се правех с 8.666. Първо слагах 9%, покриваше, но си личеше къде са били белите коси и се отмиваше много бързо. После минах на 6% и нещата се подобриха значително откъм покривност и трайност.

# 618
  • BG-DE
Принципно е така, 6% е за max добро покритие на бели коси, с 3 и 9 не се препоръчва но и всяко правило си има изключения, наскоро в YT гледах как боядисаха една дама с над 50 % бяла коса с 9% и фризьорът обясни, че при стъкловидно побеляване е нужен по-висок процент, за да се отвори повече кутикулата. До миналата година бях много светла блондинка и се правех с 12% и супер изсветляващи бои, колкото и да е странно но белите косми се покриваха идеално и не се отмиваха бързо, а след това уж по всички правила основен цвят + допълнителен с оттенък +6% и на второто миене лъсват 😔

# 619
Поради алергия се правя с безамонячна боя. Имам доста бяла коса, но и моят цвят си личи, да кажем, че са 50/50. От ЗР ми даваха боята с оксидант 6-ца и белите ми коси въобще не сменяха цвета.Взех 9-ка-всичките ми колеги ме питат как правя разкошния цвят, белите коси се покриват перфектно и издържат около месец.Аз се боядисвам на 4-5 седмици, издържам и 6, но тогава тъмните коси превземат😁

# 620
Аз вече писах, но ще се повторя. 6% не ми покриваше белите косми, мъчих се няколко месеца. Но сега с 9% нищо не се вижда. И като се замисля точно от оксиданта се получи този цвят. Но пък ми хареса. Остава да пробвам комбинацията  5-ца с 9%.

# 621
А става ли по- светъл цвета с 9-ка?

# 622

При мен става, и то лесно. Но аз съм със светла основа, ниво 7.

# 623
Аз не държа да става много светъл, на ниво 8-ца съм, но питах фризьорката ми, сега ме прави с 6-ца оксидант, ако е с 9-ка оскидант каза, че ще стане по- светла, затова препоръча 7-ца да боядисаме, а не 8-ца. По- агресивен ли е 9-ка оксидант?

# 624

Белите коси придобиват нюанса, който искам без проблем, тъмните ми коси стават доста по-светли, но никога досега не са ставали съвсем цвета, който искам.С 9-ка получавам поне 2 нюанса по-светъл цвят на тъмната коса.

# 625
Здравейте. Не ми се искаше да пускам нова тема, надявам се тук да е уместно.
Моля да ме извините, ако това не трябва да е тук.

Имам нужда за съвет спрямо цвета на косата си. От години се къносвам с Herbul в зеленото пакетче, което е по-естествено черно и стои с много леки кафяви отенъци на слънце. Но с напредване на годините ми омръзна да бъркам каши и да стоя с тях по два часа, като същевременно да цапам банята. Да, косата ми е здрава, плътна, но пък дали няма вариант с някоя безамонячна боя, която да не вреди също?

Сериозно се замислих и за цвета. Черно добре ли е? Притеснявам се, че с годините вече няма да ми стои добре и се замислям за много тъмно кафяво, но нещо в студен нюанс и да е възможно най-тъмното кафяво.
Изобщо никога не съм обръщала внимание на тази част от мен и не разбирам нищо от бои и т.н.

Моля да ме посъветвате какво да направя и кой цвят да оставя.

Благодаря ви.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 13:04 от Blooming Flower

# 626
Ох, Blooming flower, косата ти е чудесна! И аз се къносвам, и моята е черна, но да знаеш, че минеш ли на боя, такъв хубав косъм-здрав и лъскав едва ли ще се получи. Досадно е това плескане постоянно и стоене с часове, както и липсата на интересни цветове, но това е цената, която за себе си плащам, за да имам здрава коса. Помня времето, когато се боядисвах с Кастинг на Лореал, косата ми беше тънка, като паяжина ... Успех, каквото и да решиш!

# 627
Ani888, радвам се че и други като мен ползват черна къна. Мислех, че вече няма такива жени. Наистина е така, това което пишеш. Няма да я мъча с кафяво тогава. Но ще държа къната един час, а не два, тя пак хваща. Хербул имат и светло черна къна, но само в Индия се предлага, бяха ми казвали за вариант чрез пейпал да си платя и да ми я доставят.

На времето черна с палете се правих. Но стоеше гарваново и не ми допадна. Косата ми се късаше от средата на косъма и беше изгорена. Капеше доста и цъфтеше. След къната нито се къса, нито капе, нито цъфти. За цвета ще го преживея... макар че си обожавам черно, единствено възрастна с черна коса не знам как ще съм.

Благодаря още веднъж, ако може сподели ти коя къна ползваш?

# 628
  • София
Аз категорично не мисля, че черното състарява и всякакви такива клишета. Има жени на които черното им стои феноменално.

Ако държиш да си поддържаш този цвят моя съвет също е да не преминаваш към боя. Не знам имаше ли снимка, която изпуснах, но ако косата ти сега е перфектно състояние да знаеш, че с боята каквото и да правиш не е чак толкова добре.

Ако решиш да се боядисваш и не искаш гарваново черно вземи боя с номер 3. Примерно Гарниер според мен е по щадяща, Палете - много агресивна и към скалпа и към косъма.

# 629
Благодаря и на теб Elena_if_Avalor!

Общи условия

Активация на акаунт