Модни тенденции в прическите. Тема 14

• 44 911
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • Някъде там
Неви и така си много кросива,но според мен една идея по светло ще е по добре..
Аз нали съм със съвсем леко по светли краища и понеже са в по карамелен нюанс това ме побърква.
Намазах се с олиосета в цвят 8.176(убийствен  е).
Влюбена съм в тоци цвят и ми се прииска цялата коса да е така .
Днес ще се опитам да снимам върховете да видите.
Общо взето се получи манджа с грозде.
В корените съм на ниво 6 ,дължинитена ниво 8 Grinning.
Добре ,че косата  е нещо което расте и човек може да експерементира,с цвят,форми ,дължина и т.н Grinning .

# 511
Поръчах си снощи  боя за коса Exicolor 7.20 - лилава орхидея. Някой ползвал ли е тази марка? Отзивите бяха добри,  а аз, разбира се, бях привлечена от цвета 😁

# 512
  • Някъде там
Поръчах си снощи  боя за коса Exicolor 7.20 - лилава орхидея. Някой ползвал ли е тази марка? Отзивите бяха добри,  а аз, разбира се, бях привлечена от цвета 😁

Цвета изглежда страхотен ,от къде я поръча?Нищо не съм чувала за тази марка бои.
Аз се чудя дали да си подстрижа косата ето така  да направя такъв цвят
Косота ми с такава дължина

# 513
Искрице, от didiembg. Излиза ми във фб от доста време и снощи прещраках и я поръчах. Каквото- такова. И без това си ходя с измита боя постоянно и с някакъв собствен, самополучен цвят, още един експеримент +- не е фатален.

# 514
Здравейте!
Искам да попитам дамите, които си боядисват косата как процедират с боядисването около "морските" почивки?
Естесвеният ми цвят е тъмно кафяво и се боядисвам на 5 седмици с безамонячна боя 2 тона по-светла с меден оттенък. Или конкретно - Syoss oleo instense 6-76. За последно боядисвах корени преди 2 седмици, а на море ще ходя в средата на юли. Кога ще ми препоръчате са сложа боя - преди (колко дни) или след морето (колко дни)?
И още един въпрос - ако искам са сложа по-тъмна боя с цел са си върна естествения цвят е добре да стане я края на летния сезон, нали?
Благодаря ви много!
Нова съм и се надявам, че това е темата, в която са задам въпроса си.

# 515
Ампулата на Алфапарф е за скалпа,не за дължините.За боядисване си вземи ампула на Лалга

В начин на употреба пише, че се нанася по дължините... За това помислих че ще свърши работа.

# 516
Като сте заговорили за боядисване, имам един въпрос - след боядисване само шампоани и балсами за боядисани коси ли ползвате или всякакви? Боядисах си косата в неделя и затова ми се иска да я поддържам правилно, за да не сваля боята скоропостижно Simple Smile

# 517
Като сте заговорили за боядисване, имам един въпрос - след боядисване само шампоани и балсами за боядисани коси ли ползвате или всякакви? Боядисах си косата в неделя и затова ми се иска да я поддържам правилно, за да не сваля боята скоропостижно Simple Smile
Аз се боядисвам от съвсем скоро и съм открила, че шампоаните, които най-добре ми се отразяват са тези без сулфати. От години използвам предимно  корейски шампоани, но сега взех Керастаз за разнообразие и проба. Но на мен шампоаните за боядисана коса омазняват прекалено много косата ми. Твърде лигава си усеща косата още под душа. Не са моето. А пък от този на Lakme, не стига, че мирише силно на боя, но и сърбеж на скалпа получих. Hug

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 12:54 от Анонимен

# 518
"А пък от този на Lakme, не стига, че мирише силно на боя, но и сърбеж на скалпа получих."

Точно на боя! И аз затова не ги харесвам, иначе са бюджетно решение и сигурно не са и толкова лоши...

# 519
Момичета, не издържах, взем Кастинг 5.50-Махагон и уикенда ще се мажа. Досега обаче съм слагала 6-ци все, може би ще се потъмни, но не ми пречи, интересно ми е какво ще стане. Нямам против и една идея по-тъмен нюанс. Даже мисля да пробвам по-нататък и Тъмната Череша.
Анастасия, няма смисъл да боядисваш преди море. Косата ще се изтощи и ще изсветли. Правила съм го понякога, когато много ми се е искало и от суета, но наистина няма смисъл. Разбира се, ти ще си решиш кога, това не е от такова значение. Можеш да потъмниш когато ти се иска, ако косата ти изсветлява много през лятото от слънцето, може и есента- аз никога не съм съобразявала със сезоните, боядисвам се когато ми скимне и ми се прииска.
Аз не ползвам козметика за боядисана коса, просто защото съобразявам изцяло с проблемния скалп, що се отнася до шампоана, и като цяло ползвам други неща.

# 520
Аз лично винаги се старая да имам поне един продукт за боядисана коса, дори това да е само финиша. Като гледам момичетата какви снимки постват, сигурно моята коса заема първо място по падане на боята. След 2-3 измивания цветът вече няма нищо общо, просто косъмът ми не поема трайно боя, твърдата вода също е фактор при мен. На твое място бих опитала между 2 боядисвания да използвам само продукти за боядисана коса за да видя реален резултат от употребата им, все пак за месец-месец и половина няма да пострада фатално косата. Аз използвам основно дрогерийни марки, но и там има голяма разлика в качеството. Сега например съм с балсам-маската с малини на Нивея и не съм доволна, но е лека и ще си я довърша. Иначе за мен най-добра си остава червената серия на Елсев, просто класика, не ме предавала никога за 15 години. Друг още по-бюджетен вариант за тъмни коси е кафявата серия на Балеа. Дори само с балсама, винаги са ме питали с какво съм боядисана. На теория знам, че хидратиращите продукти са по-подходящи от протеиновите за защита на цвета. За мен лично  сериите за боядисана коса са балансирани и ми дават всичко. Аз от време на време като видя надписи " за руса/тъмна коса" и винаги изпадам в недоумение дали да си купя и коя точно, защото основни ми цвят е 7-ца, нещо средно. Последните няколко пъти купувам 6-ци, но пак избива жълтото по дължините и сериозно се замислям за anti yellow. Напоследък доста ми допадат металически нюанси, в Нотино са пуснали Majirel glow, изглеждаха добре.
Анастасия, по принцип боядисване преди море се прави 1 седмица по-рано, така знам. Не робувам на това, по-скоро се придържам към някакъв интервал. Отдавна го правя непосредствено след мц и така става на около 30-35 дни. За тъмните цветове няма никакво значение кога ще го направиш, както ти каза Мис Каролин. Така или иначе светлите дължини ще ти избиват бързо и ще отнеме доста време за да се покрият равномерно. От личен опит мога да кажа, че от месеци се боря да се потъмня от 7 на 6.

# 521
Скрит текст:
Аз лично винаги се старая да имам поне един продукт за боядисана коса, дори това да е само финиша. Като гледам момичетата какви снимки постват, сигурно моята коса заема първо място по падане на боята. След 2-3 измивания цветът вече няма нищо общо, просто косъмът ми не поема трайно боя, твърдата вода също е фактор при мен. На твое място бих опитала между 2 боядисвания да използвам само продукти за боядисана коса за да видя реален резултат от употребата им, все пак за месец-месец и половина няма да пострада фатално косата. Аз използвам основно дрогерийни марки, но и там има голяма разлика в качеството. Сега например съм с балсам-маската с малини на Нивея и не съм доволна, но е лека и ще си я довърша. Иначе за мен най-добра си остава червената серия на Елсев, просто класика, не ме предавала никога за 15 години. Друг още по-бюджетен вариант за тъмни коси е кафявата серия на Балеа. Дори само с балсама, винаги са ме питали с какво съм боядисана. На теория знам, че хидратиращите продукти са по-подходящи от протеиновите за защита на цвета. За мен лично  сериите за боядисана коса са балансирани и ми дават всичко. Аз от време на време като видя надписи " за руса/тъмна коса" и винаги изпадам в недоумение дали да си купя и коя точно, защото основни ми цвят е 7-ца, нещо средно. Последните няколко пъти купувам 6-ци, но пак избива жълтото по дължините и сериозно се замислям за anti yellow. Напоследък доста ми допадат металически нюанси, в Нотино са пуснали Majirel glow, изглеждаха добре.
Анастасия, по принцип боядисване преди море се прави 1 седмица по-рано, така знам. Не робувам на това, по-скоро се придържам към някакъв интервал. Отдавна го правя непосредствено след мц и така става на около 30-35 дни. За тъмните цветове няма никакво значение кога ще го направиш, както ти каза Мис Каролин. Така или иначе светлите дължини ще ти избиват бързо и ще отнеме доста време за да се покрият равномерно. От личен опит мога да кажа, че от месеци се боря да се потъмня от 7 на 6.

Много добра идея  Flowers Hibiscus да заложа на продукти за боядисани коси сега до следващото боядисване. Червената серия на Елсев не съм я ползвала, ще я пробвам на моята коса как ще се отрази.

# 522
Аз и друг път съм казвала, но ще се повторя - шампоана съобразявам със скалпа, а маска/балсам с дъжините, това е най-логичното решение за мен.
Хелия, сега ме мъчи един въпрос относно твоя казус. Да не би случайно преди боя пак да слагаш продукти за защита на цвета и това да пречи да се задържи боята трайно? Обяснявам теорията си:
Скрит текст:
Тук се робува много на хидратация и протеин, но за мен по-важна е киселинността на даден продукт за коса. Продуктите за боядисана коса са с различно ph - кисели са, като са предназначени да затварят кутикулата на косъма, за да не излиза боята. Ако ползваш подобни продукти преди боя, обаче, се получва, че само "матираш" косата, а не я боядисваш, защото вече си затворила косъма и боята се настанява някъде по-отгоре, а не успява да проникне хубаво. Много фризьорки са ме мили превантивно преди боя, ползват шампоан за обем, той е с неутрално ph или дълбоко почистващ, но аз не съм им фен.

# 523
Хибискус, не прекалявам с тях. Преди боя не правя нещо специално. Просто ми е такава косата.

# 524
Аз избирам продуктите за коса според скалпа и дължините.
С това често миене на косата, цветът неминуемо се измива, каквото и да ползвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт