За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 476
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Момичета, някой да ме насочи към вкусна изпитана рецепта за печено ярешко с коприва?

# 181

Моите не спадат, но аз ги пека много сложно. Като си направя тестото и ги напляскам на тавата, пека 10 мин на 200градуса, после намалям на 170 за 25. После изключвам фурната, вадя ги и бързичко ги боцвам (с шиш на пример), връщам ги обратно в изключената фурна за 10 мин и ги вадя да изстинат.
Скрит текст:
Много добре изглеждат, ще запиша и този вариант, поне като ми оправят печката да мога да ги правя.

# 182

Не се отварят,това е една от причините да спаднат.Ако сметнеш, че е силна печката,защото много силна може да "опърли" отгоре и да остане сурово вътре, ти предложих да изключиш за три минути примерно, но това е след като са почти изпечени.
Сега ми се приядоха еклери. Аз ги оформям като кебапчета, твоите ми се виждат големи, но снимките лъжат, като  се снима отблизо изглежда голямо.
Сметни времето за изпичане сега и не отваряй до две трети от него.
Ами да, но аз взех, че реших, че ако съвсееем лекичко отварям врата, температурата ще стане подходяща, но кой да се сети за надуването и спадането🤦‍♀️

# 183
  • София

.............
Ами да, но аз взех, че реших, че ако съвсееем лекичко отварям врата, температурата ще стане подходяща, но кой да се сети за надуването и спадането🤦‍♀️
Също смятам, че твоята фурна не е толкова силна, ако беше трябваше да са изгорели, а не са, но не са допечени, за мен са сурови. След като ти изтече времето на печене, без да отваряш фурната изобщо, чак когато изключиш температурата подпираш вратата с  една дървена лъжица, да е леко отворена,  но не ги вадиш , нека да си стоят вътре около 15 - 20 минути и няма да ти спаднат.  По този начин всяка остатъчна влага от еклерите ще се изпари и ще останат хубави топки. Лесно е.

# 184
Вътрешността на еклерите остава ли леко влажна или моите са сурови?Едните съм сигурна,че са сурови,защото отвън ги изгорих,но вътрешността им е много течна.
Ето изгорялото негърче,което е много твърдо отвън.
Скрит текст:
.
А първите ги извадих по-рано,но пак ми се виждат влажни вътре,затова докарах вторите до това състояние
Скрит текст:
.
За първи път правя,да ги изхвърля ли или утре да им правя крем и да ги напълня?

# 185
На мен на снимката и едните и сругите ми изглеждат добре. Според мен си ги напълни утре. Не са сурови.

# 186
Сурови са. Трябва да са кухи вътре и доста олекнали. Опитай да изстържеш вътрешността и да ги напълниш.

# 187
И на мен ми се струват сурови,ако ги сложа пак на слаба фурна дали ще се изпечат и вътре?

# 188
  • София
Идеи как да употребя 2 кори (домашни) яйца.
По принцип като наближат 1мес на какво е най-добре да се правят (обработват)?
Освен крем карамел и кекс?

# 189
  • София
Идеи как да употребя 2 кори (домашни) яйца.
По принцип като наближат 1мес на какво е най-добре да се правят (обработват)?
Освен крем карамел и кекс?

Баница, огретен, козунак, различни видове палачинки, торта (яйца могат да се вложат, както в блата, така и в крема), омлет/фритата, яйца по панагюрски...

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 13:04 от Vanja77

# 190
  • София
Starrydream,салата с яйца и праз.

# 191
Здравейте! Имам въпрос. Прецаках си тестото за козунака. Изобщо не втасва, не се надига, а се разлива настрани. Мисля че няма и да втаса. Та въпроса ми е какво друго мога направя с него, защото си е бая тесто и не ми се хвърля.

# 192
нищо. Сложи го да се изпече поне, после режи на филийки, запичаш и мажете с нещо.

# 193
  • София
Здравейте! Имам въпрос. Прецаках си тестото за козунака. Изобщо не втасва, не се надига, а се разлива настрани. Мисля че няма и да втаса. Та въпроса ми е какво друго мога направя с него, защото си е бая тесто и не ми се хвърля.
нищо. Сложи го да се изпече поне, после режи на филийки, запичаш и мажете с нещо.
+ 1!. Нищо! Ново тесто забъркай, това става на тухла и ...изобщо не го печи, няма смисъл, но това съм си аз, ти сама си прецени.

# 194

И на панирани филийки става чудесно! Пробвай на мекици дали няма да се получи, много обичах, баба ми правеше такива покрай козунаците в малките ми години. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт