За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 085
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Моля, пак заповядай! Simple Smile

# 451
Моля, пак заповядай! Simple SmileИ да се повторя,с извинение.На 400г.брашно ,колко суха мая да сложа.

# 452
Моля, пак заповядай! Simple SmileИ да се повторя,с извинение.На 400г.брашно ,колко суха мая да сложа.

Погледни какво пише на пликчето, трябва да е обозначено за какво количество брашно е и ще прецениш.

# 453
  • Sofia
Погледни какво пише на пликчето, трябва да е обозначено за какво количество брашно е и ще прецениш.
Пък ако не пише на пакетчето, съотношението на жива и суха - е съответно 3:1. На 400г брашно ти трябва нещо като  на върха на ножа... 2г

# 454
Здравейте,имам малко мая но нещо трудно се активира.Искам да направя милинки.Може ли да се подсигуря с още малко суха мая.
щом е за милинки ти трябват около 5 г суха мая на 400г брашно. Ако не ти се активира тази, или сложи още и изчакай, или активирай от друг пакет.  Ако не се активира -  не замесвай изобщо.

# 455
  • Варна
Благодаря за аспержите! Аз няма да се разочаровам, защото знам какво да очакавам, но ММ....
Той е подговен, че не са нещо уау, но все пак в днешно време е редно да опитваме нови неща, ако са достъпни.
Най-вероятно ще ги бланширам и после през тиган с малко олио и масло. Нямам филирани бадеми, а днес не ми се излиза, но ще си запазя рецептата. Мислех си за сос, но не съм кулинар и едва ли ще се справя с холандез. Даже мисля, че нямам подходящи съдове за готвене на водна баня.
п.п горе-долу колко се реже от долнат част?
Ще ги правя за вечеря Simple Smile

# 456
Благодаря ви момичета!Прочетох указанията и всичко е Ок .След малко ще ги пека .Simple Smile

# 457
Благодаря за аспержите! Аз няма да се разочаровам, защото знам какво да очакавам, но ММ....
Той е подговен, че не са нещо уау, но все пак в днешно време е редно да опитваме нови неща, ако са достъпни.
Най-вероятно ще ги бланширам и после през тиган с малко олио и масло. Нямам филирани бадеми, а днес не ми се излиза, но ще си запазя рецептата. Мислех си за сос, но не съм кулинар и едва ли ще се справя с холандез. Даже мисля, че нямам подходящи съдове за готвене на водна баня.
п.п горе-долу колко се реже от долнат част?
Ще ги правя за вечеря Simple Smile
като хванеш крайчето долу и огънеш се отчупва на точното място. Жилавото не се яде, има много конци по тях Simple Smile
Ето ти едни аспержи Мимоза, които след тези с прошуто са най-любими у нас на човеците http://pep-4o.blogspot.com/2018/06/blog-post.html

# 458
  • Варна
Пеп-чо, как пък не сетих да погледна в твоя блог! Доста от твоите рецепти са точно по мой вкус . Сега нямам някои продукти за Аспержи Мимоза, но следващия път непременно...

p.p да докладвам за аспержите - бланширани за 2 мин + охлаждане с вода и лед, подсушаване и запържване с малко олио и повече масло + извадени и  сол, малко черен пипер+ няколко капки лимон...
се харесаха. Всъщност тийнеджъра в къщи отказа дори да опита, след моето настояване опита и направи физиономия, че имали вкус на броколи.
ММ каза, че са ОК за гарнитура и пак иска, само следващия път аспержите да са малко по-дълго запечени/запържени в масло. Съгласна съм, този път внимавах да останах леко хрупкави. Освен това направих бешамел с жълтъци и си паснаха с аспержите.
Още веднъж благодаря за съветите, всички ми бяха полезни.
п.п.п Може и да не са от най-свежите тези от Лидл, но по нищо не им личеше, като ги опитах сурови имаха вкус на млечен грах Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 22:10 от stenly

# 459
  • В царството на игрите:)
Моля за съвет в какъв крем мога да добавя кокосови стърготини и дали те си ходят с ягоди например и въобще с какаво мога да ги съчетая? Благодаря!

# 460
  • София
Моля за съвет в какъв крем мога да добавя кокосови стърготини и дали те си ходят с ягоди например и въобще с какаво мога да ги съчетая? Благодаря!

Пудинг от авокадо и кокосово мляко

Лимоново-кокосов сладкиш

Сиропиран десерт с грис и кокос (Basbousa)

# 461
Хей, пак съм тук с въпрос Simple Smile
Искам да знам какво да правя с близо кг гъби печурки?
В къщи се ядат само със сол на фурна или пълнени пак на фурна. Този път гъбите са повече и искам да си ги запазя  евентуално за пици и сосове.
Не търся рецепта в интернет, защото не съм на ти с готвенето и няколко пъти съм се прецаквала с такива намерени.... Та как да ги запазя?

# 462
  • Sofia
Правих мариновани печурки по рецепта от "Vkusno u Vali",много бързо и лесно се приготвят и би могло да се ползват за салати,пици и др.

Ще помоля за вкусни рецепти с киноа.Накиснах я от снощи.Мислих да я приготвя с тиквички,морков,лук и копър...
Ако имате други идеи,моля да ме насочите.

# 463
  • София
Хей, пак съм тук с въпрос Simple Smile
Искам да знам какво да правя с близо кг гъби печурки?
В къщи се ядат само със сол на фурна или пълнени пак на фурна. Този път гъбите са повече и искам да си ги запазя  евентуално за пици и сосове.
Не търся рецепта в интернет, защото не съм на ти с готвенето и няколко пъти съм се прецаквала с такива намерени.... Та как да ги запазя?

Гъбен пастет с крем сирене

Гъби по Корейски

# 464
Правих мариновани печурки по рецепта от "Vkusno u Vali",много бързо и лесно се приготвят и би могло да се ползват за салати,пици и др.

Ще помоля за вкусни рецепти с киноа.Накиснах я от снощи.Мислих да я приготвя с тиквички,морков,лук и копър...
Ако имате други идеи,моля да ме насочите.
по-скоро ще ги мариновам. Това търсих. Останалите ще ги коментирам с МП, защото е кофти да го направя и никой да не го хареса
Sad И още един въпрос - как ги почиствате? За първи път имам некултивирани Sad

Общи условия

Активация на акаунт