За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 091
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Русе
  • Мнения: 839
Ако някой може да помогне с линк към рецептата за соленките на Бени. Благодаря!

# 436
  • Мнения: 1 466
Соленки с пълнеж „Еми“ на Бени

https://inthebeniskitchen.com/2020/03/21/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B … 0%B5%D0%BC%D0%B8/

Много са вкусни, не спирам да ги правя.

# 437
  • Русе
  • Мнения: 839
Соленки с пълнеж „Еми“ на Бени

https://inthebeniskitchen.com/2020/03/21/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B … 0%B5%D0%BC%D0%B8/

Много са вкусни, не спирам да ги правя.

Блогодаря много!

# 438
  • Варна
  • Мнения: 2 026
MM никога не е опитвал аспержи, аз пък никога не съм приготвяла. Съдейки по моя опит, не очаквам да е възхитен от вкуса им, но купих днес от ЛИДЛ и ми се иска да ги приготвя добре, като гарнитура към месо утре на обяд.
Намерих тази рецепта https://recepti.gotvach.bg/r-32742-%D0%90%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%8 … D1%81%D0%BE%D1%81
и моля за коментари, допълнения, други идеи!

# 439
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
stenly, към месо можеш да ги увиеш в бекон и да ги запържиш за кратко.  Бланширани с някакъв друг сос... например и с чесън и оцет.  Можеш да приготвиш киш с тях. Да ги нарежеш с белачка и добавиш в салата.  Да ги запечеш на грил тиган за кратко.  С паста да ги приготвиш.

# 440
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Това е класическата рецепта за аспержи и се приготвя с бели,пресни аспержи.
От Лидл не са пресни.
Знам, защото около нас в полето само аспержи растат и пресни са тези директно от полето. Има голяма разлика във вкуса.
Пресните аспержи Кати го търкаш едни в други и издават квичащ звук.

За хора, които не са опитвали аспержи и самите аспержи са с неясна възраст, по добре е да ги обелиш, решеш на 3-4 и слагаш в тигана с равни части масло и олио. Щипка сол и захар и запържваш като редовно ги разклащаш в тигана.
Така стават най-приемливи.
Аз даже слагам и гъби в тигана и става чудесна гарнитура, сос не е нужен.

Оцет или чесън не слагам никога, защото имат деликатен вкус, който се губи от толкова силни подправки.

# 441
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
Това е класическата рецепта за аспержи и се приготвя с бели,пресни аспержи.
От Лидл не са пресни.
Знам, защото около нас в полето само аспержи растат и пресни са тези директно от полето. Има голяма разлика във вкуса.
Пресните аспержи Кати го търкаш едни в други и издават квичащ звук.

За хора, които не са опитвали аспержи и самите аспержи са с неясна възраст...
Тая информция изобщо не беше нужна.  Тук в БГ с такова разполагаме и това е. Wink

# 442
  • София
  • Мнения: 12 217
MM никога не е опитвал аспержи, аз пък никога не съм приготвяла. Съдейки по моя опит, не очаквам да е възхитен от вкуса им, но купих днес от ЛИДЛ и ми се иска да ги приготвя добре, като гарнитура към месо утре на обяд.
Намерих тази рецепта https://recepti.gotvach.bg/r-32742-%D0%90%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%8 … D1%81%D0%BE%D1%81
и моля за коментари, допълнения, други идеи!
Ми......... не! Тази рецепта е само текст, снимката е взета от някъде, не е ясно как изглежда самата рецепта, не е приготвяна. За аспержи ще ти пусна две рецепти, едните са на тиган с бадеми а другата е паста с аспержи. Тъй като не съм им голям фен повече рецепти нямам.
като гарнитура. Запечени аспержи с филиран бадем-
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_40.html
Скрит текст:
и с паста
Лингуини с аспержи и доматен сос
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_642.html
Скрит текст:

# 443
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Морена, за теб може да не е нужна, просто я прескочи.Wink

Тя си е харесала рецепта със сос, който само подчертава вкуса на аспержите.
Обаче, ако са стари и дървени, само ще се разочарова.
Затова съм обяснила и съм дала и алтернатива.

Аз също в началото не им бях фен, защото ми ги сервираха разварени, а аз кашести неща не понасям.
Откак пробвах други рецепти и си ги правя ал денте, си ги ям редовно.
Затова е важно да се обясни за непознат продукт, за да няма разочарования.
Майка например не харесва аз как ги приготвям и тя си ги разварява. Вкусове всякакви.

# 444
  • Мнения: 1 451
Здравейте.Имам тенджера на Делимано, с различни режими-не е мултикукър(слагаш продуктите и все едно е тенджера под налягане, не се отваря до края на процеса).Та, искам да пусна яхния пиле с грах(има режим яхния), но не мога да сгъстя.Слагах разтворено брашно, препечено брашно...не се получава като сос за яхния, слагала съм около 3 препълнени с.л.брашно, а течността е ...може би 1, 5 л...Идеи как да сгъстя?Знам, че мога след това, като отворя тенджерата, когато е готово да добавя запръжка, но ми се иска всичко да става заедно.

# 445
  • Мнения: 10 652
Течността ври ли?

# 446
  • Мнения: 1 451
Да, но няма изпарение.

# 447
  • Мнения: 366
Здравейте,имам малко мая но нещо трудно се активира.Искам да направя милинки.Може ли да се подсигуря с още малко суха мая.

# 448
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
normas, аз изобщо бих зарязала тази дето "трудно се активира".

# 449
  • Мнения: 366
normas, аз изобщо бих зарязала тази дето "трудно се активира".
Морена,благодаря за съвета.!И колко суха мая да сложа на около 400г.брашно.Никога не съм използвала суха мая.

Общи условия

Активация на акаунт