За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 092
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 845
Наистина ли може да е без оцет?
Царевична пита
 Продукти:
4 ч. ч. царевично брашно
1 ч. л. сода
1 ч. ч. вода
3 стръка праз
1 ч. л. сол
  Благодаря 🙂

# 421
  • София
  • Мнения: 12 673
Направих еклери,но станаха огромни и много кухи отвътре.
Ще трябва доста крем.Пробвала съм да правя домашен ванилов крем,не ми се получи два пъти и се отказах трети път да хабя продукти.Пълня ги с крем оле,но той пък напоследък все рядък става...С какво мога да напълня тези гиганти?
Може и някаква идея за солена плънка.

Погледни по-горе посочения сметанов крем за торти. Може да се използва и за еклери.

Наистина ли може да е без оцет?
Царевична пита
 Продукти:
4 ч. ч. царевично брашно
1 ч. л. сода
1 ч. ч. вода
3 стръка праз
1 ч. л. сол
  Благодаря 🙂

Какъв е начина на приготвяне?

# 422
  • София
  • Мнения: 12 217
Направих еклери,но станаха огромни и много кухи отвътре.
Ще трябва доста крем.Пробвала съм да правя домашен ванилов крем,не ми се получи два пъти и се отказах трети път да хабя продукти.Пълня ги с крем оле,но той пък напоследък все рядък става...С какво мога да напълня тези гиганти?

Вчера правих тези еклери, виж само плънката, страхотна е и е на количество, тя много бухва при разбиването.
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/choux-o-craquelin.html

# 423
  • Мнения: 845
    Приготвяне: Нарязвате праза на ситно и го претривате със сол. От брашното, содата, водата и солта замесвате тесто. Добавяте праза и омесвате още веднъж тестото. Разстилате в намазана олио тавичка и печете в загрята до 180° С фурна ок. 30 мин.

# 424
  • София
  • Мнения: 5 005
Имам един брой пушено пилешко бутче. Има ли някакъв шанс да сготвя нещо с него?

# 425
  • Мнения: 9 452
обезкости го, направи палачинки,сложи още нещо за пълнеж - гъби, кисели краставички, варени яйца и ги напълни.

# 426
  • Мнения: 22 867
Имам един брой пушено пилешко бутче. Има ли някакъв шанс да сготвя нещо с него?

Можеш, салата, плънка за палачинки, с някакъв сос, ориз, погледни ТУК, може нещо да си харесаш.

# 427
  • Мнения: 9 452
    Приготвяне: Нарязвате праза на ситно и го претривате със сол. От брашното, содата, водата и солта замесвате тесто. Добавяте праза и омесвате още веднъж тестото. Разстилате в намазана олио тавичка и печете в загрята до 180° С фурна ок. 30 мин.
за питата оцет не ти трябва, но няма никакъв набухвател, ще стане ли нещо? на царевичния хляб слагам сода, или бакпулвер. Дай линк по-добре да видим рецептата

# 428
  • Мнения: 22 867
   Приготвяне: Нарязвате праза на ситно и го претривате със сол. От брашното, содата, водата и солта замесвате тесто. Добавяте праза и омесвате още веднъж тестото. Разстилате в намазана олио тавичка и печете в загрята до 180° С фурна ок. 30 мин.
за питата оцет не ти трябва, но няма никакъв набухвател, ще стане ли нещо? на царевичния хляб слагам сода, или бакпулвер. Дай линк по-добре да видим рецептата

пеп-4о, има сода. Това просеник ли е или не? Баба правеше нещо такова с пръжки и му казваше просеник.

# 429
  • София
  • Мнения: 12 673
    Приготвяне: Нарязвате праза на ситно и го претривате със сол. От брашното, содата, водата и солта замесвате тесто. Добавяте праза и омесвате още веднъж тестото. Разстилате в намазана олио тавичка и печете в загрята до 180° С фурна ок. 30 мин.



Не е лошо содата да се разтвори в 1 ч.л. оцет. Друг вариант е да се сложи 1 пак. бакпулвер.
Не знам само 1 ч.ч. вода дали няма да е малко, като се има предвид, че царевичното брашно иска повече течност, но пък ще се замесва с праза ... Thinking

# 430
  • Мнения: 10 652
Уууу, не го понасям този крем Шантили, не бих си развалила еклерите с него. Но е въпрос на вкус, естествено. За еклери харесвам класическия крем муселин например. За солени може всякаква плънка, вкл. снежанка, някакъв мус с авокадо или риба тон и т.н.

# 431
  • Мнения: 845
    Приготвяне: Нарязвате праза на ситно и го претривате със сол. От брашното, содата, водата и солта замесвате тесто. Добавяте праза и омесвате още веднъж тестото. Разстилате в намазана олио тавичка и печете в загрята до 180° С фурна ок. 30 мин.



Не е лошо содата да се разтвори в 1 ч.л. оцет. Друг вариант е да се сложи 1 пак. бакпулвер.
Не знам само 1 ч.ч. вода дали няма да е малко, като се има предвид, че царевичното брашно иска повече течност, но пък ще се замесва с праза ... Thinking
Тази рецепта е от Постник. Ето:  https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,101342/catid,325/i … 412/view,article/
 Някой пробвал ли е?

# 432
  • Мнения: 1 466
Еклери със сметаново-маслен крем
http://passionscooking.blogspot.com/2010/12/blog-post_7259.html

Може този крем да се хареса.

# 433
  • Мнения: 7 954
Еклерите могат да се напълнят и с руска салата.

За да не е течен крем Оле-то, го направи с по-малко мляко от колкото е по указания. Примерно, ако е с 400 мл го направи с 300 мл. Към него може да се добави крема сирене или финна извара (като тази лидълската), разбита сладкарска сметана, или пък да се смеси с маслен крем.

# 434
  • пак там
  • Мнения: 2 892
Здравейте,

Имам въпрос за фризера. Най-долното му чекмедже не е с равна повърхност, а на черти, и на задната стена има дупки. Какво се предполага да слагам там?

Фризерът е купен преди 10 години, но нямам представа защо не съм го забелязала досега.

Общи условия

Активация на акаунт