За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 072
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Освен изброените от Морена, аз слагам и целина на прясното зеле.

# 481
  • София
Какви подправки слагате на прясно зеле на фурна със свинско?
Също като Морена, зърна пипер само че при мен е разноцветен за повече аромати даф. лист+ пушен червен пипер и най-важното е повечко олио, щото иначе скърца.

# 482
  • Sofia
Тесто за погача може ли да престои в хладилник и утре да го оформя,втаса и да се опече?

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 20:43 от Doli

# 483
  • София
Тесто за погача може ли да престои в хладилник и утре да го оформя,втаса и да се опече?
Да.

# 484
За гъбите - преди време бях купила доста гъби и готвих три дни с тях. Особено ми харесаха на омлет с пресен лук. Запържвам в олио и масло нарязан пресен лук и гъби, когато са готови, добавям яйцата цели и леко разбърквам.

# 485
Направих чудно зеле със свинско благодарение на вас Heart
Живи и здрави бъдете Flowers Hibiscus

# 486
  • Sofia
За гъбите ...Особено ми харесаха на омлет с пресен лук. ..
И гъби със спанак и яйца е много хубаво. Simple Smile

Ева+, браво на теб за вкусното свинско със зеле!  Hug

# 487
  • София
Не знам дали е за тук въпросът ми - с какъв уред мога да наситня орехови ядки, в такъв размер, както преди години имаше едни мелачки ръчни с бурканче отдолу. Да не стават много дребни, да не пускат масло и да не са като брашно. Блендер, чопър или? И на каква точно степен? Благодаря!

# 488
  • Sofia
Mari_qana, с блендер на пулсаци, докато ти хареса.

# 489
  • София
Morena, а с кой нож? Имам две купи с два различни ножа...

# 490
  • Sofia
Ами с обикновен... не знам как иначе да го нарека. Ето го

Скрит текст:

# 491
Как се правят чудесни картофи соте и с какви подправки? Някакви тънкости да станат златно-запечени, в колко масло и т.н.?

# 492
Не знам дали е за тук въпросът ми - с какъв уред мога да наситня орехови ядки, в такъв размер, както преди години имаше едни мелачки ръчни с бурканче отдолу. Да не стават много дребни, да не пускат масло и да не са като брашно. Блендер, чопър или? И на каква точно степен? Благодаря!

Още ги има. Като се прибрахме в БГ преди 2 години, си закупих такава от магазин левче, за 4лв. Не можах да я строша по самолетите. Но аз така или иначе все го махам това бурканче. Не иска да се завие и  не иска. Нещо не пасва на резбата. Та за това го махам. Много си я харесвам тая джиджавка.

# 493
Как се правят чудесни картофи соте и с какви подправки? Някакви тънкости да станат златно-запечени, в колко масло и т.н.?

Аз правя много вкусни картофи в тиган с незалепващо покритие и капак. Слагам картофите сурови, едро нарязани с малко олио. Като подправки някой път слагам само сол, понякога чесън на прах и пушен червен пипер. Слагам тигана на средна степен на котлона (4 от 6) и ги разбърквам отвреме навреме. Когато се изпари водата и са готови, продължавам да ги готвя и разбърквам. Хващат много хубава запечена коричка. Колкото повече ги готвиш, толкова повече корички стават. Дори и да се разпаднат, пак са много вкусни.

# 494
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Още ги има. Като се прибрахме в БГ преди 2 години, си закупих такава от магазин левче, за 4лв. Не можах да я строша по самолетите. Но аз така или иначе все го махам това бурканче. Не иска да се завие и  не иска. Нещо не пасва на резбата. Та за това го махам. Много си я харесвам тая джиджавка.
Много си я харесвам, точно тази с бурканчето, но по великденските празници си я счупих, не бурканчето, а тази част която смила орехите, щото се опитах и бадеми да меля, да ама, не, не става. Веднага щом започнат да работят отивам и си купувам нова, даже две такива,  да си имам. Имам и още една която е същата, пазя си я,  щото пък е прекалено скъпа, ( нея си я поръчах , но от къде не помня ) затова отивам да си купя още две обикновени. вършат страшно много  работа, много по-добре от блендер.

Общи условия

Активация на акаунт