За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 076
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Хей, пак съм тук с въпрос Simple Smile
Искам да знам какво да правя с близо кг гъби печурки?
... Та как да ги запазя?
За запазване не знам... но иначе кг гъби не е кой знае колко, те като се сготвят, ще изглеждат наполовина.
Та понеже не са много според  мен, за няколко дни може да ги съхраняваш задушени.

Доли,
в тази салата може да змениш еладата с киноа - https://morrennaa.blogspot.com/2020/02/blog-post.html
ето и с киноа - https://morrennaa.blogspot.com/2019/12/blog-post_21.html
Или пържени кюфтенца от киноа, ако се спреш на тях, ще дам рецепта.  

Скрит текст:

# 466
  • Мнения: 9 451
Вики, http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/15-1.html?m=0 мариновани.
Чудесна салата и гарнитура са, но за сосове  не харесвам. Когато имам повече, за да ги запазя ги задушавам със съвсем малко олио и замразявам в кутийки
Почиствам с кухненска хартия, ако има много мръсно тогава ги мия, защото поемат вода

# 467
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
Лесно се белят гъбите,но аз винаги ги мия с хладка вода и 1-2с.л.брашно,отцеждам в гевгир и готвя.

Ако може рецептата за кюфтенца с киноа,моля?

# 468
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
... Ако може рецептата за кюфтенца с киноа,моля?
Като  с другите кюфтета... киноата е основното вместо кайма/ тиквички/ картофи... + яйца и брашно, подправки... Simple Smile
Киноата е предварително сварена и охладена. Разрохквам я и добавям зелен лук, магданоз и мента, сол и п-р, пармезан, малко брашно и яйца. С добавките и подправките може да се експериментира разбира се. Simple Smile Трябва да се получи мокра, средно гъста смес - да не се разтича, когато се оформят кюфтенцата. Сипвам с лъжица в загрята мазнина за пържене или на пекарска хартия, ако ще пека. Много са хрупкави отвън и меки отвътре кюфтенцата.

Забравих да ти предложа и вместо ориз да я ползваш - сварена със зеленчуци например или пък пържена със зеленчуци - много е вкусна така. Simple Smile

# 469
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
Мерси,ще пробвам тези рецепти.

# 470
  • Мнения: 5 615
В рецептата "Шкембе" чорба с кладница, може ли да се заменят кладниците с печурки?

# 471
  • Мнения: 10 651
В рецептата "Шкембе" чорба с кладница, може ли да се заменят кладниците с печурки?

силно се съмнявам.

# 472
  • Мнения: 22 867
Не става като с кладницата, гъбена чорбица се получава, не е лоша.

# 473
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Не става като с кладницата, гъбена чорбица се получава, не е лоша.
Точно, не става всичко за заместител. Simple Smile

# 474
  • Мнения: 3 428
от мен една рецепта за мариновани гъби, с които много успешно правя фалшива дроб сърма
https://villaveranda.life/home/2020/4/15/--1?rq=%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B8

# 475
  • София-Младост
  • Мнения: 24 060
Трябва да застроя агнешка супа, но се оказах без кисело мляко. С готварска сметана, жълтък и малко лимонов сок дали ще стане?

# 476
  • София
  • Мнения: 12 217
Трябва да застроя агнешка супа, но се оказах без кисело мляко. С готварска сметана, жълтък и малко лимонов сок дали ще стане?
Да, още по хубаво е

# 477
  • София-Младост
  • Мнения: 24 060
Много ти благодаря, marcheva 😀

# 478
  • Мнения: 8 952
Какви подправки слагате на прясно зеле на фурна със свинско?

# 479
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Eva+, аз - пипер на зърна и дафинов лист. Ако не броим червения п-р и доматеното пюре.

Общи условия

Активация на акаунт