За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 230
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 11 709
Здравейте!Донесоха ми 10 литра мляко.Половината заквасих,но доста остана и не ми ражда главата освен крем карамел и мляко с ориз какво друго мога да направя с него.Освен да го прибера във фризера?
Крем карамел, яйчен крем, крем пита,  и най накрая може спокойно да го  налее в бутилки и да го замразиш и когато и трябва - вадиш.

# 721
  • Sofia
  • Мнения: 21 636
Здравейте!Донесоха ми 10 литра мляко...Освен да го прибера във фризера?
Или като прясно или като кисело замрази - за десерт в чашка е строхотно. Simple Smile Особено  при спешни случаи...

# 722
  • София
  • Мнения: 3 022
Здравейте!Донесоха ми 10 литра мляко.Половината заквасих,но доста остана и не ми ражда главата освен крем карамел и мляко с ориз какво друго мога да направя с него.Освен да го прибера във фризера?
Спокойно можеш да прибереш във фризера,но предварително сварено и изстудено

# 723
  • Мнения: 1 271
Някой може ли да ми каже как да приготвя пържоли, без да станат на подметка. Нещо не ми се получава, а искам да зарадвам съпругът си със сочни паржолки. Аз отдавна не ям месо а и преди не можех пак да го приготвям де Simple Smile

# 724
  • София
  • Мнения: 10 868
Здравейте!Донесоха ми 10 литра мляко.Половината заквасих,но доста остана и не ми ражда главата освен крем карамел и мляко с ориз какво друго мога да направя с него.Освен да го прибера във фризера?

Еклери

Шоколадов чиа пудинг

Малеби със сакъз

Картофени катми

Обикновена крем-супа от карфиол

Някой може ли да ми каже как да приготвя пържоли, без да станат на подметка. Нещо не ми се получава, а искам да зарадвам съпругът си със сочни паржолки. Аз отдавна не ям месо а и преди не можех пак да го приготвям де Simple Smile

Задушени пържоли

# 725
  • Мнения: 9 108
Някой може ли да ми каже как да приготвя пържоли, без да станат на подметка. Нещо не ми се получава, а искам да зарадвам съпругът си със сочни паржолки. Аз отдавна не ям месо а и преди не можех пак да го приготвям де Simple Smile
вземи врат Ето ти едни, много са крехки http://pep-4o.blogspot.com/2016/08/blog-post_19.html   Завий ги първо с лист фолио, да си сигурна, че ще станат крехки, но не плътно - само отгоре и печи 1 час, не 30-40 мин, ако не си сигурна, че месото е младо

# 726
  • Мнения: 10 264
Здравейте!Донесоха ми 10 литра мляко.Половината заквасих,но доста остана и не ми ражда главата освен крем карамел и мляко с ориз какво друго мога да направя с него.Освен да го прибера във фризера?

Крема сирене? Не знам дали ти се занимава. Но трябва да имаш мая за сирене, тензух...

# 727
  • Sofia
  • Мнения: 26 383
Някакви идеи за рецепти със сакъз/мастикс/?

# 728
  • Sofia
  • Мнения: 21 636
Някой може ли да ми каже как да приготвя пържоли, без да станат на подметка. Нещо не ми се получава, а искам да зарадвам съпругът си със сочни паржолки. Аз отдавна не ям месо а и преди не можех пак да го приготвям де Simple Smile
Вече са ти казали... аз нали не знам какво е животното  и щом е мускул, пека на бавен огън и повече време и те така. Покрито през цялото време и като е готово, отвярям за малко да хване цвят и готово.  И да подправиш добре. Simple Smile

# 729
  • Мнения: 9 531
Най-сочните и мега вкусни пържоли - врат с прясно мляко.
Прясното мляко бих го закваска.

# 730
  • Мнения: 3 363
Имам въпрос към Марчева. В лимоновия кейк на Марта Стюарт пише, че лимоните след сваряването се изцеждат. Трябва ли да им махна цялата вода или просто да ги сложа в гевгир да се отцедят? Благодаря!

# 731
  • Мнения: 241
За млякото- сладолед започва сезона

# 732
  • Мнения: 1 326
Ако някой пусни и хубава рецепта за сладолед ще е супер, без сурови яйца.Имам машина за сладолед, която съм ползвала 2 пъти😒.

# 733
  • Мнения: 1 271
Някой може ли да ми каже как да приготвя пържоли, без да станат на подметка. Нещо не ми се получава, а искам да зарадвам съпругът си със сочни паржолки. Аз отдавна не ям месо а и преди не можех пак да го приготвям де Simple Smile
вземи врат Ето ти едни, много са крехки http://pep-4o.blogspot.com/2016/08/blog-post_19.html   Завий ги първо с лист фолио, да си сигурна, че ще станат крехки, но не плътно - само отгоре и печи 1 час, не 30-40 мин, ако не си сигурна, че месото е младо

Супер, мерси за съветите. Още утре ще направя всичко както трябва. Дано поне един път ги уцеля Simple Smile

# 734
  • София
  • Мнения: 10 868
Някакви идеи за рецепти със сакъз/мастикс/?

Малеби със сакъз

Слагам и в козунаците.

Общи условия

Активация на акаунт