За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 369
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 12 760
Предложете моля рецепта за сурови бонбони с ядки и какао. Има стотици в мрежата но не знам кои да избера.

Бонбони *Орехови фурми*

Бонбони Baci Perugina

# 91
  • Мнения: 1 479
Имам доста лапад, ще го съхранявам във фризера. Как най- добре да го направя?

# 92
  • Мнения: 32 168
Предполагам, че зависи за какво ще го използваш...Например, за супа бих измила, центрофурирала (подсушила) и нарязала и в пликчета. Да ми е лесно после готвенето...

# 93
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 132
Имам доста лапад, ще го съхранявам във фризера. Как най- добре да го направя?
И аз го центрофугирам нарязан измивам и го слагам в торбички във фризера.

# 94
  • Мнения: 9 484
Имам доста лапад, ще го съхранявам във фризера. Как най- добре да го направя?
измивам, почиствам, бланширам, отцеждам добре и прибирам в пликове във фризера.  Хем по-малко ми заема, хем не ми мирише на сурови треви, както когато замразявах сурови спанак, лапад и тн

За джинджифила - също настъргвам и с мед и лимон в буркан. Милото го яде, аз в сокове си слагам по малко. Ако ми трябва за готвене - пак ги гребвам от буркана.

# 95
  • Варна
  • Мнения: 14 678
Изненадаха ме с телешки език-1,300 кг. Колко часа са нужни до пълно сваряване? Очаквам идейки за вид марината.

# 96
  • Мнения: 9 484
време е трудно да се каже, зависи колко е възрастен Simple Smile
Защо марината?  ето няколко предложения за сос, паниран, с масло и тн https://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA

# 97
  • Варна
  • Мнения: 14 678
Пеп-40, егн- то му е неизвестно, купен е. Дадоха ми идея да го сваря в зелева чорба. Но и твоите рецепти са добри.😎

# 98
  • Мнения: X
Здравейте! Малко великденско искам да ви попитам дали някой тук е пробвал рецептата за козунак на Иван Звездев от тази година? https://www.youtube.com/watch?v=wCEwnOEY3pQ
Става ли на конци? За първа година ще правя козунак и затова търся вече изпробвана рецепта. Иначе обикновено ми се получават нещата на Звездев и го харесвам, но искам да съм сигурна сигурна. Blush Благодаря предварително!

# 99
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
... искам да ви попитам дали някой тук е пробвал рецептата за козунак на Иван Звездев от тази година? ..
Заповядай в козуначената тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1202689

# 100
  • Мнения: 12 341
Да ви напиша една рецепта с лапад, каквато не видях дотук. У нас много се харесва. Задушава се нарязан лапад с малко олио, колкото да омекне. Слага се в цедено кисело мляко с орехи, чесън и копър. Така прилича на сух таратор, но е съвсем различен като консистенция и вкус. На мен лично много ми допада, а и не е сложна рецепта.

# 101
  • Мнения: 1 451
Здравейте.Имам следното питане:става въпрос за хлебопекарна, правих хляб с царевично брашно, който мноооого се рони-защо така, кое да увелича, брашното ли(има и бяло и царевично, за първи път правя по тази рецепта)?А, другият въпрос е за козунак, пак в хлебопекарната, който...отгоре остана леко тиклав и сякаш още малко нещо му е трябвало да стане на конци(пак за първи път правя рецептата).Машинката ми е до кг вертикално казанче, той отиде до 3/4 от обема...не се наду много..-да пробвам с повече мая..?Сега маята е 1,5 ч.л. на 500 гр брашно.

# 102
  • Г. О.
  • Мнения: 1 998
Здравейте. Какво готвите с коприва? Втръсна ми супа с коприва и искам да разнообразя. Благодаря ви:)

# 103
  • София
  • Мнения: 12 760
Здравейте. Какво готвите с коприва? Втръсна ми супа с коприва и искам да разнообразя. Благодаря ви:)

Салата от коприва с орехи и яйце

Запеканка с коприва и картофи

# 104
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
Какво готвите с коприва? ...
С всякаква зеленийка...

клик за рецептата

Общи условия

Активация на акаунт