За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 410
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 746
Здравейте, телешките жили какво представляват? Изглеждат като месце и колаген? Как ми препоръчвате да ги приготвя - в тенджера под налягане или в слоу кукър?

# 106
  • Мнения: 4 859
Здравейте. Какво готвите с коприва? Втръсна ми супа с коприва и искам да разнообразя. Благодаря ви:)

Панирана коприва ,към нея винаги правим чеснов сос
http://magi-bg.blogspot.com/2012/04/blog-post_03.html?m=1

Омлет с коприва(като плънкае хубаво се извара/сирене/кашкавал)
http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2019/03/blog-post_52.html?m=1

Ориз с коприва и заливка
https://cookingwithemmy.com/2019/04/01/%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7- … %BA%D0%B0/  

Баница с коприва
https://zi4e57.blogspot.com/2015/05/blog-post_9.html?m=1  

Каша от коприва
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B2%D0%B0 

# 107
  • Г. О.
  • Мнения: 1 998
Много благодаря за предложенията, харесах си няколко рецепти и ще ги изпробвам. Приятен ден на всички.

# 108
  • София
  • Мнения: 3 372
Имам бутилка червено вино което няма никой да пие у нас.Може ли го направя на оцет?

# 109
  • На ръба..
  • Мнения: 2 189
Натуся можеш да си го оставиш и да го ползваш за маринати и сосове.

Приготвих си пюре от сладки картофи с мляко, обаче не ми хареса вкуса, някаква идея за какво мога да го оползотворя.

# 110
  • Мнения: 1 479
КАРТОФЕНО-ГЪБЕНА ЗАПЕКАНКА
https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13040591#msg13040591

Преди време приготвих нещо подобно на мусака, но с картофено пюре, което разделих на 2 части, а по средата
сложих от каймата. Отгоре направих заливка и запекох.

# 111
  • Мнения: 63
Момичета,от кое крем сирене сте доволни за чийзкейк? Или идеи за няквакви други комбинации (заквасена сметана,сладкарска сметана). Моя го правя най-често с филаделфия и маскарпоне,но в малкото ни квартално магазинче не съм ги виждала,та ми се иска да имам идея какво да взема ако ги няма.

# 112
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
Аз вимам някое от вносните крема сирене, не придиярм особено и не съм била недоволна от някое. Взимала съм често кауфландското, сега и едно лидълско харесвам в сребриста кутия на Голдеса. Във Фантастико взимам вносното на най-добра цена. Ползвала съм и друго сирене - рикота. За чийзкейк си набавям крема сирене  по принцип или рикота. Simple Smile

# 113
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 769
Голдеса на Лидл.

# 114
  • Варна
  • Мнения: 14 678
Италианските сирена са най- подходящи за чийзкейк.

# 115
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 349
Здравейте! Мога ли да подквася овче прясно мляко с кисело КРАВЕ мляко?

# 116
  • Мнения: 9 484
можеш, да.

Здравейте, телешките жили какво представляват? Изглеждат като месце и колаген? Как ми препоръчвате да ги приготвя - в тенджера под налягане или в слоу кукър?
част от крака Simple Smile на телето, която се намира след джолана. По принцип е .. жили - но като се сварят са вкусни Simple Smile пък и има колаген. По-добре в слоукукъра, на бавничко. Можеш да ги задушиш и под фолио, с картофи и други зеленчуци.

# 117
  • Мнения: 8 494
Здравейте! В събота имам рожден ден, но понеже ще правя и козунак, искам някои неща да приготвя предварително. Няма да сме много хора, само ние и децата, но трябва да се представя добре пред новото дете - зет. Та, ще правя френска селска торта (правила съм по рецепта на Вкуснотека, хареса ни). Въпрос: може ли още днес да изпека блатовете, а да я сглобя в петък вечер? Ако може, къде да ги съхранявам ?
Като основно съм решила да правя капама с три вида месо, да предложа ли отделно гарнитура или тя е достатъчна? Преди това ще направя смесена салата (зелена салата, домати, краставици, зелен лук и чесън) и катък. Освен тях да оставя и за гарнитура. И последно: искам да направя и питка. Ако я направя в петък вечер , след като изстине добре, да я увия в стреч фолио само , достатъчно ли е да се запази мека? Благодаря!

# 118
  • Мнения: 9 484
Блатовете Да като ги изпечеш завий ги в свежо фолио и съхранявай така
Питката също.
Гарнитура не ти трябва, капамата е достатъчно богата, а Имаш салати и торта за десерт

# 119
  • София
  • Мнения: 4 600
Здравейте, може ли да ми дадете изпитана рецепта за лучени кръгчета? Рецептите в интеренет са доста и разнообразни, не знам с коя ще се получат най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт