За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 461
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 12 242
На мен любимият ми хляб със сода е на Йоли. Винаги става много вкусен, но наистина не се меси много, даже хич.
https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D0%BB%D1%8F%D0%B1
ПЕЧЕНЕ с вентилатор ли?
Винаги съм с вентилатор. На мен ми върши страхотна работа, но и фурната ми е много нова и ... хубава.

# 151
  • Мнения: 12 341
Моята печка е на доста години, винаги пека на вентилатор, най-равномерно ми се изпича всичко, без да прегаря.

# 152
  • Г. О.
  • Мнения: 1 998
   Печката ми е обикновена, от типа на старите Раховец. Пекох на загрята фурна на 200 градуса. Содата угасих в оцет, както е по рецепта. Почти не съм месила, както казвате - на две, на три и готово. Може би съм сложила повече брашно, отколкото е нужно.
Вече ще пробвам да оставя тестото да си "почине", содата ще смеся с киселото мляко, а градусите ще намаля.
   Благодаря за насоките, дано се получи:)

# 153
  • под тепетата
  • Мнения: 11 274
Благодаря за рецептите! Ще избирам и се надявам да се насладим на агнешкото.

# 154
  • sf
  • Мнения: 11 920
Моля за лесна и успешна рецепта за мекици. Ще ги пълня със сирене, ако има значение.

# 155
  • Мнения: 4 859
Моля за лесна и успешна рецепта за мекици. Ще ги пълня със сирене, ако има значение.

Уличните мекици
https://www.tanitaang.com/2007/12/blog-post_10.html?m=1 
Много вкусни ,тестото се забърква от вечерта в по-голям съд ,че бухва.

За пълнени мекици използвам готово тесто за пици и мекици .Всъщност доста се харесват мекиците с него ,мъжа ги прави .

# 156
  • Мнения: 9 484
не знам как ще ги пълниш Simple Smile на част от мекиците просто ги сгъвам на две със сиренето вътре.
https://pep-4o.blogspot.com/2009/12/500-1-1-1-2-3-1-42.html

# 157
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Здравейте!
Ще правя дроб сарма за неделя,но мм купил и бъбреци и черва.Аз съм правила само с бял и черен дроб и сърце.Той твърди,че и червата се слагали...едвам го разубедих и искам да ги направя само тях отделно.Измити са добре и отвътре.
Как да ги приготвя?
Също и съвети за дроб сармата приемам,че отдавна не съм я правила.

# 158
  • Мнения: 22 867
Doli, а защо да не слагаш червата? При нас винаги се слагат предварително сварени и нарязани на ситно плюс останалите там бял дроб, черен, бъбреци, шкембе.....

# 159
  • София
  • Мнения: 2 964
Знам че има тема за козунаци, но аз искам един бърз въпрос, че ги замесих, втасват, сплетени са, а се сетих че някъде бях чела, че се мажат с белтък, а не жълтък? С какво да ги намажа? И захарта най- накрая ли?

# 160
  • Мнения: 22 867
И с белтък, и с жълтък, и с цяло яйце може да намажеш. Баба, като правеше по много, разбиваше яйце и мажеше. Захарта ръсиш, след като намажеш.

# 161
  • Sofia
  • Мнения: 22 644
Elena_of_Avalor, няма значение - с белтък, с жълтък, с разбито яйце, все тая. Намазваш, ръсиш, печеш.

# 162
  • Мнения: 2 816
Да попитам и тук
Защо се получиха такива големи дупки при козунака с шоколад (Нутела) , как да предотвратя това следващия път?  
Скрит текст:

ляво - орех, захар, канела, дясно - Нутела
П.п добавих още снимки

# 163
  • София
  • Мнения: 2 964
Няма ли да се разтопи захарта ако я поръся в началото?

# 164
  • София
  • Мнения: 12 761
Знам че има тема за козунаци, но аз искам един бърз въпрос, че ги замесих, втасват, сплетени са, а се сетих че някъде бях чела, че се мажат с белтък, а не жълтък? С какво да ги намажа? И захарта най- накрая ли?

Аз когато мажа с жълтък го разреждам с малко мляко или вода. Друг вариант е да намажа тестото само с мляко. След това поръсвам обилно със захар.

Общи условия

Активация на акаунт