За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 509
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 371
Трябва ли да размразя сини сливи,за да направя сладкиш?Редят се върху тестото.

# 196
  • Мнения: 22 867
Трябва ли да размразя сини сливи,за да направя сладкиш?Редят се върху тестото.

Аз не размразявам, направо ги редя отгоре и във фурната.

# 197
  • Мнения: 371
Flowers HibiscusБлагодаря,Labrex!

# 198
  • Мнения: 7 849
Здравейте. Цяла агнешка плешка в глинен съд, гювеч искам да я сложа във фурната през нощта.
Може ли кажете на каква температура да пека, с вентилатор или без?

# 199
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 559
Здравейте. Цяла агнешка плешка в глинен съд, гювеч искам да я сложа във фурната през нощта.
Може ли кажете на каква температура да пека, с вентилатор или без?
Билян@, обикновено когато пека нощно време в гювеча, най - напред в силна фурна на 200*С да заври,
после намалявам на 100 - 130*С и оставям така цяла нощ. Слагам фолио върху отвора на гювеча и върху него капака. Рано сутринта проверявам какво се е получило, изключвам и лягам да си доспя.
Фурната без вентилатор.   Flowers Tulip

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 20:39 от tutulina

# 200
  • Мнения: 4 859
Здравейте. Цяла агнешка плешка в глинен съд, гювеч искам да я сложа във фурната през нощта.
Може ли кажете на каква температура да пека, с вентилатор или без?

На 120 е добре.
Като правя нещо в гювеч не ползвам вентилатор.
Все пак си прецени и печката .
Ако е много слаба температурата може да засъхне и да не е сопно ,ако е силна да се изпари бързо течността и да изгори .
Така сме правили и агнешко в дебела тава с фолио ,пак за цяла нощ(около 7 часа,не повече ).

# 201
  • Мнения: 7 849
тути, лейди, благодаря ви.🌹
Светли празници на всички!💕

# 202
  • Мнения: X
Аз фолио не ползвам, защото вече не знам от какво го произвеждат и при нагряване какво отделя.
Ако слагам по-малко вода, с брашно (тесто) и вода залепям капака и дупката на глинения съд. Не забравяйте - в студена печка да го сложите.
Но тук ме научиха с малко(мъничко)! повече водичка без да залепям капака, за да се изпари и на 100  цяла нощ, сутринта махам капака и дозапичам до желание.

# 203
  • Мнения: 841
В магазините има едни маслени кексчета на бройка, в алуминиеви формички и прозрачна опаковка (не мога да ги намеря в интернет кои са точно). Ако някой се досеща и има рецепта за такива, ще съм благодарна!

# 204
  • Мнения: 22 867
В магазините има едни маслени кексчета на бройка, в алуминиеви формички и прозрачна опаковка (не мога да ги намеря в интернет кои са точно). Ако някой се досеща и има рецепта за такива, ще съм благодарна!

MariyaS, не съм купувала от магазин, но от Джема имам рецепта за маслен кекс, със същото тесто пека и великденски агънца във форма, вкусен е. Може и половин доза да пробваш.

# 205
  • Мнения: 5 268
Момичета, колко време и на колко градуса се пече крем карамела

# 206
  • Мнения: 7 849
Момичета, колко време и на колко градуса се пече крем карамела
150- 160, водата в тавичката да не завира.
За време не съм засичала, може би според фурната. Но когато отгоре стане по - тъмен е не разлива течността е готов.

# 207
  • София
  • Мнения: 12 245
Момичета, колко време и на колко градуса се пече крем карамела
Само така го правя и пека съответно.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_221.html

# 208
  • Мнения: 2 656
Тръгнах да правя смес за сурови бонбони от стафиди, лешници, орехи, тахан малко и какао обаче стана ронлива и не я овалях на бонбони, а си остана в хладилника. Няма да е на бонбони обаче в какво друго мога да я оползотворя. Доста смес е и не ми се хвърля. В курабийки някакви? Знам, че блат на сурова торта може да стане, но няма да я ядат у дома.

# 209
  • Мнения: 5 268
Момичета, колко време и на колко градуса се пече крем карамела
Само така го правя и пека съответно.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_221.html

За 40 минути ще се опече ли, няма ли да остане течен? Питам защото опитах да направя ето тази рецепта
  https://www.bonapeti.bg/recepti/torta-s-krem-karamel-kodr … sp;    
И за 50 минути печене и пет часа в хладилника крем карамела изобщо не се беше втвърдил и като го обърнах се разтече...

Общи условия

Активация на акаунт