За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 509
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Тръгнах да правя смес за сурови бонбони от стафиди, лешници, орехи, тахан малко и какао обаче стана ронлива и не я овалях на бонбони, а си остана в хладилника. Няма да е на бонбони обаче в какво друго мога да я оползотворя. Доста смес е и не ми се хвърля. В курабийки някакви? Знам, че блат на сурова торта може да стане, но няма да я ядат у дома.

Направи сладък салам.

# 211
  • София
Момичета, колко време и на колко градуса се пече крем карамела
......
За 40 минути ще се опече ли, няма ли да остане течен? Питам защото опитах да направя ето тази рецепта
  https://www.bonapeti.bg/recepti/torta-s-krem-karamel-kodr … sp;    
И за 50 минути печене и пет часа в хладилника крем карамела изобщо не се беше втвърдил и като го обърнах се разтече...
Само по тази рецепта го правя, пуснала съм и снимка за доказателство, има и много добри обяснения , сега......

# 212
Тръгнах да правя смес за сурови бонбони от стафиди, лешници, орехи, тахан малко и какао обаче стана ронлива и не я овалях на бонбони, а си остана в хладилника. Няма да е на бонбони обаче в какво друго мога да я оползотворя. Доста смес е и не ми се хвърля. В курабийки някакви? Знам, че блат на сурова торта може да стане, но няма да я ядат у дома.

Направи сладък салам.
Чудесна идея. Или натрошената смес в стъклени чашки на столче със сладолед отгоре?

# 213
Здравейте.В робот настъргах червено и бяло зеле за салата, но...като постои няколко дена в хладилника, тази смес почва да покафенява отгоре, а я покривам със стреч фолио.Как да съхраня това настъргано зеле, без да се развали?

# 214
Не знам дали е за тук въпросът ми, но имам 2 ванилени нишестета от Лидл и се чудих дали може да се направят с вода вместо мляко. Някой пробвал ли е? Стават ли добре? Писали са само мляко, зотова се чудя.

# 215
Майка си прави нишестета с вода или компот, стават.

# 216
Майка си прави нишестета с вода или компот, стават.

киселче Wink

# 217
Момичета, колко време и на колко градуса се пече крем карамела
Поне час на 160 градуса и водна баня. Същото важи и за брюлето.

# 218
Пече се според печката на всеки. Аз пека крем карамел за час и половина на 160гр от до. Ни минута по-рано.

# 219
Пече се според печката на всеки. Аз пека крем карамел за час и половина на 160гр от до. Ни минута по-рано.
Да, но не и за 30-40 мин., както често се посочва в рецепти.

# 220
Не, не. При мен нито кекс мога да изпека за 30-40 мин като по рецептите, ни крем карамел. Както и не ми се получава кекс с 1 ч.л. бакпулвер. Но не живея в БГ и има вероятност от там да ми се получава разминаването.

# 221
  • София
Да, но не и за 30-40 мин., както често се посочва в рецепти.
А защо спориш след като съм пуснала и снимка как изглежда.....

# 222
Marcheva, точно по твоя рецепта правих брюле мин.седмица и за 35 мин.беше съвсем сурово. На следващия ден го допичах.

# 223
За това ти казах печеш според твоята печка. Следиш първия път кога би бил готов ориентировъчно и за следващия път ще знаеш. На един печката му на ток, на друг на газ (като моята), на трети с вентилатор.....

# 224
  • на Мелмак
Точно. Зависи си от печката. Винаги при моята намалявам значително времето за печене. Сега се чудя дали крем карамел става за фурна, която пече с пара. Да се пусне печене с пара, а не на водна баня.
Някой пробвал ли е?

Общи условия

Активация на акаунт