За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 259
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 9 462
със заквасена сметана. Или крема сирене +заквасена сметана, + някакво сладко.

Доста е, предполагам, че рецепта мога да намеря в блога ти?
не можеш Simple Smile Нямам. Първи вариант, но стават да слагаш с лъжица -  смесваш с яйце и брашно, ситно нарязан лук, магданоз, сол. Като  тесто да стане сместа и пържиш, като ги слагаш с лъжицата.  Може с мокри ръце да ги оформиш на кюфтета. Втория вариант е с подправките, вместо брашно, да сложиш пасиран  сварен картоф + 1 яйце.  И в двата случая почистваш добре хайвера от ципите.

# 256
  • Мнения: 8 430
Здравейте кулинарки! Подариха ми медени блатове за торта от берьозка, бихте ли ми казали с какъв крем да ги комбинирам Flushed
Ползвай крема за френска селска торта - заквасена сметана. Мажеш между блатовете, наръсваш едро смлени орехи, после слагаш по малко сладко от боровинки, разнасяш и следващия блат. Най отгоре само сметана и орехи, без сладко. Да престои два дни, става чудесна! Правих я миналия четвъртък в късния следобед, консумирахме в събота вечер.
п.п. Блатовете аз ги пекох, но това предполагам няма значение.

# 257
  • Мнения: 31 852
Аз първо мажа сладкото и след това закеасената сметана, по-лесно ми е. Blush

# 258
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 126
Здравейте кулинарки! Подариха ми медени блатове за торта от берьозка, бихте ли ми казали с какъв крем да ги комбинирам Flushed
Ползвай крема за френска селска торта - заквасена сметана. Мажеш между блатовете, наръсваш едро смлени орехи, после слагаш по малко сладко от боровинки, разнасяш и следващия блат. Най отгоре само сметана и орехи, без сладко. Да престои два дни, става чудесна! Правих я миналия четвъртък в късния следобед, консумирахме в събота вечер.
п.п. Блатовете аз ги пекох, но това предполагам няма значение.
Аз в сметаната слагам и карамелизирано кондензирано мляко, което също вземам от Берьозка. Става много плътен и хубав крем. За калории няма да говорим Simple Smile

# 259
  • София
  • Мнения: 5 005
Опитвам се да направя содени питки със сирене, обаче стават много сплескани накрая. Вкусни, но с вид на подметки. В рецептата има само сода, но дали ще е добре, ако сложа и бакпулвер? Каква може да е причината да са толкова сплескани след печенето?

# 260
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Опитвам се да направя содени питки със сирене....Каква може да е причината да са толкова сплескани след печенето?
Да ти е малко содата или да ти е много меко тестото... или пък и двете. Wink

П.П. Забравих да ти предложа моите - https://morrennaa.blogspot.com/2020/01/blog-post_15.html

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 12:57 от Morena

# 261
  • Мнения: 2 822
Имам останал от великден агнешки врат.
Може ли преди да го сложа в йенското с картофи да го сваря в тенджерата под налягане ?

# 262
  • Мнения: 9 462
по-добре завий с фолио, или затвори добре с капак, вместо да го вариш. Ако е наистина агнешко, няма да му трябва тенджера под налягане, а и ще се запече/задуши, не вари.

# 263
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
по-добре завий с фолио, или затвори добре с капак, вместо да го вариш. Ако е наистина агнешко, няма да му трябва тенджера под налягане, а и ще се запече/задуши, не вари.
Абсолютно! На бавен огън няколко часа, за малко открито и става... Heart Eyes Чакам за Гергьовден да пуснат пак агнешко и пак ще хапнем.

# 264
  • Мнения: 1 451
Здравейте.Много обичам пилешко с броколи и сметана, но...не успявам да го направя, моля помогнете.Днес го направих така:сварих пилешките гърди, нарязах ги.В тенджера с малко олио сложих порция замразени броколи, задушиха се, като останаха на олио сложих пилешкото....исках да се запържи, но...почна да залепва, та прибавих 3 малки опаковки сметана.Надявах се, че поне сега ще отнеме поне 10 мин всичко да поври, докато се сгъсти но...нямаше и 4 мин и почна да залепва, спрях котлона и добавих кашкавал и топено сирене.Исках да имам нещо като пилешки хапки със сметанов сос и розички броколи, сега имам пилешко със зелени частици от броколито-розичките просто се разпаднаха, има вид на повръщано😒.Как да наготвя правилно това ястие?

# 265
  • Мнения: 15 046
Пилешкото се готви за минутки. Няма нужда да го вариш предварително.

# 266
  • Мнения: 1 451
Пилешкото се готви за минутки. Няма нужда да го вариш предварително.
Ако не го сваря предварително, остава едно червеничко, независимо колко го варя в манджата(последният път 40 мин даже) и мъжът ми отказва да го яде😒

# 267
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Seeflower, пилешкото (особено гърди) на лентички запържваш в добре загрята мазнина за  4-5мин. (абсолютно готово и сочно) и изваждаш. Добвяш го където искаш накрая, когато всичко останало е готово.
Ето срязани гърди (готвих ги цели в случая) да видш, нищо розвово, червено...  Аз по принцип срязвам гърдите, за да станат по тънки.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 19:09 от Morena

# 268
  • Пловдив
  • Мнения: 705
Здравейте, намерих си една стара рецепта за сладки, която аз лично никога не съм правила, но много харесах. Обаче тогава съм била наясно как се правят и не съм си записала начина, а само продуктите.
Сега, като я гледам, ми е странно - прилича ми на маслено тесто, обаче е с мая и течност.
100г свинска мас топена
60 мл прясно мляко
2 с.л. захар
250г брашно
10г мая
щипка сол

Да шупна маята в млякото, пък после да замесвам тестото с мазнината?

пп: за всеки случай да допълня, ако някой я е правил и я знае - отделно се разбиват белтъци+захар, добавят се накълцани орехи, намазват се върху разточеното тесто, навива се на руло, режат се кръгчета и се пекат.

# 269
  • Мнения: 24 625
По описанието ми приличат на https://-spam308-/carski-sladki/, виж дали ще ти свърши работа линкът.
Правила съм подобни преди време, наистина бяха разкошни, ама не помня подробности че беше много отдавна. Само дето бяха с накълцани орехи, а не смлени.
Изглежда че линкът го разпознава като спам, сайтът е хитринибг.ком, не знам как да го прилъжа да остане видим.

Общи условия

Активация на акаунт