За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 264
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
  • Мнения: 705
Точно тези са! Продуктите се различават малко, но ми беше важен начинът на приготвяне. Благодаря много!

# 271
  • Мнения: 9 462
Здравейте.Много обичам пилешко с броколи и сметана, но...не успявам да го направя, моля помогнете.
виж как го готвя http://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_30.html Замразените броколи изобщо не трябва да ги вариш, ако ги преготвиш са ужасни на вкус Simple Smile  Месото го  задушавам с вино и мазнина - няма как да остане сурово, или да е розово вътре.  И е на хапки. Пробвай така.

# 272
  • Мнения: 591
Здравейте! Вчера направих лудото тесто на Ваня Джорджевич, като смятах да го използвам днес за мекици. Забравила съм обаче да изкарам въздуха от плика. Сега ми се видя като че ли не е втасало хубаво, имаше и лека коричка отгоре. Какъв е най-добрия вариант - да го оставя за още два часа без въздух в хладилника или да го оставя на топло да втаса.. Или да правя ново тесто? Благодаря!

# 273
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Милена, извади го на стайна Т, но да е добре покрито,   да не влиза въздух- той прави коричка  на тестото.
Вероятно ти е много ниска Т в хладилника. За да втасва на студено му трябва Т  5-12 градуса.
Иначе, аз ако оствям тесто в хладилника да втасва, определно няма да извадя въздуха в плика - къде тогава да втаса тестото. Но бих вързала добре плика... с достатчъно въздух да има къде да расте тестото.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 08:47 от Morena

# 274
  • Мнения: 591
Благодаря! То се вади въздуха, но плика се завръзва най-отгоре за да има накъде да втасва,  но вчера явно от бързане ми излезна от главата. Сложих го да втаса под фолио във фурната. Дано не съм го прецакала. Sad

# 275
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Фурната нали не е включена?!

# 276
  • Мнения: 1 451
Здравейте.Много обичам пилешко с броколи и сметана, но...не успявам да го направя, моля помогнете.
виж как го готвя http://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_30.html Замразените броколи изобщо не трябва да ги вариш, ако ги преготвиш са ужасни на вкус Simple Smile  Месото го  задушавам с вино и мазнина - няма как да остане сурово, или да е розово вътре.  И е на хапки. Пробвай така.
Благодаря, сега си разбрах грешката, в обратен ред ги готвя моите🤦‍♀️.

# 277
  • Мнения: 854
Здравейте! Някой да може да ми предложи изпитана рецепта за една немска тортичка Биненщих?

# 278
  • Варна
  • Мнения: 1 142
Взех си Еретриол-Био продукт като заместител на захарта, сочен за продукт с 0 калории, но на опаковката съдържа 400кал възглехидрат.
На какво да вярвам ?

# 279
  • Варна
  • Мнения: 1 533
Здравейте, отдавна не съм писала в темата че все съм на диети. Имам два въпроса към Марчева. Харесах си две рецепти от твоя блог. Едната е млечно хлебче с масло:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_79.html?m=1
В рецептата е посочено месене в миксер, ще бъде ли същия резултата при месене на ръка?
Другата рецепта е за Страта:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_41.html?m=1
Питанката ми е, дали ще стане добре с черен хляб Вита?
Благодаря предварително!

# 280
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
... Едната е млечно хлебче с масло... В рецептата е посочено месене в миксер, ще бъде ли същия резултата при месене на ръка?
...
Както и маята (суха или жива), така и месенето (с машина/миксер или на ръка) са единствено избор на месещия, а не фактор за успех. И двете маи, и двата начина на месене са еднакво успешни.

# 281
  • Мнения: 22 867
Здравейте! Някой да може да ми предложи изпитана рецепта за една немска тортичка Биненщих?

Рецептата на Люси

# 282
  • Мнения: 8 430
По горната рецепта на Пепчо за пилешки гърди със сметана, ако ползвам пресни броколи трябва ли да ги бланширам предварително или направо ги слагам да се готвят? Благодаря!💐

# 283
  • Мнения: 9 462
Бланширам ги за 2 мин

# 284
  • Мнения: 10 687
Здравейте! Някой да може да ми предложи изпитана рецепта за една немска тортичка Биненщих?

Рецептата на Люси

О, това изглежда много добре! Пробвали ли сте го?

Общи условия

Активация на акаунт