За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 239
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • варна
  • Мнения: 1 830
Знам, че вие най- добре ще ми помогнете! Донесоха ми доста извара и ми се иска да направя нещо сладко с нея , ще се радвам на изпробвани рецепти

# 316
  • Варна
  • Мнения: 1 527
Пеп-4о благодаря, а можеш ли да  ми препоръчаш рецепта. И още нещо...в момента нямам нишесте и нямам време да купя, искам да правя тортата утре за повод. Но имам в къщи точно от тези пудинги на йоткер, който показа една потребителка няколко поста по назад, които са за бисквитена торта. От него дали ще стане да сложа??? И последно - тортата добре ли е да преседи преди консумиране, както е с някои сладкиши или не е необходимо?

# 317
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Знам, че вие най- добре ще ми помогнете! Донесоха ми доста извара и ми се иска да направя нещо сладко с нея , ще се радвам на изпробвани рецепти
Чийзкейк - избери си някой от мен, ако искаш - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%A7%D0%B8%D0%B9%D … D0%B5%D0%B9%D0%BA
А може  и десерти в чашка да приготвяш с нея  - на този принцип  
Мини чийзкейкчета -



... тортата добре ли е да преседи преди консумиране, както е с някои сладкиши или не е необходимо?
И аз слагам нишесте. Павлова се сглобява непосредствено преди сервирането! Не може целувката да стои намазана с крем.  
Иначе аз съм правила руло с целувчен блат - та така може да е предварително приготвено.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 23:44 от Morena

# 318
  • София
  • Мнения: 12 691
Знам, че вие най- добре ще ми помогнете! Донесоха ми доста извара и ми се иска да направя нещо сладко с нея , ще се радвам на изпробвани рецепти

Пасха с тиква, морков и сушени кайсии

Запеканка с извара и тиква

Сардински сладкиш с ябълки и рикота

# 319
  • варна
  • Мнения: 1 830
Моренка, Ваня благодаря ви мнооооооого

# 320
  • Мнения: 4 859
Знам, че вие най- добре ще ми помогнете! Донесоха ми доста извара и ми се иска да направя нещо сладко с нея , ще се радвам на изпробвани рецепти

Нещо руско,лесно и любимо на мъжа-Сирники
http://polinasofia.com/2013/01/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D0 … 1%82%D0%B0/ 

# 321
  • Варна
  • Мнения: 1 527
Оххх Морена благодаря, добре че питах, че голяма глупост щях да направя. Аз хич не знам ще се справя ли с тия целувки, ама ще видим. А според теб ще стане ли с тия кремчета,като заместител на нишесте? Моля те дай рецепта за това руло да видя имам ли налични продуктите.

# 322
  • Мнения: 15 046
Това нишесте е оцветено и ароматизирано. Просто ползвай ванилия или сметана, за да не оцветят блата.

# 323
  • Мнения: 9 460
ето ми рецептата https://pep-4o.blogspot.com/2014/06/blog-post_10.html Това е една от най-лесните торти. Само хубаво изсуши целувчените блатове. Не слагай  от тия пудинги, когато правя целувки, не съм слагала нишесте. Пудинга пак е нишесте, но може да е оцветено, или ароматизирано... Морена ти е казала да не сглобяваш предварително. Омеква. Приготви си кремовете и плодовете по-рано, но сглоби преди сервиране. Малко се троши целувката, като режеш, но в това и е чара.

с изварата - подкрепям сырники - и за сладко, и за солено стават. И кремчета всякакви , хачапури, питчици, бисквитките с извара и шоколад са хубави, виж така https://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0

# 324
  • Мнения: 5 242
Здрaвейте, иcкaм дa нaпрaвя леcнa, но ефектнa тортa, ще нaпрaвя кaкaов блaт и отгоре ще cложa вaнилов пудинг от тези нa прaх. Въпроcът ми е cпоред вac кaкво друго могa дa добaвя към тортaтa, кaкъв плод - киви, бaнaн, прacковa, или дaли ще е вкуcно aко cложa cтaфиди, или орехи, бaдеми, или някaквa зaливкa c нутелa, cметaнa, cлaдко??? 😊🤔

# 325
  • Мнения: 494
separate, казвай що не ти хареса? Да се беше обадила по-рано, да пратя адрес и да чакам куриер! Иначе на снимката изглежда "ела ме изяж"!

Скрит текст:
Сухички са малко за нашия вкус блатовете, особено първата вечер, днес е по-добре. А и, хм, ще прозвучи тъпо и неблагодарно  на фона на масовата немотия, но е и неудобна за хапване - кремът е твърде мек и като боднеш поддава, пластовете се разместват и става мазало в чинията. Но пък заливката е убиец, при нас с орехи, ако решим да дадем втори шанс, ще пробваме оригинала с бадеми Flowers Sunflower

# 326
  • Варна
  • Мнения: 1 527
Пеп-4о, благодаря за рецептата. Много добре и много вкусна изглежда. Да ти кажа именно от привидно най - лесните и прости неща най се страхувам от издънка. Утре ще правя сутринта, ако имам въпроси пак ще питам.

# 327
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Сухички са малко за нашия вкус блатовете, особено първата вечер, днес е по-добре. А и, хм, ще прозвучи тъпо и неблагодарно  на фона на масовата немотия, но е и неудобна за хапване - кремът е твърде мек и като боднеш поддава, пластовете се разместват и става мазало в чинията. Но пък заливката е убиец, при нас с орехи, ако решим да дадем втори шанс, ще пробваме оригинала с бадеми Flowers Sunflower

И аз много харесвам маслено-медената заливка в комбинация с ядките. И с орехи, и с бадеми е добре. Домашният крем е по-вкусен, но другият вариант със сметана и пудинг е по-устойчив от домашния. Но пък по-важно е да е вкусно.

И от мен предложения с извара, в скрит текст, че се поолях, но много обичам извара и изварени нещица: Simple Smile

# 328
  • София
  • Мнения: 12 220
Знам, че вие най- добре ще ми помогнете! Донесоха ми доста извара и ми се иска да направя нещо сладко с нея , ще се радвам на изпробвани рецепти
Ползвам винаги рикота, това е италианската извара, но би могло да е и с обикновена извара, но преди това трябва да се мине през цедка, за да може да стане напълно гладка, но това вече си е твой проблем, аз ти казвам как трябва да бъде и показвам сладкиши с рикота, пък ти си ги  замени с извара
Сбичолата  от бисквити, рикота и ягоди - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B5% … amp;by-date=false
Сбричолата с рикота , шоколад и череши-https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8?updated-max=2019-10-18T01:19:00%2B03:00&max-results=20&start=39&by-date=false
Шоколадов сладкиш с рикота и череши - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B5% … amp;by-date=false
Италиански сладкиш с рикота и ягоди - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B5% … amp;by-date=false
Gateau ld Ricotta - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/gateau-la-ricotta.html

# 329
  • Мнения: 12 213
Бях чела някъде, че това нишесте се добавя в сместа за Павлова, за да бъде готовата целувка "по-тебеширена", каквото и да значи това. Предполагам, че е за да не стане целувката "дъвчаща" и мека, а да запази по-добре формата си, за да може да се напълни с крем и плодове.

Общи условия

Активация на акаунт