За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 229
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Моят мъж купил разтеглена мая годна до 27.04..ползвах миналата седмица за козунак и остана доста. Гледах кутийката днес, бяха се насъбрали капки с вода, но не я хвърлих и тази вечер ММ забърка тесто за пица за утре. Въпроса ми е проблем ли е, че ще е с един ден изтекъл срок на годност защото тестото утре ще се пече? За жива мая става въпрос.

# 331
  • София
Моят мъж купил разтеглена мая годна до 27.04..ползвах миналата седмица за козунак и остана доста. Гледах кутийката днес, бяха се насъбрали капки с вода, но не я хвърлих и тази вечер ММ забърка тесто за пица за утре. Въпроса ми е проблем ли е, че ще е с един ден изтекъл срок на годност защото тестото утре ще се пече? За жива мая става въпрос.
Не е проблем. Действай си смело.

# 332
Привет, дали има някъде тема за air fryer-и, различни от Филипс? Моят е простосмъртен Royal swiss, и имам нужда от съвет за почистването му...

# 333
Освен салата Колсло и евентуално борш , какво друго бих могла да направя с лилаво зеле ? Благодаря !

# 334
  • Пловдив
Бях чела някъде, че това нишесте се добавя в сместа за Павлова, за да бъде готовата целувка "по-тебеширена", каквото и да значи това. Предполагам, че е за да не стане целувката "дъвчаща" и мека, а да запази по-добре формата си, за да може да се напълни с крем и плодове.
обратното е Simple Smile - без нишесте са по-крехки. Аз слагам нишесте - целувките стават по-дъвчащи - така се харесват вкъщи

# 335
  • Sofia
Бях чела някъде, че това нишесте се добавя в сместа за Павлова, за да бъде готовата целувка "по-тебеширена", каквото и да значи това. Предполагам, че е за да не стане целувката "дъвчаща" и мека, а да запази по-добре формата си, за да може да се напълни с крем и плодове.
обратното е Simple Smile - без нишесте са по-крехки. Аз слагам нишесте - целувките стават по-дъвчащи - така се харесват вкъщи
И аз така знам, иначе не би могло руло да се направи. Simple Smile

# 336
  • Варна
Вече блатовете са във фурната, не сложих нишесте защото нямам. Мисля че ще станат. Само се чудя, казвате че не трябва да преседява, но т.к няма да се изяде цялата остатъка ще го сложа в хладилника. Надявам се на следващия ден да се яде, аз дори мисля че ако целувката е омекнала ще е по - хубаво. Има една торта в сладкарница Неделя с целувки, там са меки и като натрошени и много ми харесва. Сега не се сещам как се казваше, френска ли беше?!

# 337
Имам 500 гр. маскарпоне, днес взех два пакета какаови бисквити Роден край. Имам и течна сметана от лидълската. Може ли изпитана рецепта за чийзкейк?

# 338
  • София
Имам 500 гр. маскарпоне, днес взех два пакета какаови бисквити Роден край. Имам и течна сметана от лидълската. Може ли изпитана рецепта за чийзкейк?

Чийзкейк с маскарпоне, рикота и конфитюр

# 339
Дени, освен да добавяш към обикновената зелева салата се сещам и за разни майонезени...с царевица, рулца раци, пилешко месо и зелето 🤔

Аз дойдох да търся едни ябълкови бисквитки, мисля на Лабрекс бяха, но не ги намирам, моля за помощ 🌷

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 19:22 от polly

# 340
  • Sofia
Дара, в подписа ми е блога ми - имам няколко чийзкейка. Simple Smile

# 341
Вече блатовете са във фурната, не сложих нишесте защото нямам. Мисля че ще станат. Само се чудя, казвате че не трябва да преседява, но т.к няма да се изяде цялата остатъка ще го сложа в хладилника. Надявам се на следващия ден да се яде, аз дори мисля че ако целувката е омекнала ще е по - хубаво. Има една торта в сладкарница Неделя с целувки, там са меки и като натрошени и много ми харесва. Сега не се сещам как се казваше, френска ли беше?!
нищо и няма и като омекне, просто моделът и Simple Smile е такъв - хрупкава целувка с крем и плодове. Аз също правя едни десерти в чаши, с начупени целувки в  крема - много са си добри.

# 342
Polly, редакторът на телефона ти е написал Латекс вместо Лабрекс Joy

# 343
Polly, редакторът на телефона ти е написал Латекс вместо Лабрекс Joy

А, няма нищо, аз се сетих! Joy
За тези ябълкови сладки предполагам става въпрос.

# 344
  • Варна
Пепчо благодаря ти за рецептата, визията ми куца като за първи път, но много ни хареса как стана. Естествено половината остана, но ще я прибера в хладилник за утре. Единствено не спазих това за 2 часа,оставих ги час и 40 Мин някъде и останаха вътре като дъвка. Трябваше да ги оставя още малко.....нищо другия път.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 00:15 от rozi4ka222

Общи условия

Активация на акаунт