За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 229
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: X
Моят мъж купил разтеглена мая годна до 27.04..ползвах миналата седмица за козунак и остана доста. Гледах кутийката днес, бяха се насъбрали капки с вода, но не я хвърлих и тази вечер ММ забърка тесто за пица за утре. Въпроса ми е проблем ли е, че ще е с един ден изтекъл срок на годност защото тестото утре ще се пече? За жива мая става въпрос.

# 331
  • София
  • Мнения: 12 220
Моят мъж купил разтеглена мая годна до 27.04..ползвах миналата седмица за козунак и остана доста. Гледах кутийката днес, бяха се насъбрали капки с вода, но не я хвърлих и тази вечер ММ забърка тесто за пица за утре. Въпроса ми е проблем ли е, че ще е с един ден изтекъл срок на годност защото тестото утре ще се пече? За жива мая става въпрос.
Не е проблем. Действай си смело.

# 332
  • Мнения: 243
Привет, дали има някъде тема за air fryer-и, различни от Филипс? Моят е простосмъртен Royal swiss, и имам нужда от съвет за почистването му...

# 333
  • Мнения: 7 984
Освен салата Колсло и евентуално борш , какво друго бих могла да направя с лилаво зеле ? Благодаря !

# 334
  • Пловдив
  • Мнения: 705
Бях чела някъде, че това нишесте се добавя в сместа за Павлова, за да бъде готовата целувка "по-тебеширена", каквото и да значи това. Предполагам, че е за да не стане целувката "дъвчаща" и мека, а да запази по-добре формата си, за да може да се напълни с крем и плодове.
обратното е Simple Smile - без нишесте са по-крехки. Аз слагам нишесте - целувките стават по-дъвчащи - така се харесват вкъщи

# 335
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Бях чела някъде, че това нишесте се добавя в сместа за Павлова, за да бъде готовата целувка "по-тебеширена", каквото и да значи това. Предполагам, че е за да не стане целувката "дъвчаща" и мека, а да запази по-добре формата си, за да може да се напълни с крем и плодове.
обратното е Simple Smile - без нишесте са по-крехки. Аз слагам нишесте - целувките стават по-дъвчащи - така се харесват вкъщи
И аз така знам, иначе не би могло руло да се направи. Simple Smile

# 336
  • Варна
  • Мнения: 1 525
Вече блатовете са във фурната, не сложих нишесте защото нямам. Мисля че ще станат. Само се чудя, казвате че не трябва да преседява, но т.к няма да се изяде цялата остатъка ще го сложа в хладилника. Надявам се на следващия ден да се яде, аз дори мисля че ако целувката е омекнала ще е по - хубаво. Има една торта в сладкарница Неделя с целувки, там са меки и като натрошени и много ми харесва. Сега не се сещам как се казваше, френска ли беше?!

# 337
  • Мнения: 15 046
Имам 500 гр. маскарпоне, днес взех два пакета какаови бисквити Роден край. Имам и течна сметана от лидълската. Може ли изпитана рецепта за чийзкейк?

# 338
  • София
  • Мнения: 12 689
Имам 500 гр. маскарпоне, днес взех два пакета какаови бисквити Роден край. Имам и течна сметана от лидълската. Може ли изпитана рецепта за чийзкейк?

Чийзкейк с маскарпоне, рикота и конфитюр

# 339
  • Мнения: 2 815
Дени, освен да добавяш към обикновената зелева салата се сещам и за разни майонезени...с царевица, рулца раци, пилешко месо и зелето 🤔

Аз дойдох да търся едни ябълкови бисквитки, мисля на Лабрекс бяха, но не ги намирам, моля за помощ 🌷

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 19:22 от polly

# 340
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Имам 500 гр. маскарпоне, днес взех два пакета какаови бисквити Роден край. Имам и течна сметана от лидълската. Може ли изпитана рецепта за чийзкейк?
Дара, в подписа ми е блога ми - имам няколко чийзкейка. Simple Smile

# 341
  • Мнения: 9 455
Вече блатовете са във фурната, не сложих нишесте защото нямам. Мисля че ще станат. Само се чудя, казвате че не трябва да преседява, но т.к няма да се изяде цялата остатъка ще го сложа в хладилника. Надявам се на следващия ден да се яде, аз дори мисля че ако целувката е омекнала ще е по - хубаво. Има една торта в сладкарница Неделя с целувки, там са меки и като натрошени и много ми харесва. Сега не се сещам как се казваше, френска ли беше?!
нищо и няма и като омекне, просто моделът и Simple Smile е такъв - хрупкава целувка с крем и плодове. Аз също правя едни десерти в чаши, с начупени целувки в  крема - много са си добри.

# 342
  • Мнения: 8 978
Polly, редакторът на телефона ти е написал Латекс вместо Лабрекс Joy

# 343
  • Мнения: 22 867
Polly, редакторът на телефона ти е написал Латекс вместо Лабрекс Joy

А, няма нищо, аз се сетих! Joy
За тези ябълкови сладки предполагам става въпрос.

# 344
  • Варна
  • Мнения: 1 525
Пепчо благодаря ти за рецептата, визията ми куца като за първи път, но много ни хареса как стана. Естествено половината остана, но ще я прибера в хладилник за утре. Единствено не спазих това за 2 часа,оставих ги час и 40 Мин някъде и останаха вътре като дъвка. Трябваше да ги оставя още малко.....нищо другия път.



 

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 00:15 от rozi4ka222

Общи условия

Активация на акаунт