За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 049
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
  • Мнения: 12 217
Идеи как да сготвя пъдпъдъци?
Разгледай при Пепи,  тя е много на "ти" с всякакви меса, сигурно има и пъдпъдък
 http://pep-4o.blogspot.com/

# 526
  • Мнения: 492
Има ли някое приложение, в което да въведеш продукти, а то да ти предложи рецепти? Ето, сега в хладилника имаме малко гъби, топено сирене на слайсове, кашкавал, които трябва да се изяждат, а нищо не ми хрумва Tired Face

# 527
  • Мнения: 4 857
Защо не направиш гъби соте с кашкавал?
Трябва ти Гъби, Кашкавал, (може и въпросното сирене), чесън, Магданоз, Черен Пипер.
Загряваш мазнина, запържваш чесъна, добавят се измити, подсушени  и нарязани Гъби и оставяш да се запържат като периодично тигана се разклаща и бърка, за да покрие мазнината гъбите. Накрая се добавят подправките с разбъркване. Преди поднасяне се поръсват с настърганият ( или нарязан на дребно) кашкавал.
Аз да питам как съхранявате моркови. Това е единственият зеленчук, който купувам в малки количества и въпреки това хвърлям. Sad

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 10:00 от Vicky_P

# 528
  • Русе
  • Мнения: 839

Аз да питам как съхранявате моркови. Това е единственият зеленчук, който купувам в малки количества и въпреки това хвърлям. Sad

Моркови съхранявам в найлонов плик в хладилника в кофичката за зеленчуци.
Винаги остават свежи дълго време.

# 529
  • София
  • Мнения: 12 670
Има ли някое приложение, в което да въведеш продукти, а то да ти предложи рецепти? Ето, сега в хладилника имаме малко гъби, топено сирене на слайсове, кашкавал, които трябва да се изяждат, а нищо не ми хрумва Tired Face

Пиле асорти - II вид

Зеленчукова запеканка с кашкавал и сирене

Пица без мая

# 530
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Има ли някое приложение, в което да въведеш продукти, а то да ти предложи рецепти? Ето, сега в хладилника имаме малко гъби, топено сирене на слайсове, кашкавал, които трябва да се изяждат, а нищо не ми хрумва Tired Face
https://blogovoditel.com/kakvo-da-sgotvja/

# 531
  • Мнения: 1 464
Има ли някое приложение, в което да въведеш продукти, а то да ти предложи рецепти? Ето, сега в хладилника имаме малко гъби, топено сирене на слайсове, кашкавал, които трябва да се изяждат, а нищо не ми хрумва Tired Face

домашна кухня с дани- тук има разнообразни  рецепти

https://www.youtube.com/channel/UC9ePrkUE-jBSsjDF7MrC87A

# 532
  • на Земята
  • Мнения: 310
Момичета, имам съставките на една рецепта, но не се сещам за изпълнението. Моля, за вашата помощ.
Конденз. мляко
Бял шоколад
2 1/2 бисквити Роден край с масло
125 гр масло
400 гр.заквасена сметана
200 мл.течна сметана
Кокосови стърготини.
Конд.мл. се смесва с (колко)шоколада.Само това съм записала.Прилича ми на ала Рафаело.

# 533
  • София
  • Мнения: 12 217

Аз да питам как съхранявате моркови. Това е единственият зеленчук, който купувам в малки количества и въпреки това хвърлям. Sad
.....................
Моркови винаги купувам около 1 кг, повечко да си имам винаги под ръка. Почиствам, нарязвам на две и в найлоново пликче ги мяткам  във фризера, така винаги имам и готови.

# 534
  • Мнения: 4 857

Аз да питам как съхранявате моркови. Това е единственият зеленчук, който купувам в малки количества и въпреки това хвърлям. Sad
.....................
Моркови винаги купувам около 1 кг, повечко да си имам винаги под ръка. Почиствам, нарязвам на две и в найлоново пликче ги мяткам  във фризера, така винаги имам и готови.
а после като готвиш, как ги използваш?

# 535
  • Мнения: 9 451
И аз почти винаги имам замразени защото купувам по-много правя сокове и понякога остават
Настърганите ги слагам директно да се задушават за супа, а другите на кръгчета или на кубчета в манджата, или в тавата да се готвят.

Тиквичките задължително посолявам и оставят да си пуснат водата, защото те в голямата си част са вода и когато тя не е излязла тази вода се пържи в мазнината, стават по бавно, а така поемат и по-малко мазнина.
Независимост за чипс по гръцки или обикновени пържени тиквички

# 536
  • Мнения: 9 451
Останаха ми 4-5 кори за баница, изпитана рецепта какво да направя с тях като предястие? Нещо с месо?
Режа на квадрати и слагам по три-четири квадратчета във форма за мъфини да се изпекат като кошнички после ги пълня или с някакво пилешко със зеленчуци или с гъби сирена праз И пак запичам за кратко

Буболина, сиропът от бъз не го стерилизирам, защото ще му се променят вкусовите качества Пълня го в стъклени бутилкиь не догоре и слагам във фризера

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 12:56 от пеп-4o

# 537
  • Варна
  • Мнения: 2 026
Все се каня да направя бързи сиренки за закуска и днес исках да ви се похваля с първите. Пекох ги 35 мин на 180 градуса, малко се посплескаха, но отвън изглеждаха чудни, докато си разчупих и видях, че отвътре са напълно сурови. Върнах ги във фурната на 150 градуса още ок.15 мин и се запекоха, което не е проблем, обичаме хрупкаво, но отново останаха твърди. Ще споделя рецептата, да ме посъветвате къде бъркам:
https://recepti.gotvach.bg/r-68155-%D0%91%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8_%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B8_%D0%B1%D0%B5%D0%B7_%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

кисело мляко - 1 ч.ч. цедено или гъсто, моето не беше много гъсто, 2%
бакпулвер - 1 пакетче
яйца - 2 бр.
олио - 1/2 ч.ч. не сложих, защото реших да комбинирам от друга рецепта и сложих по една бучка масло забита в средата, след като ги бях наредила в тавата
сирене - 130 г.  сложих 1 ч.ч , като 1/3 извара и 2/3 сирене
сол - 1/2 ч.л.
брашно - 1 и 1/2 ч.ч - повече, защото искаха да ги оформям с намазнена ръка на топчета

# 538
  • Sofia
  • Мнения: 22 558
stenly, ето ти ти моите направо - https://morrennaa.blogspot.com/2020/01/blog-post_15.html

# 539
  • Варна
  • Мнения: 2 026
Точно такива си ги представях, гледала съм твоята рецепта по-рано, но не съм я запомнила. Странно, че с 1 ч.л сода са се надули толкова хубаво, а моите с 1 пакет бакпулвер (10 гр) останаха сплескани Hushed
Добавила си, че стават и без яйце. Рецептата, която си бях запазила първоначално е точно без яйце, но реших, че съм сбъркала при копирането.
Според теб мога ли да заменя олиото с масло? По-вкусно би било.
Но..утре втори опит с твоята рецепта, без импровизации.

Общи условия

Активация на акаунт