За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 048
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 4 859
Момичета, имам съставките на една рецепта, но не се сещам за изпълнението. Моля, за вашата помощ.
Конденз. мляко
Бял шоколад
2 1/2 бисквити Роден край с масло
125 гр масло
400 гр.заквасена сметана
200 мл.течна сметана
Кокосови стърготини.
Конд.мл. се смесва с (колко)шоколада.Само това съм записала.Прилича ми на ала Рафаело.

Прилича ми на рецептата на Люси
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2018/05/no-bake-raffae … er.html?m=1 

Аз предпочитам Рафаело на Наталина ,правя я с готови блатове ,без сметана и задължително с един бял шоколад
  http://natalyna.blogspot.com/2015/12/raffaello.html?m=1

По -вкусна става с пълномаслени стърготини.

# 541
  • Sofia
  • Мнения: 22 555
... Според теб мога ли да заменя олиото с масло? По-вкусно би било.
Но..утре втори опит с твоята рецепта, без импровизации.
И без яйце съм ги правила - все са хубави. Simple Smile  Пък с повече яйца става солен кекс.
Масло вместо олиото не съм слагала в тях, ако искаш ползвай поне 50:50 масло и олио, че имат различни ефекти. С масло са по-сухи печивата.

# 542
  • на Земята
  • Мнения: 310
lady_gothic, благодаря за вниманието, ще разгледам рецептите!

# 543
  • София
  • Мнения: 12 216
..............
Аз да питам как съхранявате моркови. Това е единственият зеленчук, който купувам в малки количества и въпреки това хвърлям. Sad
Моркови винаги купувам около 1 кг, повечко да си имам винаги под ръка. Почиствам, нарязвам на две и в найлоново пликче ги мяткам  във фризера, така винаги имам и готови.

[/quote] а после като готвиш, как ги използваш?
[/quote]
Така съхранявам всичко , което може, моркови, целина, селъри, босилек,  копър, магданоз, спанак, който е почистен предварително, но не е топлинно обработен, суров, всичко което може се слага във фризер и така винаги имам всичко под ръка, без картофи те не стават. Вадя, оставям за 3-4 минути да се стоплят, за да ги нарежа по лесно  и пускам там където ми трябват. Зеленчуците не трябва да се размразяват.

# 544
  • Мнения: 2 119
Аз си режа морковите на кубчета и в кутия във фризера . Като ми потрябват вадя и слагам направо в манджата да се сготвят.

# 545
  • Мнения: 22 867
Аз си режа морковите на кубчета и в кутия във фризера . Като ми потрябват вадя и слагам направо в манджата да се сготвят.
И аз така, също пащърнак, целина, пиперки, удобно ми е, по-лесно и бързо за готвене. Миналата година майка имаше много зелен лук в градината, и него така нарязах, в пликове във фризера, и за ястия, и за салати ставаше.

# 546
  • Мнения: 2 119
Аз започнах да правя така, защото имахме доста моркови, които бързо се разваляха и ми писне да хвърлям, та се сетих за този начин. Определено спестява време Simple Smile

# 547
  • Мнения: 4 857
Така ще направя с морковите. И на мен ми писна да ги хвърлям Sad

# 548
  • Мнения: 1 300
Здравейте, имам едно питане - как е направена показаната торта? До момента не съм срещала и правила такъв вид торта.
Да обясня - тортата няма твърди, хлебни блатове. Цялата е от крем, но не пухкав и лек ами крем с твърда консистенция, който се усеща като маслен. Направена от 3 вида шоколад. Някой има ли идеи...

# 549
  • София
  • Мнения: 12 216
Здравейте, имам едно питане - как е направена показаната торта? До момента не съм срещала и правила такъв вид торта.
Да обясня - тортата няма твърди, хлебни блатове. Цялата е от крем, но не пухкав и лек ами крем с твърда консистенция, който се усеща като маслен. Направена от 3 вида шоколад. Някой има ли идеи...


Без рецепта и обяснения няма как да ти кажем.

# 550
  • Мнения: 2 119
На мен ми прилича на торта три шоколада, та може би и желатин е ползван, за да бъде така стегната тортата .

# 551
  • Мнения: 1 300
Здравейте, имам едно питане - как е направена показаната торта? До момента не съм срещала и правила такъв вид торта.
Да обясня - тортата няма твърди, хлебни блатове. Цялата е от крем, но не пухкав и лек ами крем с твърда консистенция, който се усеща като маслен. Направена от 3 вида шоколад. Някой има ли идеи...


Без рецепта и обяснения няма как да ти кажем.
Е аз ако имах рецептата едва ли щах да питам... Питам ако някой е правил нещо подобно и е запознат...

# 552
  • Варна
  • Мнения: 3 418
Момичета, моля за помощ. Искам да направя домашни бонбони. Гледах рецепта за трюфели - готварска сметана и шоколад. Има ли някакъв здравословен вариант, който да не отстъпва по вкус на този, който съм гледала. И всъщност каква е оригиналната рецепта за трюфелите?
P.S. В момента пека гига вкусната баница по рецепта на Morena Simple Smile

# 553
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 122
Здравейте, подарихами кайма от сьомга от Берьозка. Моя приятелка ми каза, че е доста течна. Някой има ли идея за како мога да я ползвам. Имам и пържени свински хапки от бут и сега ми се ще да не са само те. Как мога да ги приготвя? Ще ми се нещо със зеленчуци да е, но соса ми е по тегав.

# 554
  • София
  • Мнения: 12 670
Здравейте, подарихами кайма от сьомга от Берьозка. Моя приятелка ми каза, че е доста течна. Някой има ли идея за како мога да я ползвам. Имам и пържени свински хапки от бут и сега ми се ще да не са само те. Как мога да ги приготвя? Ще ми се нещо със зеленчуци да е, но соса ми е по тегав.

Eто една рецепта за кюфтенца:

Общи условия

Активация на акаунт