За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 021
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 7 972
trevichka виж тези трюфели с авокадо дали няма да ти допаднат
http://fedorcka.blogspot.com/2016/06/chocolate-avocado-truffles.html
много ги харесвам.(с какви продукти смяташ , че са здравословни ? )
Напоследък правя и фалшиви бонбони тип Рафаело-крема сирене, мъничко захар и кокосови стърготини.
Скрит текст:
тези са от вчера-вътре с лешник и оваляни леко в кокосови стърготини и люспи бял шоколад ( вместо захар сложих едно пак.ванилена захар)

# 556
  • Мнения: 9 447
Момичета, моля за помощ. Искам да направя домашни бонбони. Гледах рецепта за трюфели - готварска сметана и шоколад. Има ли някакъв здравословен вариант, който да не отстъпва по вкус на този, който съм гледала.
не са трюфели, но виж тук има много вкусни здравословни  бонбони  http://www.mycookerycollection.com/page/2/?s=%D0%B1%D0%BE%D0%BD% … amp;submit=Search

# 557
  • Варна
  • Мнения: 3 418
Благодаря, момичета. Ще разгледам всички рецепти. Дори и тези, които не са за трюфелите. Сигурна съм, че все нещо ще излезе 😊. Златни сте!

# 558
  • Мнения: 1 129

А колко  стават като количество /или колко тави/?

# 559
  • Мнения: 2 314
Hastar, ти прочете ли рецептата? 
"броят им зависи от количеството, което ползвате, но... около 12-15 броя, всеки по 1с.л."

# 560
  • Мнения: 5 610
Как съхранявате кисело зеле след изваждането му от саламурата и в топлото време? В буркани, нарязано, стерилизирано предполагам ще издържи ли поне месец?

# 561
  • Сф
  • Мнения: 5 493
В провинцията съм и трябва да направя торта Елза. Но нямам синя хранителна боя, по магазините тук също няма. Имам боя за яйца от тази год. като синьото е Е133- брилчнтно синьо. Чета в нета, че в малки количества е безвредно, но от 2гр пакетче не мога да отделя 100мг прах. Има ли някой запознат дали мога да го позлвам.?

# 562
  • Мнения: 10 638
Как съхранявате кисело зеле след изваждането му от саламурата и в топлото време? В буркани, нарязано, стерилизирано предполагам ще издържи ли поне месец?


много повече. също и във фризера.

# 563
  • Мнения: 5 610
Как съхранявате кисело зеле след изваждането му от саламурата и в топлото време? В буркани, нарязано, стерилизирано предполагам ще издържи ли поне месец?


много повече. също и във фризера.

А колко време стерилизирате?

# 564
  • Мнения: 22 867
В провинцията съм и трябва да направя торта Елза. Но нямам синя хранителна боя, по магазините тук също няма. Имам боя за яйца от тази год. като синьото е Е133- брилчнтно синьо. Чета в нета, че в малки количества е безвредно, но от 2гр пакетче не мога да отделя 100мг прах. Има ли някой запознат дали мога да го позлвам.?

Не знам дали ще ти свърши работа, но го слагам:

Цитат
За да направите синя боя, използвайте сока от боровинки, за по-тъмния нюанс на синьото ще са ви полезни къпини, смесени с боровинки.

Някъде след средата на материала - Виолетови и циан бои

# 565
  • Варна
  • Мнения: 2 026
От години майка ми стерилизира кисело зеле нарязано или листа от кисело зеле, а аз понякога ако остане, че правим по-малко. От зелката си отделям листа, навивам ги по 4-5 , пълня буркана, доливам с чорба. Останалото нарязвам насито, пълня плътно и се налага да добавя съвсем малко зелева чорба. След като клокнат (заврат) бурканите ги варя 5-7 Мин, може и малко повече, защото по важно е да се херметизират. След това зелето си запазва вкуса и 2 години в килера/мазата.
А аз направих сиренките по рецепта на Морена. Много вкусни станаха ( Благодаря, Македонско девойче!!). Като ги разчупих горещи ми се сториха пак сурови вътре, като изстинаха, бяха ОК. Обаче при мен при тези продукти (спазих уж точно) се получи по-гъсто тесто и ги правих на топчета/кюфтенца с намазнени ръце.
А въпросът ми е: става ли да се направи тестото вечерта, а да се изпекат на другия ден. В хладилника ли да се държи евентуално?

# 566
  • Сф
  • Мнения: 5 493
В крайна сметка намерих синя сладкарска боя. Багрилото е същото като при боята за яйца- Е133.

# 567
  • Мнения: 23 228
Записах си кекс с портокал на Ваня, сега питам къде го записах и най вече къде  сложих тефтера.
Шегата настрани но нямам време да претърсвам, знам че ще е точно където трябва но в момента   ...Сериозно моля за помощ.Внуците са тук,та почвам кекса...не знам с какво ги хранят там, но нищо не ядат при мен-като врабчета са.Дано кекс хапнат.

# 568
  • Мнения: 22 867
Записах си кекс с портокал на Ваня, сега питам къде го записах и най вече къде  сложих тефтера.
Шегата настрани но нямам време да претърсвам, знам че ще е точно където трябва но в момента   ...Сериозно моля за помощ.Внуците са тук,та почвам кекса...не знам с какво ги хранят там, но нищо не ядат при мен-като врабчета са.Дано кекс хапнат.

Да ви е сладко! Simple Smile
https://www.bg-mamma.com/?topic=1096010

# 569
  • Мнения: 23 228
Записах си кекс с портокал на Ваня, сега питам къде го записах и най вече къде  сложих тефтера.
Шегата настрани но нямам време да претърсвам, знам че ще е точно където трябва но в момента   ...Сериозно моля за помощ.Внуците са тук,та почвам кекса...не знам с какво ги хранят там, но нищо не ядат при мен-като врабчета са.Дано кекс хапнат.

Да ви е сладко! Simple Smile
https://www.bg-mamma.com/?topic=1096010
Благодаря много ,Лабрекс, отивам да го правя ,дунапренов се пече вече.

Общи условия

Активация на акаунт