За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 007
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 4 859
Моля ви за идея какво да направя с две кори за баница - от големите кръгли, по-плътни Одрински. Направих пататник и тези ми хартисаха.

Гюзлеми
http://pep-4o.blogspot.com/2017/10/blog-post_15.html?m=1

Цигара бюрек
http://pep-4o.blogspot.com/2019/10/blog-post.html?m=1

# 631
  • София
  • Мнения: 12 215
Момичета, имам бишкоти, маскарпоне , орехи - искам да направя някакви топчета - изпитани рецепти
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%BE% … D0%BE%D0%BD%D0%B8

# 632
  • Мнения: 8 395
Момичета, имам бишкоти, маскарпоне , орехи - искам да направя някакви топчета - изпитани рецепти
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%BE% … D0%BE%D0%BD%D0%B8
Горещо препоръчвам и аз тази рецепта!

Бакла - зелена, млада правя пържена (първо сварявам леко в подсолена вода, после овалвам в брашно, малко да постои и пържа). Също и на яхния с картофи . Когато са поостарели шушулките, ползвам само бобчетата.

# 633
  • русе
  • Мнения: 1 360
Дайте рецепта за бисквитена торта по заведенията,която предлагат?

# 634
  • София
  • Мнения: 12 215
Дайте рецепта за бисквитена торта по заведенията,която предлагат?
Хм... ред крем, яйчен,  ред бисквити, това е. Отгоре си настържи шоколад.

# 635
  • русе
  • Мнения: 1 360
С бял шоколад,нещо маслено може маскарпоне да е било,много вкусна

# 636
  • Мнения: 10 638
Са не е на щастливеца бисквитената торта или подобна? Тя е с шок. бисквити и крем маскарпоне и бял течен шоколад. Аз добавям и заквасена сметана и става супер.

# 637
  • Мнения: 9 446
искренчето ,пробвай тази http://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post_16.html

Кой питаше за останали  кори? освен пурички и гюзлеми, може и султан кебап (в тези 2 големи кори ще се съберат по 2 порции и ще станат общо 4, ако те устройва)  или банички на тиган http://pep-4o.blogspot.com/2018/12/blog-post_6.html

# 638
  • Варна
  • Мнения: 1 518
Тези бонбонки от блога на Марчева ги правих съвсем скоро. Станаха много вкусни. Понеже имах двойно количество маскарпоне, удвоих и другите продукти и станаха доста голямо количество. Разделих ги половината с шоколад за нас, другата половина без шоколад за детето. Ядохме ги 4 дена.

# 639
  • Мнения: 4 859
С бял шоколад,нещо маслено може маскарпоне да е било,много вкусна

И аз се сетих за бисквитена торта Щастливеца ,наскоро я правих ,след тази на Пепчо ни е любима и е много лесна
http://antoaneta77.blogspot.com/2012/09/blog-post_27.html?m=1

# 640
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
С бял шоколад,нещо маслено може маскарпоне да е било,много вкусна

И аз се сетих за бисквитена торта Щастливеца ,наскоро я правих ,след тази на Пепчо ни е любима и е много лесна
http://antoaneta77.blogspot.com/2012/09/blog-post_27.html?m=1

Не мога да я видя, както и да пробвам, ей това ми излиза:
Скрит текст:

И то точно и само на тая рецепта, иначе други мога да разгледам.

# 641
  • Мнения: 2 115
Подариха ми глинен гювеч и гювечета. Какво се прави преди първата употреба, за да се закали? Четох че трябва да се пълни с вода и да се сложи във фурната до завиране на водата. От друго място чух , че трябва да се маже с олио. Та не знам кое от двете да направя или пък и двете в някаква последователност?!

# 642
  • Мнения: X
Имам повече бисквити, моля за рецепти, без торта.

# 643
  • Мнения: 7 849
Подариха ми глинен гювеч и гювечета. Какво се прави преди първата употреба, за да се закали? Четох че трябва да се пълни с вода и да се сложи във фурната до завиране на водата. От друго място чух , че трябва да се маже с олио. Та не знам кое от двете да направя или пък и двете в някаква последователност?!

Измиваш го хубаво с вода и миещ препарат (веро)..
Пълниш го, каквото ще се готви и единственото условие не само първият път, а винаги се слага в студена фурна.
Пуска се на мах, докато  загрее и после се пече на необходимата температура.
Около 170- 190 гр.

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 08:41 от Билян@

# 644

Общи условия

Активация на акаунт