За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 995
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
  • Мнения: 12 215
.......

Само аз ли не харесвам бисквитите Закуска?!
Не, не си само ти, още една съм която не ги харесва и не ги купува. Това си е брашно и вода, какво да им харесам..
...
На тази съм и се наточила от много време ама пустиня страх от провал ме спира.....
Тази... Мнение
.......
Дали ще се получи?
Тази рецепта,  която посочваш не е работена, само е пусната примерна снимка, която изглежда добре, разбира се, но самия крем който е посочен е преписан отнякъде,  но не е изработен от тази Радостина... която е пуснала рецептата само като текст. Дали е добър не мога да кажа, но на първо виждане ми прави лошо впечатление това, че някои съставки са в грамаж, а други в чаши, което вече говори за несериозно отношение, второто е маслото, колко е това масло от 125 грама или от 250 грама....това са много важни неща, но това съм си аз, а ти ако искаш я направи рецептата и после сподели.

# 661
  • Мнения: 22 867
lady_gothic, благодаря! Flowers Hibiscus

Скрит текст:
.......

Само аз ли не харесвам бисквитите Закуска?!
Не, не си само ти, още една съм която не ги харесва и не ги купува. Това си е брашно и вода, какво да им харесам..
...
На тази съм и се наточила от много време ама пустиня страх от провал ме спира.....
Тази... Мнение
.......
Дали ще се получи?
Тази рецепта,  която посочваш не е работена, само е пусната примерна снимка, която изглежда добре, разбира се, но самия крем който е посочен е преписан отнякъде,  но не е изработен от тази Радостина... която е пуснала рецептата само като текст.
Скрит текст:
Дали е добър не мога да кажа, но на първо виждане ми прави лошо впечатление това, че някои съставки са в грамаж, а други в чаши, което вече говори за несериозно отношение, второто е маслото, колко е това масло от 125 грама или от 250 грама....това са много важни неща, но това съм си аз, а ти ако искаш я направи рецептата и после сподели.
Представена като парче шоколадова торта - снимка, тук също, снимка и рецепта, мот а мо преведени, предполагам от българската или поне датата е по-късна. По обясненията се съмнявам, че ще се получи апетитното парче от снимката.

# 662
  • Мнения: 15 044
То пък и колко крем ще се получи с 1/2 чаша мляко и 1/2 с.л. масло? А жълтъците къде се слагат или съм пропуснала?

# 663
  • Пловдив
  • Мнения: 473
Имам в градината, чудни ягодки. Сега им се чудя как да ги спретна в сладко което да е хем желирано хем  не съвсем. Идеята ми е да го ползвам за чийз кейкове и тортички после. Мислих да взема гел фикс, но от кой вид с него не става ли прекалено желирано. И се чудя да режа ли ягодите, има и дребни и по едрички.

# 664
  • Мнения: 22 867
Имам в градината, чудни ягодки. Сега им се чудя как да ги спретна в сладко което да е хем желирано хем  не съвсем. Идеята ми е да го ползвам за чийз кейкове и тортички после. Мислих да взема гел фикс, но от кой вид с него не става ли прекалено желирано. И се чудя да режа ли ягодите, има и дребни и по едрички.

По този начин
Ето с ягоди

# 665
  • Варна
  • Мнения: 2 026
Не мога да я видя, както и да пробвам, ей това ми излиза:
Скрит текст:
И то точно и само на тая рецепта, иначе други мога да разгледам.
Не е по темата, но ако мога да съм полезна за други рецепти... когато се появява така е нужно едно s в htpp://
така:
https://antoaneta77.blogspot.com/2012/09/blog-post_27.html?m=1
Аз копирам линка и си добавям S.

# 666
  • София
  • Мнения: 1 423
Имам доста стафиди,сушени кайсии и орехи, овесени ядки. Какво бих могла да направя с тях- десерт/бар, нещо сурово?
Благодаря.

# 667
  • Мнения: 3 047
Момичета, идвам с мега глупав въпрос, ама ей на, не съм готвила едно свръх лесно нещо досега. Моля ви, кажете ми някоя рецепта за броколи..варени..и замразени, защото от нищото ми се доядоха и си купих днес, а всичко, които питах, ми казаха, че трябва на пара, но аз нямам такава тенджера Confused

# 668
  • София
  • Мнения: 12 655
Момичета, идвам с мега глупав въпрос, ама ей на, не съм готвила едно свръх лесно нещо досега. Моля ви, кажете ми някоя рецепта за броколи..варени..и замразени, защото от нищото ми се доядоха и си купих днес, а всичко, които питах, ми казаха, че трябва на пара, но аз нямам такава тенджера Confused

Не е задължително да се приготвят на пара. Пускаш розичките във вряща подсолена вода и след около 5 минути ги изваждаш с решетъчна лъжица. Просто трябва да внимаваш да не ги превариш.
Ето няколко рецепти за приготвянето им:

Салата с паста и броколи

Пирог с извара и броколи

Зеленчукова супа със сирене Грюер

# 669
  • Мнения: 3 047
Чудесно, благодаря много! Hug
Мисля да пробвам салатата с паста и броколи още утре, тамън имам и всички продукти налични у нас. Супер!

# 670
  • Sofia
  • Мнения: 22 547
Имам доста стафиди,сушени кайсии и орехи, овесени ядки. Какво бих могла да направя с тях- десерт/бар, нещо сурово?
Това у нас се яде всеки ден...  с кисело мляко. Можеш тип сладък хляб да направиш... за закуска - сутрешна, следобедна...

Броколите и сурови ядем у нас - пускам ги в блендера и стават на слайсове - в салата.
А броколи и синьо сирене е нещо като класика -  броколите бланшираш в подсолена вода (поровервяй ги след 3 мин. за да не ги превариш, а да са по твой вкус и шокирай със студена вода ако искаш зелени да са), слагаш в тавичка, добавяш синьо сирене и бадеми и запичаш малко, да се поразтопи сиренето.
Може и ястие с паста да направиш.  Или като гарнитута да ги ползваш бланишрани.
И едино трикче Wink... като приготвяш с паста - добави броколите в последните минути при пастата - така ползваш един съд. Simple Smile

# 671
  • София
  • Мнения: 3 356
FlameV,след като ги свариш трябва да пуснеш за малко в студена вода да се спре готвенето.Ако имаш центрофуга за салата,там можеш да ги отцедиш(аз така правя).
А за готвене на пара може да се ползва обикновен гевгир,тенджера с малко вода и капак.Този начин го предпочитам защото не стават воднисти както ако са варени.

# 672
  • Мнения: 6 829
Здравейте, лимонена мащерка, купена от разсадник може ли да се консумира като чай и,или подправка.

# 673
  • Мнения: 1 129
Може ли да ми споделите лесна рецепта за заешко - задушено, със зеленчуци? Правила съм няколко, включително панирано, но може би, защото не обичам много месо, не ми допада. Най-вече ме интересува, просто задушено, може ли с бира, какви подправки да сложа, на каква фурна и колко да го пека? Трябва ли да се маринова предварително? Много ще съм ви благодарна да споделите опит за крехко и вкусно задушено/печено заешко.

# 674
  • София
  • Мнения: 12 655
Може ли да ми споделите лесна рецепта за заешко - задушено, със зеленчуци? Правила съм няколко, включително панирано, но може би, защото не обичам много месо, не ми допада. Най-вече ме интересува, просто задушено, може ли с бира, какви подправки да сложа, на каква фурна и колко да го пека? Трябва ли да се маринова предварително? Много ще съм ви благодарна да споделите опит за крехко и вкусно задушено/печено заешко.

Заек с гъби

Общи условия

Активация на акаунт