Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 860
  • 784
  •   1
Отговори
# 405
Декември 2019 д-р Стаменов ми махна миома чрез лапароскопия. При прегледи я измерваха около 4.5 см. В епикризата ми е записано, че е около 5 на 6 см. Вероятно защото се оказа субсерозна към интрамурална т.е. както казваше доктора, имала е и вътрешна част. След операцията го попитах колко месеца трябва да минат преди трансфер. Каза ми 4 месеца. Но при мен и повече ще минат защото искам да събера още  ембриончета. Аз държах да я махна, защото не искам да имам допълнителна пречка при трансфер.

# 406
  • София
Моята е 38х25 мм, преди няколко месеца Персенска спомена за махане,  после решихме за сега да не я пипаме. Гледам си епикризата от 2018 когато разбрах,  че имам миома всъщност била е около 20х15 мм, нарастнала е и то най-вече от естрофема, който постоянно пия.
Бях писала преди време в темата за миомите, за случай при който Стаменов е оперирал жена с коремна операция за премахване на миома, която е правила инвитро. На контролния преглед двайсетина дена след операцията виждат, че е бременна. Оказва се,  че всъщност е била бременна по време на операцията,  уж и дошъл цикъла преди това,  но бил по оскъден.  Тя била в шок,  в крайна сметка трудно,  но е успяла да износи бебето.
Четох постовете и в някаква стара тема.

# 407
Кupo, убий ме, ако искаш, но си мислех за подобен сценарий днес. Имала е късмет тази жена:)
И също смятам, че явно от естрофема растат. Защото аз от декември докъм края на януари доста естрофем погълнах. И от това, което чета в нета за миомите, очевидно доста добре се подхранват от него. Няма какво да му мисля. Ще я махна, а може би и другите, ако доктор Стаменов прецени.
Само за тръбата здравата още се чудя дали да не го помоля да прекъсне. Много се наплаших от истории за извънматочни. На мен и без това, тази ще ми е третата лапароскопия.

# 408
Мелинда, благодаря,  че сподели. Аз се чудя като са големи как ги махат чрез лапаро. Как изобщо излизат?

На мен ми го описаха така - правят ги на спагети и ги вадят. Ако се наемат на лапаро, значи всичко е наред с лапарото.
При мен не всички казаха, че могат лапаро - към 5.5 см беше най-голямата. В Плевен, където се оперирах, казаха, че ще опитат, опитаха, но в крайна сметка направиха отворена операция.

# 409
  • София
При лапарото имат уред с който раздробяват миомата/апандисита/жлъчката и тнт и после с аспиратор ги изваждат.
Имат си начини, не ги мислете Simple Smile

# 410
Здравейте, в петък ми предложиха да започна стимулация във втората фаза, лутеалната. Какво представлява стимулация в лутеалната фаза? Тогава се започва и продължава докога?

# 411
Момичета, някои има ли впечатления от ЖК в клиниката?
Само аз ли съм супер разочарована, абсолютна липса на отношение и адекватно проследяване, а за контакт с лекаря и не може да става дума. Понеже ме е първа Б. и успях именно при тях, се надявах на професионализъм и при проследяването, но уви..

# 412
Само аз ли съм супер разочарована, абсолютна липса на отношение и адекватно проследяване, а за контакт с лекаря и не може да става дума. Понеже ме е първа Б. и успях именно при тях, се надявах на професионализъм и при проследяването, но уви..

При кой лекар сте?

# 413
И аз това искам да питам, при кой лекар сте? Аз се следя в клиниката и съм доволна като цяло. Е, дразня се от някои неща като непрекъснато следене кога ще излезе графика и записване на час след многократни обаждания или по-бърз преглед, но то и при репродуктивните си е така.

# 414
Здравейте , бременна съм в 26г.с.+7.Забременях ин витро в Надежда , там си  правя важните изследвания и прегледи ( като БХС и ФМ ) ,  но ЖК си я водя в Бургас . Термина ми е средата на август .Ииии сега съм пред голяма дилема живот и здраве къде да раждам - В Надежда или в Бургас . 👀
На 28.05 съм на ФМ и мисля да поразпитам как стоят нещата относно раждането , тъй като живея на повече от 300 км от София .
Ако някоя от вас има опит моля да сподели.
Благодаря. Simple Smile

# 415
Става въпрос за др. Иванчева. Имах желание да изкарам в клиниката целия цикъл - следене, раждане, защото съм изключително благодарна на екипа им, забременях от първо инвитро. Дори лекарства винаги си купувах от аптеката в клиниката.  Разбирате ли, мога да оценя професионализма. За ФМ нямам забележки, топ са, обачее ЖК ме изуми.

Не разбирам защо се допуска такова незаинтересовано отношение при проследяване на трудно постигнатите при самите тях бременности? Засега няма да се обосновавам, защото не искам да бъда разпозната, не е ясно кой следи темата. Само ще кажа , че аз контакт с лекаря нямам и не мога да осъществя по друг начин, освен с нахалство и скандал с рецепционистките. Е не става насила. А ако имам неразположения , няма с кого да ги обсъдя, защото следящ лекар в момента реално нямам, така излиза. Слава Богу , че не съм имала, но очевидно ще се насоча към друго място и няма и да раждам там.

# 416
  • София
И аз съм бременна блгодарение на д-р Стаменов, но не се следя там. Определено не мога да треперя всеки месец дали ще успея да си запиша час. Аз цялата бременност ходя на прегледи през 1 седмица. Това в Надежда нямаше как да стане, трябваше да имам 2-ма лекари и тнт.
Без значение колко са добри специалистите, не ми е удобна организацията им.

# 417
И аз съм бременна блгодарение на д-р Стаменов, но не се следя там. Определено не мога да треперя всеки месец дали ще успея да си запиша час. Аз цялата бременност ходя на прегледи през 1 седмица. Това в Надежда нямаше как да стане, трябваше да имам 2-ма лекари и тнт.
Без значение колко са добри специалистите, не ми е удобна организацията им.
Ако не е тайна къде се следите?

# 418
Др. Иванчева не съм я чувала, ама е неприемливо да нямате контакт с АГ- то. Пробвайте да смените лекаря от ЖК, ако ви се занимава.
Става въпрос за др. Иванчева. Имах желание да изкарам в клиниката целия цикъл - следене, раждане, защото съм изключително благодарна на екипа им, забременях от първо инвитро. Дори лекарства винаги си купувах от аптеката в клиниката.  Разбирате ли, мога да оценя професионализма. За ФМ нямам забележки, топ са, обачее ЖК ме изуми.

Не разбирам защо се допуска такова незаинтересовано отношение при проследяване на трудно постигнатите при самите тях бременности? Засега няма да се обосновавам, защото не искам да бъда разпозната, не е ясно кой следи темата. Само ще кажа , че аз контакт с лекаря нямам и не мога да осъществя по друг начин, освен с нахалство и скандал с рецепционистките. Е не става насила. А ако имам неразположения , няма с кого да ги обсъдя, защото следящ лекар в момента реално нямам, така излиза. Слава Богу , че не съм имала, но очевидно ще се насоча към друго място и няма и да раждам там.

# 419
И аз не съм ходила на Ж.К в Надежда по гореописаните причини плюс това, че не желая да плащам за нещо ,което ми се полага безплатно като здравноосигурена.Един път в месеца ходех на Ф.М или доплер и съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт