Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 863
  • 784
  •   1
Отговори
# 390
Моята тръба пропусна контрастното вещество и няма да правим нищо с нея. Но за сметка на това ми установиха доста голям миомен възел и решихме да го премахнем лапароскопски преди да продължим с биопсия и ЗЕТ. Някоя от вас правила ли е трансфер след премахване на миома и колко време след лапарото може да се предприеме връщане на ембрионите? Съвсем забравих да питам доктора за това. Четох за някакви рискове от изтъняване на маточните стени след миомектомия, което малко ме притесни...А иначе бременност с такава голяма миома...не знам. Матката ми вероятно заради нея е силно изместена на една страна.

# 391
  • София
Колко е голяма тази миома? Как ще я махате? Лапаро, да Винчи или лазерно? Зависи много. При мен казаха поне 6 месеца, но беше голяма миомата и лапароскопска операцията. Лигавицата не пострада въобще. Но амх падна драстично от операцията.

Странно ми е, че не са я видели на преглед такава миома?

Моята си я отглеждах доста години и порасна от стимулации...

# 392
Мелинда, с лапаро. И преди се виждаше. И сега я видяха при ехографски преглед след ЦС, защото искахме да насрочим биопсия. Но преди  ми казваха, че не пречи.
А преди 2 години ми беше правена лапароскопия в моя град и още тогава имаше миомни възли, / трябва да видя в епикризата какви са им били размерите/, но лекарите така и не ги махнаха , защото уж не били на място, където да пречат.
Зимата преди травсфера пък изобщо не ги коментираха. Сега единият бил голям почти колкото матката. Не знам за няколко месеца колко може да нарастнат. Но аз искам да съм спокойна, че няма да попречат на бременността.

# 393
  • София
Със сигурност трябва да се махнат. Не знам защо са ти правили трансфер. зависи от мястото, и как ще се зашие и извади. Моята беше на кофти място и още като започвахме планът без операция и зет. Имах голям двоен шев, който трябваше да зарасне добре. Ако си с по-малки шевове, вероятно и по-скоро ще може... При мен с операцията махнаха и две малки миоми, невидими на ехо и тръби проверяваха - пълна проходимост...

Полза от всичкото Ошо никаква...

Но не се притеснявай за операцията. Просто ако ще вадиш още я го направи нпреди нея. После става по сложно...

Успех.

# 394
Аз така или иначе съм с донорски Я и няма да вадим мои.
По-скоро си мисля дали да не питам няма ли да е добре, с цел да избегнем риск от извънматочна, да прекъснат и проходимата тръба. Не са ми го предлагали като вариант,  но един вид да се презастраховам .

# 395
Здравейте, предстои ми замразен трансфер. След направена имунологична биопсия, ми се обадиха да си запиша час на 7-8 ден от цикъла за промивка и проследяване за  трансфер. Някой има ли представа каква е тази промивка?

# 396
  • София
Пъхат ти течност в матката, като трансфер е, инсеминацията е същата също Simple Smile
Явно ще слагат нещо свързано с резултата от биобсията.
Аз имах сумати промивки с разни антибиотици.

# 397
  • София
Melinda,  колко голяма ти беше миомата и какъв вид,  кой ти прави операцията?

# 398
  • София
Не помня, знам само, че всички дружно обясняваха колко гадно било мястото, предвид плановете за трансфер. Отказаха да ме оперират с да Винчи. Не ставало. Накараха ме да подпиша съгласие ако стане нужда по време на операцията да ме отворят. Аз не исках, защото имам една отворена на ендометриоза преди години и възстановяването беше адски болезнено. Едвам ходех и пишках 6 месеца после. Доктор Танчев в Токуда в крайна сметка избрах.уапя с лапароскоп, но продължи над 4 часа и с много големи шевове. Миомата беше 5 см, преди стимулации. 8 после, нямах матка, а миома, така ми бяха казали. Изпълнила и разширила всичко отвътре... Много ми скапа амх и фсх обаче тази операция. Както бях и предупредена, разбира се.

# 399
Аз също бях с миома 4,5 см. Д-р Персенска препоръча да я махна и след това да правим опит. И тя и д-р Еленчев казаха че не става лапароскопски ,та беше отворена. Това ми беше първа операция и честно казано се оправих доста бързо. Пет месеца след операцията направихме стимулация ,извадиха 12 Я. Последва свеж и ЗЕТ неуспешни,от третия ЗЕТ имам момиченце на година и половина. Лапароскопски мисля възстановяването е доста по бързо.

# 400
  • Пловдив
От 2010г. имам миомен възел с размер 2.5 см. на заднатя стена на матката. Забременях....родих...и пак си е там Wink

# 401
Мелинда, благодаря,  че сподели. Аз се чудя като са големи как ги махат чрез лапаро. Как изобщо излизат? Съжалявам за тъпите въпроси,  но наистина не ми е ясно много. Струва ми се, че моят възел притиска пикочния мехур, защото често имам такива оплаквания напоследък.
Погледнах миналата есен с какви размери са били миомните възли. Ето какво пише: "По задна маточна стена два субсерозни миомни възела с р-ри 19/86 мм и 12/70 мм. В истмичната част към десен кант два субсерозни възела с р-ри 20/21 и 21/30 мм."
Сега явно единият е още по-нарастнал.
Cassablanca , а при теб от 2010 със същите размери ли си седи?
На една колежка направо й махнаха матката заради миома, но тя има дете.
Другите пият едни отвари...Не знам дали им помагат. Но всичките вече са раждали.

# 402
  • София
Здравейте, момичета.
Аз също имам интрамурален миомен възел около 2.5 см от поне 10 години. Само един АГ ми е предлагал да го махнем (с отворена операция), но всички останали са на мнение, че не пречи.
По време на бременността ми, след стимулация, за 2-3 месеца стана 5 см и си мисля, че това е причината за малкото отлепяне на плодния сак, което имах първите месеци, но за щастие бременността завърши успешно.
След като кърмих 1 година (нямах цикъл) толкова се беше свил, че не се виждаше на ехограф. Сега пак се върна в първоначалните си размери и д-р Персенска казва, че няма нужда да го пипаме. Надявам се да не попречи на евентуална бъдеща бременност.

# 403
  • Пловдив
Мелинда, благодаря,  че сподели. Аз се чудя като са големи как ги махат чрез лапаро. Как изобщо излизат? Съжалявам за тъпите въпроси,  но наистина не ми е ясно много. Струва ми се, че моят възел притиска пикочния мехур, защото често имам такива оплаквания напоследък.
Погледнах миналата есен с какви размери са били миомните възли. Ето какво пише: "По задна маточна стена два субсерозни миомни възела с р-ри 19/86 мм и 12/70 мм. В истмичната част към десен кант два субсерозни възела с р-ри 20/21 и 21/30 мм."
Сега явно единият е още по-нарастнал.
Cassablanca , а при теб от 2010 със същите размери ли си седи?
На една колежка направо й махнаха матката заради миома, но тя има дете.
Другите пият едни отвари...Не знам дали им помагат. Но всичките вече са раждали.
Не е мръднал Wink
Само където в БГ казват 3ма доктори че е миомен възел, в Истанбул казаха полип Wink шах

# 404
  • София
Алба трябва да търся епикриза, но твоите звучат като моя. И моя притискаше и за 5г от 2 см и накрая със стимулации стана 8.; слушай док и махай. Не прави трансфер с миоми.  Не се шашкай от операцията. С лапаро ги кълцат на парчета големите и така ги махат. Играчка е за док. Ако Стаменов се е съгласил да ги маха той е супер! Действай и не се плаши! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт