Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 804
  • 784
  •   1
Отговори
# 510
Стерилна урина е първата сутрешна урина, която се дава след тоалет, т.е след измиване със сапун или интимен гел. Важно е също първите 2, 3 капки да попаднат извън контейнерчето. Аз дадох стерилна урина преди около десетина дни и не се редих на опашка за лабораторията, но предварително минаваш през регистратура. Ако ти изникнат въпроси, звъниш на лабораторията Simple Smile.
Здравейте, мили момичета!
Имам нужда от малко помощ. Не съм давала стерилна урина от много време и понеже утре имам час в болницата в 9:30 ч. и ми се иска да занеса и проба за стерилна урина. Та въпроса ми е: Как трябва да процедирам понеже слагам и утругестан, на различните места пише с душ с сапун, на други пише без сапун? И друго, мога ли да си заявя сама изследването на регистратурата, след това чакам ли с другите на опашката в лабораторията (тези който са за кръв)?  И как да съхрсня за 2- 2,5 ч.  в хладилник или на стайна температура?
Извинете за глупавите въпроси, но съм забрравила как се случват нещата, а и като цяло не ми се е налагало да съхранявам, да се съобразявам с утрогестана и най важното никога не съм давала в Надежда? И на всичко отгоре незнам на кой телефон да звънна за да попитам за тези подробности?

# 511
Стерилна урина е първата сутрешна урина, която се дава след тоалет, т.е след измиване със сапун или интимен гел. Важно е също първите 2, 3 капки да попаднат извън контейнерчето. Аз дадох стерилна урина преди около десетина дни и не се редих на опашка за лабораторията, но предварително минаваш през регистратура. Ако ти изникнат въпроси, звъниш на лабораторията Simple Smile.
Имам нужда от малко помощ. Не съм давала стерилна урина от много време и понеже утре имам час в болницата в 9:30 ч. и ми се иска да занеса и проба за стерилна урина. Та въпроса ми е: Как трябва да процедирам понеже слагам и утругестан, на различните места пише с душ с сапун, на други пише без сапун? И друго, мога ли да си заявя сама изследването на регистратурата, след това чакам ли с другите на опашката в лабораторията (тези който са за кръв)?  И как да съхрсня за 2- 2,5 ч.  в хладилник или на стайна температура?
Извинете за глупавите въпроси, но съм забрравила как се случват нещата, а и като цяло не ми се е налагало да съхранявам, да се съобразявам с утрогестана и най важното никога не съм давала в Надежда? И на всичко отгоре незнам на кой телефон да звънна за да попитам за тези подробности?
Много благодаря за отговора! Нямах представа, че мога да звъня на лабораторията! И да Ви попитам за колко време Ви излез резултата  и излезе ли в приложението?

# 512
Моля Simple Smile. Резултатът излезе в приложението за около 3, 4 дни, а ми бяха казали 7 дни.
Много благодаря за отговора! Нямах представа, че мога да звъня на лабораторията! И да Ви попитам за колко време Ви излез резултата  и излезе ли в приложението?

# 513
Обикновено излизат всички края на юли до средата на август в отпуск,  може да има по няколко дена разлика при различните лекари.
Евгения нямам опит с прегнил, не съм слагала при ЗЕТ,   но имам поне 3 транфера с подобни резултати,  което говори,  че е имало имплантация за кратко,  но е приключила.
Kupu, на мен това ми е осмия трансфер, като при поне половината имах някакви ниски резултати, различни от 0, но е първи, при който слагам и прегнил, та се чудех този път той ли е причината. Не че има значение за крайния резултат, но пак съм в изходно положение и хиляди въпроси се блъскат в главата ми.

# 514
Да, моят трети опит по фонда беше на ЕЦ, 4 пункции и мноооогоооо  нерви. Не съм от София и ми се стори най- лошата идея, която съм имала. Накрая направих една самофинансирана стимулация между 3 и 4 пункция по фонда. Просто не издържах на цялото това разхождане и т.н, бориш се за една яйцеклетка и накрая нищо. Това беше при мен. С всичките ми желания са се съобразявали, за последния си опит по фонда пожелах да е със стимулация, е резултатът беше покъртителен, но аз настоявах и се съобразиха.
Успех!
Когато  не живееш в София си е живо самоубийство. Sad
Не мен ми предложиха, но казах, че ще размисля, знаейки още тогава,че не бих го направила. Отделно щях да имам мноооого проблеми на работа с постоянни отсъствия....и треперене дали пункцията ще случи в почивен ден или не.

# 515
Здравейте!
В събота ми предстои пункция на 1 фоликул на спонтанен цикъл. Притеснява ме, че вчера на 9ти ден Е2 ми е по-нисък от предходните месеци с около 100 единици, досега ми е бил около 300.

Мислите ли, че е ниска стойността? Събота ще ми е пункцията, знаете ли кой лекар е дежурен? Аз съм при Персенска, но от прегледа не разбрах почти нищо, пестеше си думите доста. Дали тя ще ми прави пункцията или някой друг? И още нещо, прявиха ми тест за ковид вчера, ще важи ли и за пункцията или пак на нова сметка още 40 лв.?
Благодаря ви, момичета! Simple Smile

# 516
  • София
Не го мисли, ЛХ и Е2 са на ред стойността е за 1ф. Успех

# 517
  • и тук и там :)
Привет, mumuto0o
аз имам час за преглед при Персенска за събота така, че предполагам тя е дежурна.
Теста за Ковид ще ти важи и за пункцията, няма да те карат да правиш нов. Поне при мен миналия месец беше така - тест при стартиране на стимулацията и повече не са ме карали да правя.

# 518
Ок са ти изследванията. Аз отдавна не съм виждала такива стойности на Е2 и всеки път вадим Я. Не винаги качеството е добро за пояснение Blush Иначе за КОВИД теста- на мен ми правиха при стартиране на стимулация, после пак преди пункцията. Вероятно и преди трансфер на 5 ден би имало още един. Нещо бях чула, че говорят за 3 дни от последния тест за ковид. Може и да се бъркам. Но със сигурност имах два теста по време на симулацията. Не стигнах до трансфер. Успех!

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 16:10 от Daisy81

# 519
Момичета , имам два въпроса.Имам положителен кръвен тест след инсеминация на 12 ден (не броя деня на инсето) 108.60 IU/l  , според вас нормално ли е? И второ , писах смс на д-р Персенска и съм в чуденка отговаря ли изобщо?

# 520
  • София
Според ме ти е екстра ЧХГ-то, аз и пиша на вайбър и ми отговаря.

# 521
Здравейте,
Предстои ми пункция на 1 фоликул, която ще се прави от д-р Тихомирова, тъй като моят лекар няма да е на работа в този ден.
Моля, който има впечатления от нея да ги сподели. Едно мнение вече получих.
За Д-р Тихомирова мога да кажа, че е много внимателна и добра. Успех ♥
И аз съм пациент на д-р Тихомирова, много е внимателна, отговаря подробно и спокойно на всякакви въпроси.
Успех ти пожелавам! ❤

# 522
Момичета, за тези от вас, които се интересуват, др Стаменов ще излиза в отпуск от 15.07 за около 10 дни.

# 523
Здравейте!
В събота ми предстои пункция на 1 фоликул на спонтанен цикъл. Притеснява ме, че вчера на 9ти ден Е2 ми е по-нисък от предходните месеци с около 100 единици, досега ми е бил около 300.

Мислите ли, че е ниска стойността? Събота ще ми е пункцията, знаете ли кой лекар е дежурен? Аз съм при Персенска, но от прегледа не разбрах почти нищо, пестеше си думите доста. Дали тя ще ми прави пункцията или някой друг? И още нещо, прявиха ми тест за ковид вчера, ще важи ли и за пункцията или пак на нова сметка още 40 лв.?
Благодаря ви, момичета! Simple Smile
Аз също съм на пункция в събота а 1 ф. Естрадиол 109.6 pg/ml, LH 7,37 mIU/ml на 8 ден т МЦ. Днес сложих Цитротид и 1/2 Овитрел.
Мен също ме притеснява дали са ок тези резултати и дали Е 2 не е нисък...

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 23:50 от tesoro_81

# 524
Здравейте, не съм сигурна дали съм в правилната тема /ако не съм, се извинявам предварително/. След дълги и неуспешни опити за бебе се оказа, че съпруга ми е с азооспермия. Сега трявба да посетим андролог. Насочили сме се към д-р Маки. Можете ли да ми дадете отзиви за него.
Втория ми въпрос, възможно ли е лечение и естествена бременност при тази диагноза?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт