Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 814
  • 784
  •   1
Отговори
# 495
Най-добре 2.

Говорих си с андролога по въпроса, който каза, че след 4 дни качеството се влошава, и като назначат пункцията, ако няма да успеем да ги докараме 2 дена, по-добре да е 36 часа отколкото повече от 3 дена.

Момичета от 2 до 5 дни ли е половото въздържание за спермограмата?

ДА

# 496
  • София
Най-добре 2.

Говорих си с андролога по въпроса, който каза, че след 4 дни качеството се влошава, и като назначат пункцията, ако няма да успеем да ги докараме 2 дена, по-добре да е 36 часа отколкото повече от 3 дена.
На нас същите неюа ни ги говореха доктори, но специално в нашия случай най-добри резултати се получаваха на 4-ти или 5ти ден въздържание и най-слаби на 2-ри ден. Така че аз съм по-скоро за по-дългото време.

# 497
  • София
Зависи явно от случая, при нас изненадващо ни се обадиха за даване на материал за следващия ден, мъжът ми тогава имаше по-дълго въздържание и ембриолога каза, че е по-добре още същия ден да има "изпразване" отколкото дългото въздържание, реално разликата беше по-малко от 24 часа и тогава имаше най-добри резултати,  обикновено въздържанието другите пъти е било около 2 дена, ако е повече става  по-зле.

# 498
Здравейте, момичета.
На 9-ти ден след ЗЕТ на 5 дневни ембриончета кръвният тест отчете 5,51, на 11-тия ден - 3,60. Още от първия тест ми стана ясно, но от болницата поискаха да направя още един и затова го направих.
Въпросът ми е според вас възможно ли е заради прегнила да има такива резултати, различни от 0 или е имало опит за имплантация? И двата пъти тестовете бяха направени около 36 часа след прегнил и 12 часа след зарзио.
Благодаря.

# 499
  • София
Зависи явно от случая, при нас изненадващо ни се обадиха за даване на материал за следващия ден, мъжът ми тогава имаше по-дълго въздържание и ембриолога каза, че е по-добре още същия ден да има "изпразване" отколкото дългото въздържание, реално разликата беше по-малко от 24 часа и тогава имаше най-добри резултати,  обикновено въздържанието другите пъти е било около 2 дена, ако е повече става  по-зле.
Напълно е възможно да е строго индивидуално, затова може би всяка двойка трябва да открие своята "златна" среда или иначе казано на кой ден са най-добри резултатите.

Евгения, аз съм имала резултат около 3 на 12-ти ден след трансфер и ДОК ми каза тогава, че е от Прегнила. Зарзиото няма отношение към ЧХГ-то.

# 500
Здравейте,
Предстои ми пункция на 1 фоликул, която ще се прави от д-р Тихомирова, тъй като моят лекар няма да е на работа в този ден.
Моля, който има впечатления от нея да ги сподели. Едно мнение вече получих.

# 501
Здравейте обръщам се към пациентите на др Цветков дали някоя от вас знае от кога до кога излиза в отпуска говоря за юли, август дали работи, Благодаря

# 502
  • София
Обикновено излизат всички края на юли до средата на август в отпуск,  може да има по няколко дена разлика при различните лекари.
Евгения нямам опит с прегнил, не съм слагала при ЗЕТ,   но имам поне 3 транфера с подобни резултати,  което говори,  че е имало имплантация за кратко,  но е приключила.

# 503
В понеделник се разговориха пред мен за  отпуските. Попитах акушерката знае ли се вече всички заедно ли, или как ще почиват.  Тя каза, че още нищо не се знае, не е решено.

# 504
Здравейте,
Предстои ми пункция на 1 фоликул, която ще се прави от д-р Тихомирова, тъй като моят лекар няма да е на работа в този ден.
За Д-р Тихомирова мога да кажа, че е много внимателна и добра. Успех ♥️

# 505
На някой изписван ли му е Декапептил + Утрогестан за 7 дни от 19ти ден на МЦ? Чудя се кога да чакам МЦ след спирането им. Обикновено след прием на прогестеронов препарат или противозачатъчни ми идва на 3-4 ден след спирането. Днес е 3ти ден и много силно ме боли работещия ми яйчник, но нямам сигнали да ми идва. Въпросният яйчник имаше голям ЗФ над 30 мм. и други, които тръгнаха по никое време. Идеята беше да ги блокираме и изчистим за следващия цикъл. С тези болки сигурно още са си там. Чак кръста ме боли. Confused

# 506
Здравейте. Може ли мнение за д-р Чапанова? Д-р Цветков отсъства и тя ще го замества. Предстои ми ЗЕТ. А знаете ли докога го няма? Благодаря! 🍓

# 507
Sing ouder д-р Цветков ще е на работа в понеделник

# 508
Здравейте,

Здравей, аз съм пациентка на д-р Тихомирова. В момента съм в стимулация, а и ЦС правих при нея. Много внимателна и търпелива. Задавала съм и доста нелепи въпроси, на които отговаря без проблем. Успех

# 509
Здравейте, мили момичета!
Имам нужда от малко помощ. Не съм давала стерилна урина от много време и понеже утре имам час в болницата в 9:30 ч. и ми се иска да занеса и проба за стерилна урина. Та въпроса ми е: Как трябва да процедирам понеже слагам и утругестан, на различните места пише с душ с сапун, на други пише без сапун? И друго, мога ли да си заявя сама изследването на регистратурата, след това чакам ли с другите на опашката в лабораторията (тези който са за кръв)?  И как да съхрсня за 2- 2,5 ч.  в хладилник или на стайна температура?
Извинете за глупавите въпроси, но съм забрравила как се случват нещата, а и като цяло не ми се е налагало да съхранявам, да се съобразявам с утрогестана и най важното никога не съм давала в Надежда? И на всичко отгоре незнам на кой телефон да звънна за да попитам за тези подробности?

Общи условия

Активация на акаунт