Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 318
  • 784
  •   1
Отговори
# 75
Мерси много ще се обадя. Аз разбрах, че те ще ми се обадят, но пропуснах да попитам в кой ден, защото имахме да уточним доста лекарства и терапии (имам имунологични и генетични проблеми) и просто изключих, а както знаете връзката с лекаря е мисия невъзможна и всичко минава през регистратурата... Оф извинявам се за хилядите въпроси, но съм напрегната и притеснена вече сигурно защото наближава момента...

# 76
Здравейте! Бременна съм в 11 г.с., преди 2 дни на 14.04 ми беше последният преглед при д-р Персенска, като каза, че следващото, което трябва да направя е скрининг, а 2 седмици след това  да си запиша час за женска консултация. До тук добре ...записах си час за скрининг за 2 май, но сега се чудя дали правилно съм я разбрала за женската конституция ... това значи, че трябва да запиша час за жк около 16.05, а тогава ще съм в 15 г.с, а до колкото разбрах в Надежда жк започва около 12 г.с. Притеснява ме, че е много дълъг период от време, в който ще съм без наблюдение, предвид, че до сега прегледите ми се провеждаха през 2 седмици. Ще се радвам, ако някой по запознат сподели мнение. Благодаря!😊

# 77
  • София
От 2 до 16 пак са 2 седмици.
Така или иначе прегледите по ЖК са веднъж в месеца.

# 78
Т.е. И скрининга се брои за преглед или?

# 79
Здравейте. Трябва да си запиша час за консултация с генетик, както и да си пусна имунологични изследвания. Знаете ли дали в сегашните условия тези два кабинета работят и при какви условия? Благодаря. 🌷

# 80
  • София
Не се брои, той е преглед. Нали ще гледат бебето. По-подробен преглед от скрининга няма!
Честото висене в кабинета на доктора не е от полза за никой (освен ако няма обективни причини за по-чести прегледи).

# 81
Разбирасе! Скрининга е един от най важните прегледи, там се правят измерваня на основните параметри на бебето като: нухална тръба,  диаметър на главичката, диаметър на коремчето, проверява се кръвотока от мдйката, сърцето, бъбреците, стомах и други жизненоважни неща, какт и се сканира щииката на матката като дължина. Прочетете подробно на страницата на Надежда какво е  нужно да знаете като информация, която ще ви питат на самия преглед. После давате кръв за два хормона и след това на база тези измерваня на плода и стойноста на хормоните компютърна програма изчислява риска от съответните болести. Пожелавам Ви успех! И лека и безпроблемнна бременност до щастлив финал с пухкаво и здраво бебе!

# 82
  • София
Нухална транслуценция, не тръба

# 83
Здравейте, аз съм пациент на Надежда и вчера на пункцията док. ми каза, ако всичко е наред и ембриона се развие, да се обадя на имунолозите и да започнем терапия, тъй като имам завишени НК клетки. Идеята е другия месец да правим трансфер и дотогава да са влезли в норма нещата. Звъннах на имунолозите за час, но казаха че когато резултата е следствие от биопсия ( а не от периферна кръв), те не правят лечението, а само пишат препоръка.   Трябвало с акушер-гинеколог да се разбера. Дали пак да звъня за час при доктора, за да ми назначат терапията? Някой минал ли е по този път?

# 84
Нямам информация дали работят, но принципно генетикът приема веднъж в седмицата, в понеделник. Пробвайте през приложението да запазите час въпреки че не съм убедена дали следващия понеделник ще работи заради Великден.
Здравейте. Трябва да си запиша час за консултация с генетик, както и да си пусна имунологични изследвания. Знаете ли дали в сегашните условия тези два кабинета работят и при какви условия? Благодаря. 🌷

# 85
Мерси много ще се обадя. Аз разбрах, че те ще ми се обадят, но пропуснах да попитам в кой ден, защото имахме да уточним доста лекарства и терапии (имам имунологични и генетични проблеми) и просто изключих, а както знаете връзката с лекаря е мисия невъзможна и всичко минава през регистратурата... Оф извинявам се за хилядите въпроси, но съм напрегната и притеснена вече сигурно защото наближава момента...

Здравей, Cristi!   Ако е удобно би ли споделила чрез кои конкретни генетични изследвания се оказа че имаш проблем - не имунологични, а генетични. Бях на консултация с генетик и ме посъветваха биопсия на ембрион. От това ли се разбира  че жената има генетични отклонения. Ще съм ти много благодарна. Благодаря! Успех!

# 86
Генетични проблеми при жени и мъже се установяват с изследване на  кариотип.Изследването на ембриона ще покаже негови генетични аномалии.

# 87
Генетични проблеми при жени и мъже се установяват с изследване на  кариотип.Изследването на ембриона ще покаже негови генетични аномалии.

Благодаря, имаме ги и за двамата и са нормални - ДНК кариотип.  Въпреки това нямаме успех с ембриончета, за това исках да разбера има ли други генетични изследвания с даване на кръв освен кариотип.

# 88
Здравейте, знаете ли дали след опит на ЕЦ и пункция на 9 ден на два доминантни фол., след това може да има пак овулация. Имаше и други фол, но на 9 ден не бяха достатъчно големи. Може ли някой от тях да се развие или вече е късно. Малко глупав въпрос, но не намерих материал. Благодаря ви.

# 89
Привет. Миналия ден пуснах микробиология, пакет микоплазми, цитонамазка - знаете ли до колко време стават готови и дали ги качват на онлайн платформата за проверка на резултати?
Честито Възкресение Христово! Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт