Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 853
  • 784
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Следя се при лекар от токуда, но повечето прегледи бях в частния й кабинет - никакво закъснение и подробни дълги прегледи Simple Smile

# 421
Някой правил ли си е лапароскопия в Надежда този месец?
Рабрах, че ще трябва да си направя тест за covid-19, но не разбрах от бързите или PCR?

# 422
  • Варна
Някой правил ли си е лапароскопия в Надежда този месец?
Рабрах, че ще трябва да си направя тест за covid-19, но не разбрах от бързите или PCR?

На една позната за лапароскопия й искаха PCR

# 423
Момичета, някой може ли да ми каже, при премахване на тръбите поради хидросалпингс и на двете тръби, падат ли стойностите на АМХ и ФСХ?!
Четох някъде и мнения че след премахване на тръбите яйчниците не произвеждат и толкова качествени Я. Дали е вярно?
Колко време след отворена операция за премахваме на тръбите може да се премине към стимулация?

# 424
Момичета, някой може ли да ми каже, при премахване на тръбите поради хидросалпингс и на двете тръби, падат ли стойностите на АМХ и ФСХ?!
Четох някъде и мнения че след премахване на тръбите яйчниците не произвеждат и толкова качествени Я. Дали е вярно?
Колко време след отворена операция за премахваме на тръбите може да се премине към стимулация?
Първо защо отворена операция? Аз бих се консултирала и с друг доктор.  За премахване на тръби правят предимно лапароскопски операции.
Това с качестрото на яйцеклетките и яйчниците си зависи само и единствено до колко добре е направена операцията. Ако добър оператор я прави шанса всичко да е наред еогромен. Важно е при отстраняването на тръбите да се запази кръвообръщението към яйчниците.  А тази щуротия за АМХ И ФСХ лично аз не вярвам на нея. При мен всичко си беше по старо му.
За периода при който можеш да почнеш стимулация при лапарото е още на следващият  цикъл. Но при отворена ще е доста по дълго според мен. Аз след лапарото бях бременна на следващия цикъл за това те съветвам да се консултираш и с други лекъри да чуеш и тяхното мнение.

# 425
Първо защо отворена операция? Аз бих се консултирала и с друг доктор.  За премахване на тръби правят предимно лапароскопски операции.
Това с качестрото на яйцеклетките и яйчниците си зависи само и единствено до колко добре е направена операцията. Ако добър оператор я прави шанса всичко да е наред еогромен. Важно е при отстраняването на тръбите да се запази кръвообръщението към яйчниците.  А тази щуротия за АМХ И ФСХ лично аз не вярвам на нея. При мен всичко си беше по старо му.
За периода при който можеш да почнеш стимулация при лапарото е още на следващият  цикъл. Но при отворена ще е доста по дълго според мен. Аз след лапарото бях бременна на следващия цикъл за това те съветвам да се консултираш и с други лекъри да чуеш и тяхното мнение.

Отворена, защото имам стара коремна операция и явно не става да е лапароскопски, заради всички сраствания.
Не знам с кой др лекар да се консултирам, ако трябва да съм честна...за всички има мн противоречиви мнения...

# 426

Момичета, днес ми е 9ти ден от трансфер на 2 бластоциста. Слагам прегнил 100 пред ден. Последно слагах на 16 ти. Може ли теста ми да е положетелен от прегнила? Знаете ли за колко време се изчиства от организма?

# 427
При слагане на прегнил през ден не мисля, че можеш да считаш уринните тестове за достоверна информация. Прави кръвен, там всичко ще е категорично. Успех ти желая!

# 428
Здравейте, момичета!
Имам един малко странен въпрос или по-скоро искане за съвет. Записах си час за стартиране на ЕЦ, но има голяма вероятност мениджъра ми да не ме пусне да отсъствам от работа. Какво ще ме посъветвате да предприема, ако получа отказ? Дали да си взема болничен от личния лекар за прегледите или не е удачно, ако след пункция взема болничен и от Надежда. Имаме ли някакви права започвайки такава процедура?
Извинявам се, ако въпроса ми е глупав, но това почти винаги най-много ме мъчи. Макар мениджъра ми да е бил разбран досега относно пътувания и прегледи, мисля, че предвид ситуацията на работа, този път ще ми откаже.

# 429
Ами то много зависи колко пъти ще трябва да ходиш преди пункцията. Ти след пункцията си имаш право на болничен и то доста дълъг, но дните преди това освен с отпуск, не знам как можеш да ги оправдаеш. Фалшив болничен е вариант, ако имаш яснота колко дни ще ти отнеме, но ако са повече от 5...не знам.
Аз пак да питам нещо във връзка с цените. Болничният престой включен ли е в цените на лапароскопиите и операциите или се плаща отделно? Ако е вторият вариант, някой знае ли колко се плаща за ден престой?
И трябва ли да си нося направление за лапароскопията?

# 430
Освен цената на лапароскопията нищо не съм плащала допълнително. Тоест престоя е включен в цената. Доколкото помня ми направиха и някакви изследвания в деня на приема. Тях също не съм ги плащала отделно.

# 431
Мисля, че имаш право при започната инвитро процедура да ползваш работно време за прегледи и работодателя ти не може да ти откаже - не съм сигурна къде точно го пише, но са ми го казвали юристи. Трябва да уведомиш работодателя си обаче, защото иначе не важи май... Най-добре звънни в клиниката и разпитай за тези въпроси - ако трябва да ти издадат някакъв документ... носиш в деловодството или човешки ресурси отдела и си готова.
Също ако си бременна имаш право в работно време да правиш прегледи - пак не могат да ти забранят.

Здравейте, момичета!
Имам един малко странен въпрос или по-скоро искане за съвет. Записах си час за стартиране на ЕЦ, но има голяма вероятност мениджъра ми да не ме пусне да отсъствам от работа. Какво ще ме посъветвате да предприема, ако получа отказ? Дали да си взема болничен от личния лекар за прегледите или не е удачно, ако след пункция взема болничен и от Надежда. Имаме ли някакви права започвайки такава процедура?
Извинявам се, ако въпроса ми е глупав, но това почти винаги най-много ме мъчи. Макар мениджъра ми да е бил разбран досега относно пътувания и прегледи, мисля, че предвид ситуацията на работа, този път ще ми откаже.

# 432
Много благодаря, става дума за 3-4 дена преди пункция, тъй като ме викат на 9 ден. Евентуално след пункцията ми се полага болничен. Но ще разпитам за преди това, и аз бях чувала, че сме защитени по някакъв начин започвайки ин витро процедура.
Успех на всички!

Мисля, че имаш право при започната инвитро процедура да ползваш работно време за прегледи и работодателя ти не може да ти откаже - не съм сигурна къде точно го пише, но са ми го казвали юристи. Трябва да уведомиш работодателя си обаче, защото иначе не важи май... Най-добре звънни в клиниката и разпитай за тези въпроси - ако трябва да ти издадат някакъв документ... носиш в деловодството или човешки ресурси отдела и си готова.
Също ако си бременна имаш право в работно време да правиш прегледи - пак не могат да ти забранят.

# 433
  • Sofia
След пункция болничен не са ми предлагали, само след трасфер. Но може би се полага. На мен "документ" за започнала стимулация са ми давали на един хвърчащ лист с печат "започнала стимулация и дата". Сигурно ако ги питаш, ще ти издадат нещо по-представително. Аз сега не поисках болничен след трансфер, минаха 10дни и прокървих, а съм с положителен тест, поисках болничен от личната, защото от Надежда ми отказаха.

# 434
Здравейте. Болничен след пункция се полага в рамките на 5 дни. Трябва да се заяви веднага след пункцията при момичето на информация. За трансфер се дава 1 месец, а при положителен тест - още 1 месец. Пак заявката е веднага след самия трансфер.

Аз искам да попитам - някоя от вас знае ли защо след имунологична биопсия искат изследване на прогестарон? Благодаря! 🐥

Общи условия

Активация на акаунт