Ще имам близнаци! Тема с продължение 37

• 76 276
  • 806
  •   1
Отговори
# 135
Ние също сме с Mountain buggy duet, много маневрена и лесна за управление, както и една от двете, които влизат в асансьора ни. За студените месеци ползвах чувалчета, има избор по магазините - по 60-70 лв ги взехме. Количката не е никак евтина и преценихме, че зимните кошове ще ни дойдат много, за краткото време, което ще се ползват - реално само 1 сезон. С чувалчетата беше супер, още повече че ме сме ги разхождали толкова много  студените месеци - родиха се в края на декември.
За аксесоари търся варианти - например дъждобран взех от Хиполенд за 12 лв. Сравнено с оригиналния на Buggy е в пъти по-евтино.

# 136
Привет момичета. Бременна съм с близнаци вече в 32 седмица, а от 2 седмици ми е толкова тежко, че ми е почти невъзможно да се движа. Може ли да споделите вие как сте били или как сте  сега в по-големите седмици.

# 137
Baby monster easy twin 3 в 1 , удобна , компактна , маневрена . Минава отвсякъде , децата са едно до друго .
На каква цена сте я взели? От кой магазин? Има ли разнообразие от цветове?

Поръчах си я от Испания . Единствено на използвах зимните кошове , пътуваме много и използвах кошниците с адаптерите . Разнообразие има , зависи колко пари ви се дава . Аз за всичко което си взех към нея , возилото ми струваше около 3.5 К .
Аз ползвах чували , подложки , сенници , чадъри , одеала , ръкавици и чанта на Tris&Ton , серията им - my little monster .
Petqni , аз имах прекрасна бременност и се движеха до последно . В 8 месец се качих с корема на 2200 метра височина в планината ( без да използвам лифт )

# 138
  • Varna
Ние сме с Peg Perego  book for two.  Изключително лека и маневрена количка. Минава от всякъде  въпреки че е широка, но може  би няма да се събира  в асансьор, ние живеем  в къща и не е проблем.
На мен  последните  две- три седмици ми беше тежичко.

# 139
Дели и ние си взехме Бъгито. Кошове също, обаче втора употреба. Без тези кошовете бебетата не стоят с лице към теб, а обратно, което решихме, че ще е неудобно за първите месеци.

# 140
  • София
Здравейте мамчета,

Днес бях на преглед 32+2 гс. Както шийката ми беше с дължина 3.8см през цялата бременност, днес се оказва 2.8см. А преди точно две седмици си беше ок.

Доктора каза, че всичко е наред, че няма място за притеснение, било нормално за седмицата 🤔  Напълно затворена била и не е мека.

Контракции също не усещам или болки, днес за първи път ми правеха и Кардиотокография, уж и там всичко беше ок (моя АГ не е от най-приказливите, казва само всичко е добре, всичко е в норми).

Аз обаче имам някаква таблица в която е дадено за седмицата размера да не е по малък от 3.5см... И пише, че при 2.5см има опасност от преждевременно раждане. И съответно сега съм в чуденка. Тази таблица е за едноплодна бременност, и може би се филмирам излишно.

Нито ми каза да лежа повече, нито ми е изписвал Магнезий или каквото и да е друго, просто ми каза, че всичко е прекрасно и ще се видим след 2 седмици.

Сега на този преглед се установи, че и двата бебока са вече главично разположени. На предния преглед бяха все още седалищно. Дали пък позицията им не е допринесла за бързото скъсяване. Факт е че от седмица чувствам доста голяма тежест вече, дискомфорт като се въртя в леглото и т.н... 🤔

Ох.. Стана дълго....

Та въпроса ми е, имате ли спомен как беше при вас положението с шийките? Кога се води рисково?

# 141
В 22 г. с моята беше 1. 9 см и ми направиха серклаж, в 26та беше 1.2 см и ме приеха в болницата-изкарах там 8 семици, като 3 седмици преди да родя шийката беше 6 мм, затворена.. Бъди спокойна Stuck Out Tongue Winking Eye Нормално е след 32 г. с да започне да се скъсява.

# 142
През цялата бременност най-много ме беше страх за шийката. Бях с контракции от 5 месец, които за щастие не водиха до скъсяване. Изкарах с 3,5 см до някое си време ( след 30-та свдмица) и след това започна да се скъсява, но и на мен доктора ми казваше, че е напълно нормално към края на бременността това да се случи, особенно пък с близнаци. Така, че не се притеснявай, нека просто на прегледите да ти я измерват за твое спокойствие.

# 143
  • София
Норе90 & Tolly,

Вие в коя седмица родихте?

# 144
34+1 Simple Smileабсолютно здрави бонбони, за щастие Simple Smile

# 145
И моят страх е със тази шийка. Много се притеснявам. За сега нямам скъсяване, в 23г.с съм. За сметка на това пък краката и ръцете ме мравучкат вече и като, че ли леко отичам по пръстчетата.... Ще съм като плондер

# 146
Аз бях с чудесна шийка през цялото време, (при раждането ми беше скъсена на 50%) и въпреки това родих преждевременно в 33+2 г.с. Бях с леки контракции още от 5ти месец, а последният месец изкарах лежейки в болницата.
Не го мислете, бъдете спокойна и почивайте възможно най-много. Всичко ще бъде наред Simple Smile

# 147
Родих в 36+3, планирано. Тогава шийката ми беше малко под 1 см. Може би щях да избутам още няколко дни ...

# 148
И моята 32 беше вече започнала да се скъсява и с напредване на седмиците се скъсяваше прогресивно. Това скъсяване е нормално, особено с близнаци. Тялото се  подготвя за раждането. Аз родих в 36 + 6 седмици. Може да опиташ и нормално раждане с два главични плода.

# 149
  • София
Благодаря ви момичета! Дано всичко да е наред, просто много бързо се скъси.. опитвам се да съм спокойна, но ... вече преминали през това мами ( не с близнаци ) ми казват, че много бързо се е скъсила и е страшно. Да лежа, да не ставам!

Аз имам още толкова много задачи по оправянето на стаята и за бебетата почти нищо не съм купила, и не знам как ще го съчетавам с лежане.

Иначе док ме е планувал за секцио в 38+0, и се надявам да изкарам до термин. Това са ще 6 седмици! Дано да спре да се скъсява с тази скорост.

Още едно питане, вие пазехте ли се много накрая. Т.е лежане, лежане? Или нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт