Ще имам близнаци! Тема с продължение 37

• 76 289
  • 806
  •   1
Отговори
# 150
Аз се пазих, но не защото доктора ми е казал. Просто накрая бях с почти постоянни безболезнени контракции, корема ми беше на камък през целия ден. Беше ми по-комфортно да лежа отколкото на всяка крачка да усещам как ми се стяга корема. Иначе доктора до последно ми казваше да се движа.

# 151
Аз лежах от 7ма седмица, защото направих много тежък кръвоизлив. Към 5ти, 6ти месец започнах да щъкам насам-натам, но много умерено. После отново ме спряха от движение заради контракции. Абе полежах си Simple Smile

# 152
Аз също лежах от 10та седмица заради жесток кръвоизлив, който премина към голям хематом. Смених две болници, полежах цял месец. После вкъщи продължих да си лежа, буквално. Започнах да щъкам по малко към 6ти месец. Към 8ми месец вече толкова ми тежеше корема, че реших да си лежа и почивам. Препоръките на професора, който ме следеше, също бяха само да лежа. Насрочи ми секцио в последния ден от 36та или 1ви от 37ма седмица. Родиха се 2690 и 2400.
Почивай си повече. Работата няма да избяга. 🤗

# 153
И аз бях със супер шийка до 32 седмица,когато рязко стана 1,9 см - приеха ме за 2 дни в  болница да ме поналеят и закрепихме положението,родих си в 38ма седмица,като не може да се каже,че след 32 седмица съм лежала нон стоп.
Относно въпросът за Baby Monsters,да летният вариант има легнало положение,а зимните бебепортове на Mountain Buggy,които могат да се сложат в нея могат да се сложат и по посока обратна на движението,за да са с лице към родителите децата.Бебепортовете си имат и сенници,просто се махат тези на количката и готово. Simple Smile
Дори може и без тях по принцип..ние ги ползвахме доста малко,взехме дебели зимни чувалчета и карахме само с тях директно в летния вариант. Simple Smile

# 154
Аз пък  си ползвах с кеф така наречените "зимни кошове"  посред върло лято.  Всъщност правилно е да се казва кошове за новородено.  Според мен не си беше излишна покупка, а много хубава и полезна.  Аз съм си доволна.  Имаха и едни междинни седалки,  които
Се слагат на рамката на кошовете.  Тях също ползвах с кеф.  Децата им беше добре.   Нормалните седалки сложих едва към  7 месец.  Те тогава започнаха и опитите да поседяват.  Преценете,  помислете и решете.  И да не купите веднага може да потърсите и след като родиъе,  намират се втора употреба.  Ако купите и не ви допадат,  продайте ги. 
А,  май не казах,  че имам Бъги.

# 155
Нашата количка е FirstWheels City Twin Stroller, взехме я от английския ebay.Пълен комплект е с кошове за новородено.За мен е много удобна, защото бебетата са с лице към мен, после кошовете за 6+ могат да се слагат и с лице към мен и с гръб.Не влиза в асансцора, но минава през врати, няколко см не и достигат за тъпия асансьор.

# 156
Аз пък  си ползвах с кеф така наречените "зимни кошове"  посред върло лято.  Всъщност правилно е да се казва кошове за новородено.  Според мен не си беше излишна покупка, а много хубава и полезна.  Аз съм си доволна.  Имаха и едни междинни седалки,  които
Се слагат на рамката на кошовете.  Тях също ползвах с кеф.  Децата им беше добре.   Нормалните седалки сложих едва към  7 месец.  Те тогава започнаха и опитите да поседяват.  Преценете,  помислете и решете.  И да не купите веднага може да потърсите и след като родиъе,  намират се втора употреба.  Ако купите и не ви допадат,  продайте ги. 
А,  май не казах,  че имам Бъги.
Здравейте на всички и извинявайте, че така директно се включвам. Накратко за мен - мама на две прекрасни човечета вече на два месеца и половина - момченце и момиченце 💙❤
Ние също взехме количка Mountain buggy и съм изключително доволна. Лека и маневрена количка и влиза навсякъде без проблем. Взех си кошовете за новородено, но ми се струва, че май вече им е тясно. Децата са около 5,5 кг. всяко едно. Интересува ме тези междинните кошове имат ли легнало положение и Вие кога почнахте да ги ползвате? Аз се чудя дали въобще да ги слагам или директно да монтирам т.нар. “летни “седалки” и да возя бебетата в пълно легнало положение.
Хубава вечер на всички!

# 157
Не,  нямат.  Децата са  в полулегнало,  полуседнало така да се изразя.  Не им се товари гръбчето,  ако това питате.  Нещо като кошчетата за кола.  Поради тази причина  не съм оставяла децата повече от два часа в количката с тези седалки.  Имаше два месеца,  в които двама се разминаваха в режима - единия спи,  другото будува.  Тогава сложих един кош за новородено и една седалка и когато идваше време за сън на някой от двамата него в коша да спи,  а другото да клюкари.  Когато сложих двете междинни седалки бях успяла да им изравня режима и излизах основно докато са будни.  Случвало се е да заспят,  но не повече от час. А и тогава  (около 6 мес)  вече ги вземах в скута си или приятелки излезли с мен на разходка ги държаха.   Та не са стояли много дълго.  Беше август и не висях по цял ден навън.  Нормалните седалки сложих средата на септември.

Ето ги в кошовете за новородено.  На околко 3-4 месеца са,  кг не помня но може би околко 4-5. Не мисля, че им е тясно. Лично мнение.  Предполагам сте чували,  че новородените е хубаво да се повиват ръчичките.  Когато спят ако разперят ръчички се стряскат,  ако не докоснат стена на кошара или не им се ограничи движението.  Това е рефлекс,  който изчезва по-късно.  Докосвайки нещо се успокояват,  защото подсъзнателно мислят,  че все още са в утробата.  Така,  че кой каквото иска да ми казва в тези кошове спяха много спокойно.  Дори и в къщи съм ги качвала,  ако имаха проблем със заспиването.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 09:54 от vartoglava

# 158
Ползвах кошове до към 7 м. Много съм доволна, на практика са си удобни легълца за навън. Първите месеци е без това повече спят и е важно да им и удобно. И с първото дете ползмах кош 6 месеца. Лично за мен, това е нещо, от което не бих спестила. Живея в къща и повечето от времето бебетата спяха навън.

# 159
Не,  нямат.  Децата да в полулегнало,  полуседнало така да се изразя.  Не им се товари гръбчето,  ако това питате.  Нещо като кошбижа за кола.  Поради тази причина  не съм оставяла децста повече от два часа в количката с тези седалки.  Имаше два месеца,  в които двамасе разминаваха в режима - единия спи,  другото будува.  Тогава сложих един кош за новородено и една седалка и когато идваше време за сън на някой от двамата него в коша да спи,  а другото да клюкари.  Когато сложих двете междинни седалки бях успяла да им изравня режима и излизах основно докато са будни.  Смучвало се е да заспят,  но не повече от час. А и тогава  (около 6 мес)  вече ги вземах в скута си или приателки излезли с мен на разходка.  Та не са стояли много дълго.  Беше август и не висях по цял ена вън.  Нормалните седалки сложих средата на септември.

Ето ги в кошовете за новородено.  На околко 3-4 месеца са,  кг не помня но може би околко 4-5. Не мисля, че им е тясно. Лично мнение.  Предполагам сте чували,  че новородените е хубаво да се повиват ръчичките.  Когато спят ако разперят ръчички се стряскат,  ако не докоснат стена на кошара или не им се ограничи движението.  Това е рефлекс,  който изчезва по-късно.  Докосвайки нещо се успокояват,  защото подсъзнателно мислят,  че все още са в утробата.  Така,  че кой каквото иска да ми казва в те, и кошове спяха много спокойно.  Дори и в къщи съм ги качваша,  ако имаха проблем със заспиването.
Много благодаря за изчерпателния отговор! При нас за момента като излезем и двамата заспиват от раз Simple Smile поради тази причина още не искам да сменям кошовете. Единственото ми притеснение е дали не им е тясно, но честно казано не се бях замислила за стряскането на сън :-/ гледайки снимката Ви и моите май са така Simple Smile ще видя по натам във времето, ако някой от двамата почне да будува повече ще пробвам междинните седалки. Да са ви живи и здрави дечицата! ❤❤

# 160
Момичета, идеи къде може да се видят на живо колички за близнаци в Пловдив?

# 161
В Хиполенд в Тракия и във Вис Виталис имат по един, максимум два модела. Най-много имаше в Малечко, на Голямоконарско шосе (3-4 модела), но пък аз нищо не си харесах от там. Има и е Baby point мисля че се казваше магазина. Като цяло аз видях на живо Бъгито, Байби Монстър и няколко модела на Чиполино.

# 162
В кой магазин видяхте бейби монстър и бъгито

# 163
  • Пловдив
Здравейте момичета, при някоя от вас случвало ли се е второто плодно сакче да не се е видяло на първия преглед, а на втория?какъв е бил развоя на ситуацията? И двечките ли са се родили живи и здрави?
Да, на първия преглед, 5г.с., установиха бременост с 1 плоден сак. В 8г.с., когато отидох да чуем сърчице, същият доктор видя 2 бебета, с две сърчица Simple Smile Бремеността ми беше безпроблемна. Родиха се в 38г.с., с планово секцио, 2740гр. и 2870гр., напълно доносени, здрави и ревящи. Нито минутка не са били в кувиоз. Изписаха ни на 4-тия ден всички заедно. А и нямах абсолютно никакви наченки на родилна дейност към датата на секциото. Така, че спокойно момичета! Бременност с близнаци, не значи задължително проблемна бременост, преждевременно раждане и недоносени бебета. Пазете се, хранете се пълноценно и здравословно, и спете, защото после сънят става мираж дълго време Simple Smile Успех!

# 164
И още нещо, момичета - преждевременно родени бебета не означава бебета с проблеми Innocent Нито пък "минутките в кувьоз" са нещо тооолкова фрапиращо Simple Smile Недоносени не означава неЗдрави и неРевящи също Simple Smile ilik123, страхотно е, че си имала такава бременност, радвам се за теб, но и да не е толкова перфектна нека се отбележи, че не е нещо лошо Simple Smile От своя страна бих казала, че това със сънят не е пък задължително да е мираж - ами не е Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт