Парфюмни размисли и страсти - 239

• 36 011
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, като говорите за Рassenger-а, намирате ли прилика между него и 5th avenue?  Авенюто си го получих тази сутрин, а Песинджъра съм го мирисала на блотер преди ИП, но според спомена ми си приличат много.
Нямат нищо общо! Песиндрът е кремаво-чист!

# 166
На мен 5-то Авеню не ми харесва. Много ми е никакъв и също смятам, че не си приличат. А Песинджър ми прилича малко на J'adore и май е много траен по принцип. Не съм чела някой да се оплаква от нетрайност.

sunattraction, благодаря ти! Малко ми напомня описанието на Амбровия Дюпон, дето не стигнах днес до Еконт да го взема и остана за понеделник.

# 167
  • España
Здравейте и благодаря за новата тема!
Не знам дали е странен,но определено ми е неприятен ето този -  https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Nuit-Noor-42134.html . Държа го единствено заради кадифено-черния флакон ! За мен е една идея още по-неприятен от черната орхидея, защото цялата тази смрад на чатали ,трюфели ,при черния ели сааб е обвита в пушеци.......не понасям пушеци в парфюм !
Иначе, Лалик на Амуаж ми е любим! За мен съчетаниято на цветя и шоколад е добро !

# 168
На мен 5-то Авеню не ми харесва. Много ми е никакъв и също смятам, че не си приличат. А Песинджър ми прилича малко на J'adore и май е много траен по принцип. Не съм чела някой да се оплаква от нетрайност.
Ау,сакън Simple Smile Жадор не го понасям,нищо общо нямат за мен!

# 169
Ами добре е, че не намираш прилика щом не харесваш J'adore, ама така ми изглежда на мен Песинджър. 🙂

# 170
  • София
Момичета, как мирише мимозата? Не знам миризмите на всички цветя, но като гледам във фрагрантика за някои от парфюмите, които много хареасвам, пише, че на първо място се усеща мимоза.

И сега видях, че са зарвдили Шагаф Уд и въпреки че бях се отказала, се замислих- удът много ли се усеща?

Песинджър и Жадор за мен също нямат нищо общо.

# 171
  • София
Нямат нищо общо, Детелистна.
5 авеню е по-плътен и дълбок, гъст. Passenger е ведър, цветист, сладък, дава светло настроение.

Но и двата нямат някакво характерно звучене? Поне на мен така ми се струва, но ще пробвам отново след като мине ИП.
А иначе, повлияна от мненията тук, съм купувала два пъти на сляпо парфюм, и двата пъти съм била супер доволна. За което много благодаря на всички ви. Последният път беше Burbery Body Tender,  едно нещенце с неописуемо миличък и нежен аромат, което бих подминала, ако избирах в парфюмерия, защото флаконът не ми идва впечатляващ. Та, заради всеобщата симпатия към Passenger-а, съм готова да преосмисля отношението си към него, още повече, че съм го пробвала само на блотер и не знам как ще се държи на кожата ми.
Изобщо, от вас тук научих едно основополагащо нещо по отношение на ароматите, и то е, че е нужно сериозно отношение, както и знания. Нещо като уискито блек лейбъл: всеки може да го пие, но малцина могат да оценят по достойнство.

# 172
  • София
Ама черният етикет не е от най- достойните. Stuck Out Tongue

# 173
  • София
Ааа, тук ми е простено да не съм компетентна, защото съм от абсолютно непиещите. Скромните ми познания по въпроса ми стигнаха дотук. Но съм сигурна, че разбирате смисъла на написаното от мен.

# 174
И при мен се откроява една Жадорска нотка в Passenger,но ми харесва...много е женствен.

# 175
  • София
Днес се напръсках с Iris de Syracuse заради породилата се дискусия и да се уверя, че не са ми грешни спомените. За мен той е общо взето пълнеж в колекцията, мога и без него. Цялата линия я определям като размита, невпечатляваща и малко скучна, всички са приятни, но нищо особено за моя нос и на моята кожа. Този е единствения, който все пак купих. На мен ми е точно пролетен ирис, не ми е нито прекалено сух, нито прашен, нито лелченско-бабешки. При мен избива и цитрус, който е хем свеж и кисел, хем има сладост, черния пипер също го усещам добре. Дразни ме, че не е траен, вече поднових веднъж, до довечера поне още 2 пъти ще подновявам предполагам.

# 176
И при мен се откроява една Жадорска нотка в Passenger,но ми харесва...много е женствен.
Супер, спаси ме от мисълта, че може би имам нездраво въображение. 😀

# 177
  • Sofia
Тиквичке, моля. Simple Smile)
Съпоставка с Амбровия Дюпон, хмм, трябва да проверя, ама ще по-натам.

Аз си мисля, че дюпонския амбър е по-крещящ, поне това имам като спомени от него, но пък също много хубав. Simple Smile))

Някой, който ги притежава и двата, може да каже. Simple Smile))

# 178
Наямам скоро шанс за сравнение, но не е крещящ Дюпонския, а е толкова мек, че и от жена може спокойно да се носи.
Напръскана съм с Body Tender, ама ще пръсна на ръката от флакончето от Brasty каквото е останало, за да го усетя пак. Дано няма разлика с големия флакон, който ще взема в понеделник.

# 179
  • Germany
Бел, честит ти Fleur Musc for Her Narciso Rodriguez Hug, много, много радост и пролетно настроение да ти носи. Чудесна роза има в него, сигурна бях, че ще ти хареса! Много се радвам за теб Kissing Heart

А аз се сетих нещо по никое време и да помоля тези от вас, мисля две бяхте с поръчка на Ириса и Слънчо с Амбровия от ексклузивната серия на Boucheron, да разкажете за тях, моля.
Iris de Syracuse Boucheron и на мен не ми допада, въпреки любовта ми към ирисите. Този ми е грудков, със силно изразен морковен мирис, землист, сух и премит. Няма пудреност, няма сладост, няма я тази лилавата аура, която харесвам в ирисите. Много напомня за мен Iris Nazarena Aedes de Venustas, който също никак не харесвам. Не ми харесват и белите цветя и цитрусите около него, карат го да звучи стерилен и медицински, грам интрига и топлинка няма в този парфюм.

Ambre D'Alexandrie Boucheron за мен е най-добър от цялата линия. Намирам, че има огромна прилика с Амбр Наргиле на Ермес, да кажем, че 85% се покриват. Топъл, мек амбър, сладка комфортна мадагаскарска ванилия, ароматизиран тютюн, вкусна канела и сладко от вишни. Който харесва Амбр Наргиле, ще хареса и този. Прави страхотен шлейф и онлайн цената му в българските сайтове е страхотна, заслужава си притежаването му. За мен е много по-мек и ванилен от амбъра на Дюпон, тютюнът се усеща повече, бих казала, че е по-коледен и отиващ в лека гурме посока. Амбърът на Дюпон е по-суров и смолист, има лека горчивина и кожа, които може да дойдат по-мъжествени за някои. Ако трябва да избирам, ще се спра на Бушерон.

Момичета, как мирише мимозата? Не знам миризмите на всички цветя, но като гледам във фрагрантика за някои от парфюмите, които много хареасвам, пише, че на първо място се усеща мимоза.

Най-често я усещам като микс между аромат на люляк и акация, в топъл тон. Усещам я слънчева, жълта, елегантна и с фина цветност. Ако познаваш ароматът на цъфтящи акации, или на златен дъжд, напечен от слънце, добави към него аромат на бял люляк, също напечен от слънцето и ще получиш мимоза. Дано съм помогнала.

Общи условия

Активация на акаунт