Парфюмни размисли и страсти - 239

• 36 002
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Много е красива. Трябва са си посадя.

Аз харесвам и гардения, и тубероза, и лилиуми. Всички задушливи ми топлят сърчицето. Laughing Даже сега се оглеждам за някоя хубава тубероза. Затова туберозо- гарденията на Ести Лаудер ми беше толкова красива.

Гледам пирамидите на Шанзелизетата (да ме извинят франкофоните) и в тоалетната пише, че се усеща повече мимоза, а в парфюмната- люляк. Някой, който ги познава, може ли да ги сравни? Разбрахме, че са ретро, но самите цветя ме интересуват.
Кечи, не съм разбрала, че са ретро аз, защото за мен не са такива.Hug Тук сме с много различни възприятия, за мен едт и едп не са толкова различни.Аз ги усещам шампоанести, женствени и основното, което усещам в тях е липа.Песинджър и Жадор за мен нямат също нищо общо, Жадор е мой любимец и е класика и класа за мен, а Песинджър е с нищо запомнящ се за мен и не ми е интересен грам.Обожавам Мимозата на Амуаж, невероятно пристрастяващ парфюм.

# 196
  • София
Докато сме на тема белоцветни. Не ми се смейте, но поръчах този парфюм на шега https://www.fragrantica.com/perfume/Kim-Kardashian/Kim-Kardashian-7281.html , той излезе голямо попадение.  Не го препоръчвам за покупка на сляпо все пак въпреки ниската цена, защото комбинацията от толкова много бели цветя, муск, тонка не е много лесна.

# 197
Днес отидох да пробвам непознати парфюми и да си припомня други на Tiziana Terenzi в бутика.
Понеже нося постоянно маска и не я свалям, поради което няма как да мириша парфюми, напръсках 4 по ръцете и си взех проби на други.
Сега съм се  напръскала след душ с Porpora Tiziana Terenzi и тъна в баженство. Много красива, мощна, пищна роза. Уникален е за розолюбителите. Бих желала да го купя, но имам много парфюми с рози и може би ще изчака други желания. Бях го пробвала, но не съм го разносвала хубаво, а иначе впечатленията са супер повърхностни. Много съм доволна как стои.

# 198

Аз харесвам и гардения, и тубероза, и лилиуми. Всички задушливи ми топлят сърчицето. Laughing Даже сега се оглеждам за някоя хубава тубероза.
И аз много  ги харесвам тези пусти задушливи бели цветя:) Какво си имаш и ниш ли търсиш или мейнстрийм?
Etoile
Докато сме на тема белоцветни. Не ми се смейте, но поръчах този парфюм на шега https://www.fragrantica.com/perfume/Kim-Kardashian/Kim-Kardashian-7281.html , той излезе голямо попадение.  Не го препоръчвам за покупка на сляпо все пак въпреки ниската цена, защото комбинацията от толкова много бели цветя, муск, тонка не е много лесна.
[/b]
 Дали си прилича наистина  с туберозата на Майкъл Корс, с който гледам, че го сравняват във фрагрантика? Този на Майкъл го имам и много харсвам,няма случай в който да съм ги носила и някой да не го е отразил с комплимент(иначе рядко ми се случва). Ако наистина си приличат много ще му се замисля.

КовачеваЖестоко описание на гарденията на Герлен!:hugs:Специално си  тествах пак виалчето  което ми бяха подарили  при покупка на друг парфюм от серията. Обаче според мен, както и останалите неща които напоследък пак пробвах от тях,за жалост е  реформулиран.Незнам дали си пробвала версията, която сега предлагат по магазините и ако си ще ми е много  интересно  дали намираш разлика.
Аз го пробвах за първи път малко след като започнаха да се предлагат в БГ и тогава много го харесах , стори ми се луксозен, с много хубава кремава гардения, с прекрасно прасковено начало.
Единствената причина, поради която не си го взех тогава е че бързо изчезваше от кожата ми. Това което сега имам ми се струва като разводнена версия. Доста по тих, никаква свежа праскова, просто хубав, нежен белоцветен букет(гардения като отличаваща се нотка почти не се усеща) , примесен с доста пудрен мускус. Страшно съжалявам, че са развалили този хубав парфюм. Може проблема да е в моя нос, не го изключвам, но като усетих как са развалили Анжелик Ноар, варианта да е реформулиран, ми се струва много по-вероятен.

# 199
  • В сърцето на един мъж
Аз пък искам втора бутилка от Андромеда. HeartHeartHeart Божествен е.

Денси, аз за една друга роза си мечтая от бутика. Роза Екатерина. Като нищо ще я забърша с още една Андромеда. Андромедата ме побърка. До сега не ми се е случвало да искам две бутилчета от един парфюм. Разходих си кучето с китка под носа, добре че нямаше хора, че за луда щяха да ме вземат.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 20:15 от didishh

# 200
  • София
Etoile, няма да ти се подиграваме, и аз го заглеждам от много време. Би ли го описала Hug Тия три цветенца на преден план ми звучат много обнадеждаващо.

BoMarina, нищо конкретно не търся. Набелязала съм една тубероза на Bvgari, но май ще ми дойде слабичка. Аз към техните парфюми по принцип май съм аносмична (?), Също така гледах туберозата на Бушерон, но май съм я пробвала и щом не ми е направила впечатление,  значи не е окей. Fracas ми е интересен, а велвет ванила ми е много сладичък.
Трябва да видя в кои от моите има тубероза, но Блуум ми се задържа доста, а в Поем ми излиза на преден план една туберозна сладост, която страхотно се комбинира с останалите съставки, без да прави парфюмa сладникав.

# 201
Аз пък искам втора бутилка от Андромеда. HeartHeartHeart Божествен е.

Денси, аз за една друга роза си мечтая от бутика. Роза Екатерина. Като нищо ще я забърша с още една Андромеда. Андромедата ме побърка. До сега не ми се е случвало да искам две бутилчета от един парфюм. Разходих си кучето с китка под носа, добре че нямаше хора, че за луда щяха да ме вземат.
Дааа и тя е страхотна. Андромеда също пробвах отново, много красива. Аз си имам Ерба Пюра и не ми трябва, но красивият парфюми си е такъв. Обаче страшно искам да пробвам Vele Tiziana Terenzi,, а днес не успях. Друг път.

# 202
Аз не обичам тубероза в парфюм, направо ми прилошава от нея, обаче пък харесвам много Datura Noir и си изпръсках шишенцето с радост, та даже мислех и да го подновя. Така че съм в парадокс с това цвете, което е особено нехаресвано. Харесвам и Fracas, но не мога да го нося. Други туберози хич и не пробвам, защото си знам, че не ги мога.
Гарденията като цвете е самото съвършенство, толкова е красива! В парфюм трябва да е миксирана така, че да не ме хваща за носа. Като ярко пробутана най-отпред в пирамидата, не мога и с нея.

# 203
  • В сърцето на един мъж
Денси и аз имам Ерба Пура, но този точно 10 минути е Ерба пура, после е...... Любов, любов, любов. А с повече напръсквания е ❤❤❤
Мисля, че след Съншайн преди години друг парфюм не ме е привличал така. Както каза - красивия парфюм е красив парфюм.

# 204
Момичета, как мирише мимозата?
Най-често я усещам като микс между аромат на люляк и акация, в топъл тон. Усещам я слънчева, жълта, елегантна и с фина цветност. Ако познаваш ароматът на цъфтящи акации, или на златен дъжд, напечен от слънце, добави към него аромат на бял люляк, също напечен от слънцето и ще получиш мимоза. Дано съм помогнала.
А има ли нещо общо с аромата на орловите нокти?
Имам Mimosa & Cardamom на Джо Малоун. Мимозата е водеща в него – нежна, успокояваща миризма на парков храст. Има нещо от акацията, за мен е комбинация между акация и върба. Няма общо с орловите нокти.

# 205
Аз не обичам тубероза в парфюм, направо ми прилошава от нея, обаче пък харесвам много Datura Noir и си изпръсках шишенцето с радост, та даже мислех и да го подновя. Така че съм в парадокс с това цвете, което е особено нехаресвано. Харесвам и Fracas, но не мога да го нося. Други туберози хич и не пробвам, защото си знам, че не ги мога.
Гарденията като цвете е самото съвършенство, толкова е красива! В парфюм трябва да е миксирана така, че да не ме хваща за носа. Като ярко пробутана най-отпред в пирамидата, не мога и с нея.
И аз бях така с туберозите преди, някак ми мазнееха парфюмите с тях и изобщо не можех да ги нося. Напълно разбирам хората на които белоцветните им идват too much. После нещата  се обърнаха, сега някои(всъщност повечето) , туберози много ги харесвам, но други твърдо все още не харесвам  и не мога да нося. Разцъфтялата гардения мирише наистина разкошно. В парфюм така точно пресъздадена  не съм я открила досега, може би от всичко пробвано единствено в базата на Гарденията на Ван Клийф ми се доближава. Но той е точно от тези който споменаваш - хубаво смесен. Аз за себе си установих, че не харесвам прекалено "плътските" гардении. То това си е характерно за цветето по принцип, но установих, че когато са по-високо високоволтови  в това отношение, ми идват леко главоболни.
За мимозата и аз смятам, че няма общо с орловите нокти, по-скоро както и Раличка смятам, че по-близо акацията, но не толкова сладка и нектарена, а по-зелена и свежа.
The catcher in the rye, дано си харесаш нещо. Сега се сещам, че наскоро мернах туберозата - гардения на Ести  в lookfantastic. Никога не съм я пробвала, по едно време много мислех да я вземам насляпо, защото четох мнения, че е най реалистичната  гардения в парфюм , но така и не го направих.

# 206
Cardamom - това нещо не знам как мирише. И чай такъв имало, и в парфюми го слагат. Аз го имам за подправка и очаквам да открия нещо такова, а по тази причина може и да знам как мирише, но да не знам, че е кардамон. (сега ще погледна какво е точно, че срамота)
Веднъж в един магазин гледам пакетче с мляна подправка и си казвам - ето го това нещо, дето го пият на чай и го слагат в парфюм, сега си го купувам и вече ще знам завинаги как мирише. Прибирам се, не го отворих веднага и след два дни се сещам за него, ами то кориандър! Joy А кориандъра май не става за парфюм.Stuck Out Tongue Closed Eyes
Ralitsa_, сега и орлови нокти не знам как миришат, аз тях си ги представях нещо като акация, защото парфюми, в които съм ги срещала, имат приятно цветен мирис.

BoMarina, може би бавно напредвам към такива парфюми, но за сега не се получава. Даже в Girls Can Do Anything Zadig & Voltaire, който ми е много приятен в началото и там туберозата е завряна някъде назад, тя взе че се изтъпани най-отпред и след няколко носения, се отказах.
А тази Гардения на Ван Клийф я мисля за покупка. Харесва ми май.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 21:30 от Анонимен

# 207
Много обичам туберози и нося всякакви. Фракас, Фридерик Мал, Гучи, Герлен, Зара и Джо Малоун, моно и в комбинации.

# 208
  • София
Cardamom - това нещо не знам как мирише. И чай такъв имало, и в парфюми го слагат. Аз го имам за подправка и очаквам да открия нещо такова, а по тази причина може и да знам как мирише, но да не знам, че е кардамон. (сега ще погледна какво е точно, че срамота)
Веднъж в един магазин гледам пакетче с мляна подправка и си казвам - ето го това нещо, дето го пият на чай и го слагат в парфюм, сега си го купувам и вече ще знам завинаги как мирише. Прибирам се, не го отворих веднага и след два дни се сещам за него, ами то кориандър! Joy А кориандъра май не става за парфюм.Stuck Out Tongue Closed Eyes
Кардамон се използва много в арабския свят като подправка към кафето. Имала съм колеги от арабските страни и често ни черпеха с тяхното кафе. Шушулките кардамон ги пекат на фурна, след това ги смилат, добавят към кафето и така се вари. Вкусът е много особен и характерен, първоначално е странен, но всъщност е интересен и приятен. Предполагам, че може да се намери в арабските магазинчета за подправки около Женския пазар, арабите го наричат "хель".

# 209
Атти, сега като казваш, аз май съм пила кафе с това, но не съм знаела, че е кардамон! И ми хареса, особено е, да, но е приятно. Не беше сварено с кафето, обаче. Ами свариха турско кафе и момичето го поръси с това отгоре, каза, че арабите така го пиели. Ще си купя при първа възможност, защото мира не ми дава всеки път като го видя в парфюм или стане дума за него

Общи условия

Активация на акаунт