Парфюмни размисли и страсти - 239

• 35 996
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Момичета може ли да ми припомните Lancome idole много ли се усеща розата и имам спомен нещо на сапун ми миришеше😊

# 211
Тиквичка с парфюмите като със всичко друго или ти харесва или не-не мисля, че е до напредване:smiley: Ако не е твоето нещо, няма смисъл да се  мъчиш:four_leaf_clover:

# 212
Да, така е, сигурно си права, обаче много широко застъпени са тия цветя в много парфюми, които стават бестселъри и са много харесвани и носени. На друг човек някои ми харесват как стоят, но аз като ги сложа и не става. И друго - тези парфюми, в които има тубероза и гардения, обикновено са много присъствени, шлейфови и трайни, пък всяка от нас май търси предимно тези качества в парфюм. И намираш качествата, обаче те са подсигурени от мирис, който не ти допада особено и това хич не е хубаво!

# 213
  • Sofia
Кардамонът в арабските магазинчета различен ли е от този, който се продава по супермаркетите? Аз имам пакетче шушулки кардамон от била и страшно  харесвам аромата. В парфюм също, ако не е предозиран и не бие на манджа.

astravera, идолът е шампоанен - нежно цветен,  младежки свеж и  прозрачен.  На температури до 20° изключително траен, на топло бяга за час.

# 214
  • The Evergreen State
Кардамона се ползва и от Източния свят, Индийци, Пакистанци, тук има места с индийска кухня и ходим понякога. Няма как да не си опитвала тази подправка ако си била в индийски ресторант. Слагат я на всичко, от чая, през ястията и десертите. Аз имам кардамон, не смлян, а цели пъпки. На пъпки е по-скъп от смления. Харесвам го в чай като варя понякога. Пъпката се стрива в хаванче, в нея има малки семенца, по-малки от черния пипер, те се стриват и те придават аромата. Слагам четири стрити пъпки на цяла тенджерка чай. Аромата е потентен и е достатъчно малко. Харесвам го и като подправка на мляко с ориз Simple Smile.

Сложен в парфюм, за мен би бил автоматично силно ориенталски, по-скоро не бих си взела такъв но си е въпрос на лични възприятия. Не съм срещала такъв парфщм но и не познавам изобщо никакви източни парфюми и марки.

Честит празник на всички с имена на цветя! Бъдете здрави и щастливи!

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 21:58 от Athena

# 215
Веднага се сещам за един популярен парфюм, недолюбван от много хора с кардамон, който отчетливо се усеща, харесва ми - и в парфюм, и като добавка към кафето /пробвала съм/ - https://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Crystal-Noir-631.html
Значи наистина обичам кардамон, ето още един, който много харесвам точно в този сезон https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/The-Beat-2092.html
И още... https://www.fragrantica.com/search/?ingredients.EN=Cardamom

# 216
  • София
Кардамонът в арабските магазинчета различен ли е от този, който се продава по супермаркетите? Аз имам пакетче шушулки кардамон от била и страшно  харесвам аромата. В парфюм също, ако не е предозиран и не бие на манджа.
Не знам, не съм купувала, защото не умея да го използвам, а и у дома никой не би одобрил, ползваме много ограничено подправки. Вероятно е същото.

# 217
  • В сърцето на един мъж
Да, и аз съм пила кафе с кардамон при приятелка арабка. За мен е много приятен аромат.
Имам и много обичам Мимоза и кардамон на Джо Малоун. За мен обаче това не е ориенталски парфюм нито тежък, напротив толкова нежен, изящен, пролетен. Но аз съм пристрастна, този парфюм ми напомня за много мил  период от живота ми и си пазя бутилчето като очите си.

# 218
На друг човек някои ми харесват как стоят, но аз като ги сложа и не става.
Да това с индивидуалната химия винаги много ме е изумявало. Миналия месец така доживях за първи път да харесам Alien върху друга жена. Не го понасям върху себе си, върху други хора също, но на нея наистина много добре й стоеше.
А наскоро споменатия в темата Кокорико при мен е смес от индийски подправки в мазе, а при ММ изкарва суперготино какао. Как да не се дразни човек! Simple Smile
Имам вкъщи един неотворен пакет арабско кафе с кардамон, все си мислех, че няма да е хубаво и не съм го пробвала. Утре ще трябва да се поправя.
Карадамон в  Мимозата на Джо Малоун аз не усетих независимо от името, точно нежен флорал е. Иначе за  хубав парфюм с кардамон на прима виста се сещам за D600 на Carner Barcelona.

# 219
  • София
На мен ми събра очите този на Джо Малоун. Но върху друг човек с мазна кожа. Подправково наситено цветен. Красота голяма, подозирам, че върху мен няма да е така и се отказах от покупка на одеколон.

# 220
Миналия месец така доживях за първи път да харесам Alien върху друга жена. Не го понасям върху себе си, върху други хора също, но на нея наистина много добре й стоеше.
Ето това няма да доживея дори и да живея до 150 години. Нито върху мен, нито върху друг.

cabochard, Crystal Noir не го харесвам, но ето - и той е от много харесваните много трайни и много шлейфови парфюми. Но комбинацията гардения - пипер - джинджифил ми е неприятна, а основно тях усещам.

# 221
Много обичам кафе с кардамон и локум отстрани, харесвам подправката и в парфюми.
Парфюмът на Джо Малоун е чуден.

# 222
На мен кардамона много ми върви в леща, а пък и като цяло в миксове в арабски стил Simple Smile На кафе така и не съм го пила, аз по друг начин предпочитам кафето.
В Кристал ноара не го усещам много, може би в ЕДТ варианта се усеща повече?

# 223
  • Sofia
B Bond no9 Lexington avenue кардамонът се усеща добре,  има го и в друг мой любимец - Armani Eau de nuit. Сякаш по-често присъства в мъжки парфюми.

# 224
Днес имах възможност да тествам Coach Dreams Coach for women. Мога да го определя с една дума - дружелюбен. Толкова мил и непретенциозен! Сега седя и се ядосвам, че не го взех, но в началото не бях сигурна, че го искам. Сега, колкото повече отлежава, все повече ми харесва.
 Разгеле, не помня от кога не ми е харесвало нещо, мислех, че съм се повредила.

Общи условия

Активация на акаунт