Парфюмни размисли и страсти - 239

• 36 377
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Kopche, относно питането ти за Fleur Musc for Her Narciso Rodriguez, аз имам ЕДП, а ЕДТ не познавам. Тези, които познават и двата, казват, че в ЕДТ розата е по-хубава, но двата са много близки като звучене. Аз никъде не открих ЕДТ версията, при това изгодно, затова си взех ЕДП. И наистина е голям разкош. 🥰
От парфюми-шоп.
Ясно, благодаря! Благодаря и за пояснението на ЛС още веднъж! Flowers Hibiscus

В крайна сметка, гледах, мислих и така пак в обратната посока по няколко пъти Satisfied и поръчах пак от Любимите Елинор Stuck Out Tongue Winking Eye ето това сетче: https://elinor.bg/product/narciso-rodriguez-for-her-fleur-musc
Да видим сега този път, дали ще имам доставка или пак ще е изчерпана и тази бройка! Thinking

# 361
Здравейте, дами! Колебая се между: Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Bois Doré, Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Orchidée Vanille и Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Bois d'Iris. Кой да избера и също така ме интересува дали са трайни.😊

# 362
  • София
Шалимар и орхидеята и на мен ми държат по много, но може би защото не ги харесвам. Joy

Sunshine, зависи какво харесваш. По принцип всички от колекцията са много пипнати, не са от най най- трайните, но върху някои хора са си доста окей.
Ванилията е приглушено сладък аромат, без да е сладкарски, много нежна, топла и секси. Ирисът е красота също, но студена поне за моето обоняние (аз бих избрала него), първия аз лично не го харесвам,  но си има своите почитатели.
Ако държиш да е от линията, пробвай и Роуз Руж. На мен лично той ми в фаворит. А гарденията смятам за много елегантно и женствено ухание. Спира ме единствено фактът, че е по- слабичък.

# 363
днес и аз разрових из кутиите
носеше ми се роял амбър след обсъждането в темата, но не намерих къде съм го сложила
за това пък ръката ми хвана тази ретро бабичка-не-бабичка
https://www.fragrantica.com/perfume/Caron/Pour-Une-Femme-de-Caron-5592.html
бабичка, защото е безумно ретро
не-бабичка, защото още няма 20 г.
тежък, траен, върху мен с недобро развитие, съзатворникът ми сбърчи нос
но аз този парфюм си го обичам за веднъж на 1-2 години и го пръскам щедро
има най-шантавата пръскалка, която съм виждала - единственият парфюм, който стои на "главата" си, пръска се с пръскалото надолу и няма тръбичка

# 364
Не е единствения. Simple Smile Ето това произведение на Alfred Sung също стои на обратно и няма тръбичка. Май има още един или два от неговите, които са в същия флакон (а може и други брандове да имат)
https://www.fragrantica.com/perfume/Alfred-Sung/Jewel-1642.html
Много красиво шише има тази "бабичка"!

# 365
Шалимар и орхидеята и на мен ми държат по много, но може би защото не ги харесвам. Joy

Sunshine, зависи какво харесваш. По принцип всички от колекцията са много пипнати, не са от най най- трайните, но върху някои хора са си доста окей.
Ванилията е приглушено сладък аромат, без да е сладкарски, много нежна, топла и секси. Ирисът е красота също, но студена поне за моето обоняние (аз бих избрала него), първия аз лично не го харесвам,  но си има своите почитатели.
Ако държиш да е от линията, пробвай и Роуз Руж. На мен лично той ми в фаворит. А гарденията смятам за много елегантно и женствено ухание. Спира ме единствено фактът, че е по- слабичък.
Благодаря.😊 Искам да заложа на траен парфюм, но специално за тези съм чела доста противоречиви мнения. Може ли препоръка за изпитано траен парфюм, подобен на някой/някои от тези?

# 366
Малко по-нагоре писах за Bois d'Iris. При мен е много траен и го усещам през цялото време в течението на един ден, в който съм с него. Имам и много обичам и Orchidée Vanille. Той е много странен парфюм. Уж мога да кажа за него, че е нетраен и много прибран близо до кожата, обаче той напомня за себе си добре осезаемо точно когато вече съм решила, че нищо не усещам от него. Не знам като какъв да го определя, но пък много го харесвам.
Третия познавам само от проба, не ми хареса особено, не знам колко издръжлив е.
Не мога да посоча нито един парфюм, който да ми е подобен на първите два.

# 367
Цитат
Може ли препоръка за изпитано траен парфюм, подобен на някой/някои от тези?
Smile Въпрос за 50 000 лв.
Всички от тази серия на Ван Клийф като цяло на мен са ми по-тихи, прибрани, направени са сякаш да не се натрапват и обсебват и самата притежателка, и околните. Аз трудно ги долавям, при напръскване трябва да докосна буквално нос до кожата, за да усетя аромата. На блотер се усещат по-добре, предполагам и на дреха.
Нали знаете, че един и същ парфюм на всяка кожа, тяло, човек стои много различно. Поръчайте пробички и тествайте. Надали някой ще ви даде отговор, който да ви пасва изцяло точно на вас.
И на мен от серията ROse Rouge ми е любимец.

# 368
От тази серия най- впечатляващ за мен е Боис/ Боа Дор. Него си и купих. Четейки тук съм тествала всички от серията, но този ми е любимец. На мен - много траен и си го усещам цял ден. Да, има мъжка нотка, но май това ме привлича у него. Не бих казала, че харесвам унисекс парфюми, но този ме плени!

# 369
Повечето от линията харесвам силно. Ириса не мога да нося, както и Калифорния и Гарденията. Другите са ми ммм любов. Ванилията, Розата, Сантала, Бадема, Амбъра- красота.

# 370
  • Бургас
Хубав е Vanille Exclusif Mancera, ммм вкусна работа много става парфюмчето.Вълшебна смес от мека ванилия, османтус и прасковки и бели цветя, кремообразен и пухкав със скъп звук.Трайност бетон, бих го носила с кеф.Аз харесвам от тази колекция Пачулито, Боа Дор и Роуз руж.Heart Eyes

# 371
Sunshine147 и трите споменати от теб при мен са много трайни и ги усещам  осезаемо през цялото време. Случвало се е околни да ми коментират Орхидеята  6 часа след нанасяне, така че явно при мен се излъчва добре. И трите харесвам, най - много ириса, като от трите само той според мен е подходящ за по- топлото време. Орхидея ванилия за мен твърдо е за зимния сезон, Bois Dore  смятам, че също е за по-студено време. Ирисът обаче е по- специфичен , за мен не е типичният ирисов парфюм.В началото е дървесен, по-хладен, в базата се затопля и става по-пудрен. Ако не се лъжа идеята е била да се пресъздаде аромата на дърво на морският бряг и на мен началото му  точно морско настроение ми носи( не плажно).  Ванилията в началото носех много, но като че ли й се понаситих-тази година изобщо не съм я слагала. Ириса редовно си го ползвам от години през лятото и много ме радва. Ако не ги познаваш и смяташ да рискуваш на сляпо, ванилията ми се струва най-лесна за харесване, макар и не за предстоящия сезон.
Иначе имам и много харесвам и Rose Rouge,Gardenia Petale(който е точно за сега) и California reverie(за съжаление последния  е със срамна трайност) . Няколко пъти вече срещам мнения, че гарденията е по-слаба, но при мен се усеща много добре. Моята бутилка е от старите 45 мл. незнам дали има разлика между сега предлаганото по магазините или е въпрос на кожа. Аз съм студена и вероятно излъчвам по-слабо, но по дълго.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 19:58 от BoMarina

# 372
Много пишете, много неща ми се приискват и не е на добре.
Правилно е предупреждението в началото на темата, че води до пристрастяване и непредвидени разходи....

Ако някой може да сравни Eau de Soleil Blanc и  Soleil Blanc на Том Форт ще ми помогне доста, че аз знам че харесвам Soleil Blanc, но видях много изгодно предложение за  Eau de Soleil Blanc и дявола Smiling Imp дето е влязъл в мен тези дни много настоява че единствения път в който съм го помирисвала е бил близък. Ангела Innocent  ми напомня, че веднага съм решила че  Soleil Blanc е по-хубавия, богат, плътен и интересен парфюм, но дявола настоява че и Eau de Soleil Blanc е много хубав, пък и на оферта....

# 373
Не ти трябва, разкарай бързо дявола. Soleil Blanc е всичко по. Имам и двата.

# 374
Благодаря, Денси, ще дебна оферта за правилния Blanc Flowers Hibiscus Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover
Проблема е, че съм човек, който си гони дяволите с любими спортове, а покрай ИП не мога да практикувам нито един от тях и дяволите сякаш се множат всеки час.

Общи условия

Активация на акаунт