Парфюмни размисли и страсти - 239

• 35 838
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
kovatcheva уникална снимка. ❤❤❤ Не познавам нито един от парфюмите, но ми беше изключително интересно да прочета коментарите за тях. Добре, че не пазарувам онлайн парфюми, че положението щеше да е страшно.....
Днес съм Hermes L'OMBRE DES MERVEILLES . Точно преди да затвори всичко си взех една трийсетичка. Прекрасен е, лятото мисля че ще е още по красив. Магазина на Витошка, който казвате че е отворен, има ли Hermes?
Не, само онлайн в сайта на Дъглас. Защо не пазаруваш онлайн?

# 511
И аз да се отчета, мили парфюманки и парфюмани.....Днес си го получих.....

По първи впечатления много роза,много нещо....българска червена роза 🌹🌹🌹За любителките на роза този Мон ще е манна небесна 😊.Този Мон няма нищо общо с предходните, не усещам нищо друго освен млада , сочна, току що разцъфнала роза.Липсва ми лавандулата, ванилията и особено смолите в Мон Интенз.За моя вкус /ароматен / това е най-слабото изпълнение.Няма ги тук онези звънчета и припев на птички ....Ако не беше тази пандемия, вероятно всяка втора абитуриентка би избрала точно този аромат 😊
Не казвам, че парфюма не е хубав, красота е, ще си го изпръскам, вероятно и ще си го подновя, но ако трябва да избирам-твърдо избора ми пада на Mon Guerlain intense ❤❤❤

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 20:00 от macadamia

# 512
Аз писах, че е много много рози и че не прилича толкова на другите. На мен ми харесва.

# 513
Здравейте,
следя ви отскоро. Впечатлена съм от начина по който описвате парфюмите. Ще се радвам ако пишете и имената на парфюмите на английски за да може лесно с копи-пейст да ги откриваме. Този ДавидоФ ме впечатли, но докато се усетя и беше изчерпан. Бихте ли ми дали и линк към групата за размени?

# 514
  • София
densi, аз в сайта на Дъглас не виждам възможност да поръчам Hermes. Как бих могла да поръчам? L'Ombre ми хареса при тестовете, които направих преди ИП и сега го искам, искам...
Прити шоп наистина не предлагат марката. Confused

# 515
Имаше линк. Сега ще го потърся.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 20:37 от densi

# 516
  • София
Ще съм ти безкрайно благодарна. Ако прецениш, може и на ЛС. Hug

# 517
Денси,може ли и на мен линк, че отдавна искам да го поръчам и аз.

# 518
  • В сърцето на един мъж
Аз го поръчах. 😍😍😍 от дъглас.

# 519
Момичета, oud bouquet на  Lancome става ли за поръчка на сляпо?

# 520
Зависи колко харесваш уд и пралини. Букет в него няма.

# 521
Доста са си сложни парфюмите с уд и имат хиляди лица-никога без тест......

# 522
  • София
Денси, Дидиш, много благодаря! Flowers Tulip Поръчах го и съм безкрайно щастлива! Heart Eyes

# 523
  • Germany
Скрит текст:
Много красива снимка на Ковачева. Simple Smile Въобще, много се радвам, когато има лични снимки в темата, малък празник е, така че дано повече съфорумци се престрашат да правят такива. Забелязала съм, че и Tuali прави страхотни снимки. Simple Smile
И аз ненавиждам кимион в композиция, върху моята кожа стои неприемливо зле и нечистоплътно, надушвам го веднага и бягам с 200 от такива парфюми. Досега не съм попадала на такива, в които да ми стои хармонично.
Явно доста хора сме в период на трескаво разглеждане и търсене на парфюмни радости, в това число и аз. Та, смилете се, моля, над бедната душа на кожомана в мен, и ме ориентирайте дали коженият Давидофф от тази серия има действително прилики с Тосканската Кожа ТФ или Rasasi La Yuqawam Homme, както е гласувано във Фрагрантика, тъй като аз имам последния, много го обичам, но ако си приличат с този Давидофф, не ми е спешен на този етап, тъй като си имам доста от Расасито. Въобще, ще се радвам много на едно по-детайлно описание на кожения Давидофф.
Също искам да помоля дамите, които познават So Iris Intense Montale, да коментират малко по-подробно какъв тип ирис е - мнооого ме изкушава в момента. В един пост във Фрагрантика прочетох, че прилича на Silver Iris Atelier Cologne и Chanel 19 Poudre, но това само ме обърка, не ми помогна, тъй като за мен са доста различни изпълнения на тема ирис - Silver Iris e сладък и червилено-козметичен, Chanel 19 Poudre е хладен, зелен и прашен. Имате ли проблем с трайността и шлейфа на този Монтал? Попаднах на мнения от порядъка на 30 минути трайност... Ясно е, че всичко е субективно и кожа с кожа не си прилича, но все пак ми е интересно как се държи при вас. Simple Smile

Благодаря, Klodilia. So Iris Intense Montale няма нищо общо със Silver Iris Atelier Cologne.  В So Iris Intense Montale усещам ириса много сух, грудков, морковен и землист. И колосани бели чаршафи. Аз намирам голямо сходство между него и Iris Silver Mist Serge Lutens, който е икона за почитателите на Ирисите, но за мен абсолютно неносим и мрачен. Ако тестваш So Iris Intense насляпо, никога не би казала, че Монтал стои зад него като парфюмер. Има сходство и с Chanel 19 Poudre, точно в сухия пудрен и студен ирис, но Монталът е една идея по-мускусен и приветлив от Шанел. Може да те изненадам с предложението си, но ако не познаваш Copper CdG, е добра идея да го потърсиш за проба. Не е посочен ирис в пирамидата, но има, и то много, и преминава от форма във форма, и е много интересен и сложен парфюм, който би изненадал хора като теб, които търсят ниш качество и нестандартни предложения.

Leather Blend Davidoff не го намирам сходен нито с Rasasi La Yuqawam Homme, нито с Tuscan Leather Tom Ford. И двата са горчиво-кожени, с едно пепеливо усещане. Кожата в Leather Blend Davidoff е съвсем различен тип, като полиран чисто нов кожен салон на скъп автомобил е, кожата е мека, лъскава, гладка, намазана със скъпо покритие, с разкошен, пращящ от лютивина шафран и много смолист и сладък амбър, ароматен като новопотекла прясна смола. На моменти усещам и нещо винилово, порочно и много секси. Усеща се и лакирания махагон в кожения салон, толкова фини са дървесните ноти в парфюма. Унисекс към мъжки, с огромна мощ и прожекция, с много луксозно, тежкарско звучене. Един от любимите парфюми на мъжа ми. Заслужава си да се притежава заедно с Тускан Ледър и Расасито, дава съвсем различно усещане от тях.

# 524
  • Пловдив
Днес си получих новия V&R Dew, на първо четене хубав парфюм, близък го намирам до Bizance Rochas, траен е, не е много силен като излъчване, ще го разучавам в топло време как ще се държи👌🏻

Общи условия

Активация на акаунт