Парфюмни размисли и страсти - 239

• 36 039
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
На мен ми прилича много на Ерба Пюра.

# 136
  • В сърцето на един мъж
Да, приличат си. За кратък период дори са на 80 %, но при мен Андромеда е по нежна, по цветна, няма я остротата на Ерба пура и има един лилиум, прекрасен...... Ами трябва си тест, колкото пъти си сложих, толкова пъти различен парфюм. Имаше още един който също много ми напомни на Ерба пура от Тезиана - Кирке.
Може би човек ако има Ерба пура не му трябва този, но аз се влюбих и не съжелявам. Прелестен е Андромеда

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 16:12 от didishh

# 137
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема, Денс! 🌹
Странни парфюми нямам, или може би аз не ги оприличавам на такива. Трудни, неносими - да. Такъв ми е Хабанита. Много труден, съвсем новичък си ми стои, но все още не се отказвам от него. Имам ЕДП, а може би ЕДТ е по-носимият вариант.

# 138
Да и Кирке ми прилича много.

Най- омразните ми парфюми са Отровата на Диор и Хабанита.

# 139
  • София
О, как съм ви изпуснала и се чудя защо не ми излиза нищо в известията за нови постове в темата, а то - има нова тема.
Странни парфюми като се замисля нямам. Аз съм толкова мейнстрийм и предвидима парфюмно, че трудно ще купя нещо странно. Но понеже Densi е писала за миризмата на бензин се сетих, че бях взела #Amalfi Sunray в пристъп на желание да притежавам повече от колабoрацията на Зара с Джо Малоун. И сега по време на кризата мислех да го използвам като стоя вкъщи, защото без да го пробвам на кожа, само от блотер бях останала с впечатление, че е един такъв лек и сапунест. Обаче, това нещо като го напръскам на себе си ми мирише на бензин в първите два часа, не знам коя съставка е, но така ми избива на бензин, че едва се търпи. После се позаглушава тази нотка, но аз от дете имам проблем с миризмата на бензин. Е, засилих го към майка ми. Даже голям флакон от 90 мл. бях взела, ‘щото, нали - евтин?!
Е, това ми е странния парфюм. 😉
Чета ви и ви се радвам на откритията и познанията 🌺

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 07:04 от Dona-Flor

# 140
А аз се сетих нещо по никое време и да помоля тези от вас, мисля две бяхте с поръчка на Ириса и Слънчо с Амбровия от ексклузивната серия на Boucheron, да разкажете за тях, моля. Преди време, когато беше моята смотана история с поръчката, една любезна дама (да ме извини, не помня името ѝ), ми писа на ЛС и разказа за Ириса, пробван лично от нея в магазина на Нотино, като нищо ласкаво не можеше да ми каже, защото не намира нищо невероятно в него и като ирис, и като трайност, и аз реших, че този път, точно този парфюм ще го пробвам, защото не си падам по всички ириси наред, ама пък такава красива бутилка има, и цвят... и чак като го пробвам, ще го купувам, ако ме впечатли. Та, впечатлете ме, моля! Grinning Аз пак ще го пробвам някога, за да го купя обаче, но ми е любопитно как е при вас.

# 141
  • Sofia
Аз съм любителка на ирисите,  но точно за този дори ниската цена не можа да ме изкуши. Прашен, глух като тъжна изоставена от десетилетия къща,  потънала в прахоляк. Някак ми е старешки.
Даже ме озадачи всеобщия ентусиазъм за поръчки.

# 142
Karen, много полезно! Благодаря! И много познато ми звучи това описание, но не мога да се сетя за какъв или за кой парфюм съм чела нещо подобно. Ще се опитам да се сетя.
Аз не харесвам много ириси, особено в съчетание със зелените стебла или корен (даже не си представям какво общо с мириса на ирис може да има корена му), само по-сладки, като в L'Ange Noir, например. Очаквах нещо такова от този Boucheron, но явно ще го отпиша напълно.

# 143
  • София
Един от много любимите ми аромати е ирисът. Ароматът на цветето, заедно с този на цъфнала реса (цветовете на лозата), както и на акацията, намирам за най-фините и изтънчени аромати. Та, четейки тук за Ирисът на Бушерон, яко се бях подпалила да го отгладувам и да си го купя (казвала съм вече, че възможностите ми са скромни), а цената му е солена за мен.
Така че, Карен, благодаря ти извънредно много, ти без да знаеш, свърши едно благотворително дело - спаси една жена със слаби ангели от гладуване, хаха😘
Доста особени са ми вкусовете за парфюми, както например и за песни. Ако харесвам даден аромат на цвете, всичко, което е допълнително в парфюма с претенцията да го наподобява, ми напуква аурата направо. Трябва да в чист аромат, възможно най-близък до цветето. По тази причина харесвам моноароматите, защото развитието на парфюма го възприемам като изпортване на  уханието, което съм харесала в самото начало. Същото е и с песните: когато съм харесала песен, никога не мога да харесам неин кавър, все ми идва като обезобразяване на песента, която съм харесала.  Или ако съм чела книгата, после е изключено да харесам филм, направен по нея. Защото, докато съм чела, съм си сътворила цял филм в главата си, до последния детайл в дрехите на героите. Естествено, няма на света режисьор, който да има моите представи.

# 144
  • София
О!! Томито толкова много го обичах едно време! И аз бих си го припомнила с удоволствие, ама толкова парфюми нови за изкушение само излизат на пазара, че как да се връщам назад и да повтарям?!
Имам една интересна история с Томито аз.
Навремето както казаха, много обичах и го харесвах и много исках да го имам! Моя близка форумна приятелка от Холандия тогава за раждането на дъщеря ми -лятото на 2004 ми праща подарък по случай събитието
 и то не какво ами https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Champs-Elysees-Eau- … Parfum-25330.html който тук повечето от вас харесват и обичат. Не помня сега подробно ЕДТ или ЕДП версия било но Шанзализето е подаръка.
Напръсках го и щях да умра от гняс!  Не бях се поливал с по отвратително бабешко нещо! Пробвах да го нося на облак, на шиятa, на косата. Всякак ме душеше и дразнеше! Непоносим!
Похвалвам се на приятелка от площадката с него, подарък ми е все пак и тя онемява! Великолепен! Жесток! страхотен! А нейният мъж и подарил, ей така, Томи Гърл и тя с него. И аз душа нейният, тя моят парфюм и накрая се споглеждаме и го решаваме! Ще ги разменяме! Та това беше моята най-първа размяна на парфюми, малко в стил кон за кокошка, но на мен Томито ми носеше щастие и младост, а Шанзализето ...ме караше да се чувствам престаряла бабичка! Та така.... Innocent
Благодаря за споделената история! Тъжно ми е, че моите хора, като цяло са все парфюмно незаинтересовани. 😔
Дано не са го реформулирали през последните 2, 3 години! Душнах от шишето, страхотен си изглежда и сега.
Много ми се иска да го пробвам този Герлен, след като толкова го похвалиха при препоръките за липов парфюм, но много от ароматите им не ми допадат. Изключение правят Алегориите, Terracota Le Parfume и Idylle.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 03:34 от Mira_X

# 145
  • Sofia
Не бързайте, момичета,  още не сме чели тези, които го харесват. За някои може да е шедьовър . Grinning

# 146
  • The Evergreen State
Харесвам новата тема, незнам обаче дали ще успея да се разпиша със странни парфюми. Към нишови никога не съм проявявала интерес и не познавам. Тези които предлагат по парфюмериите са каквото обичам и пазарувам а там няма нещо потресаващо. Затова и не свързвам с нещо негативно думата странен за парфюм а по-скоро с нещо което го прави интересен и отличим от масата други. Поради тази причина харесвам Уманити, приятен е и има индивидуалност. Спомням си за Si Lolita Lempicka, има много пипер но отново е носим без проблем за мен. Такива са и парфюмите на Hermes за мен.
От колекцията ми като най-странни определям LPRN Guerlain заради комбинацията от чай и вишни, Valentino Donna заради комбинацията от роза, кожа и ванилия и Elie Saab Girl of Now заради силно десертно-бадемовото усещане. Обичам си ги и трите много но не мога да ги нося всеки ден а по-скоро при правилното настроение.

# 147
  • Чукарландия
Днес разхождам Fleur Musc for Her Narciso Rodriguez и ми е толкова цветно. "Разхождам" е силно казано😂, по-скоро се развявам с него на работа. Благодаря на Денси и Ковачева, които знаят какво харесвам и ме насочиха към него. 🥰
Началото му е мощно мускусно, което ми идва една идея в повече, изглежда мускусът като доминираща съставка не е моята бира, но заради всичко това, в което се превръща този прекрасен Нарсисо, с удоволствие мога да преглътна началния мускус.
Много елегантен, фин, изпипан, с лек полъх към Бялото Кубче - толкова ме радва. И траен. Блестящо изпълнение! ❤️

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 09:14 от BBeLLa

# 148
  • София
Дано не са го реформулирали през последните 2, 3 години! Душнах от шишето, страхотен си изглежда и сега.
Да, надявам се да не е пипан и той!

Днес съм с https://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/Authentic-Woman-54005.html! Ах! Каква свежа сутрин! Толкова настроение ми носи това парфюмче! Nature High BrightnessAnimal Smile Cat
Препоръчвам ти го непременно за проба, щом харесваш такива свежи парфюмчета! Hug

# 149
Нямам странни парфюми в колекцията си.
Срам съм аз за темата, напоследък харесвам и нося само обявени тук за никакви водици.
Светли празници ви желая! Gift Heart

Общи условия

Активация на акаунт