Парфюмни размисли и страсти - 239

• 35 998
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Kirke ми идва малко по-сладък с това характерно дъвковото,което има и в Линтердит, но в никакъв случай не е лош парфюм/и двата са чудесни/,просто аз в момента търся нещо,което да ми е приятно за по-топлите месеци.Накъртих се на сладости 😊Избрах си Андромеда абсолютно на сляпо,като определящо ми беше това, че силно се усеща сочна,узряла праскова...., а и кокоса в базата доста ме развълнува 🥥🍑.Надявам се на една приятна плодова сладост, не накъртваща сметаново-креместа .

# 256
  • Бургас
Хах, съвпадение и аз преди малко извадих моята проба на Portrait of a Lady, още щом се запознах с него преди ми напомни на нещо изключително познато.Веднага стоплих, ами да напомня много силно на Епик на Амуаж, и в двата парфюма аз усещам изключително силно тамяна.Отворих все пак да сравня с други мнения и доста народ също ги сравнява.Не мога да го нося, но все пак Портрета е една идея по- лесен за мен специално ако въобще може това да се каже за този парфюм.Изключително мрачен и ме потиска ужасно..Дива на Унгаро е бруталия, мега ретро, просто е ужасен!

# 257
Това наистина ли прилича на Мукхалат? Почти не намерих мнения с търсачката. Трайно ли е и усеща ли се?

https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Haramain-Perfumes/Makkah-19659.html

Иска ми се да си взема някакво количество от нещо накъртващо дъвково сладко, но 100мл няма да изпръскам и това ми харесва като идея и количество. А и почти никога не съм ползвала масла.
аз го имам, както и още някои сладички маслени парфюмчета на Ал Харамейн и много си ги обичам, особено като има топлина са супер, това специално си е ягодка, на боди шоп ягодката е съвсем прясна, а тази малко като ягодово сладко, но пак е много яка:) има елементи и на дъвка, може да се комбинира с други неща, трайно е, както и останалите

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 17:11 от Dorry88

# 258
Отказах го! И благодаря, че реагирахте навреме.
Да кажа защо го поръчах - някога имах Палома, подарък, беше цели 100 мл и ми омръзна след близо 70 мл изпръскани. Искам нещо такова, да имам поне един шипър (ако не броим Лежерната Пантера) ей така за разкош. Обаче не смея да си взема пак Палома, защото може все още да ми е омръзнала. Исках някой, който да е красив и елегантен, обаче не познавам почти никакви шипри и стрелях на посоки. А, сетих се за още два - La Perla edp, но него го няма никъде и Arpege на Ланвин, но 100 мл от това нещо, ще е достатъчно за 500 години напред.
Предложете нещо красиво и носимо, което ще изглежда нормално, ако се носи и сега, а няма да изтрепам околните и себе си с него.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 17:20 от Анонимен

# 259
  • Germany
Честита Цветница, момичета и момчета с цветни имена! Да са ви славни имената, да ви е цветно, пъстро, парфюмно и хубаво!

Много ми беше интересна дискусията за кардамона. За първи път чувам за леща с кардамон, но ето, научих нещо ново, и следващия път задължително ще пробвам да добавя няколко зрънца, за да видя как е. Аз също обичам кардамон в парфюм, стига да не е водещ, и да е комбиниран с други ароматни подправки. Определено дава една сладост и мекота, една лека гурме и коледна посока на парфюма. Кардамона е една от подправките от ароматната подправкова смес за лебкухен, с която се подправят традиционните коледни сладкиши, ябълкови щрудели, греяни вина и пуншове. Комбиниран с канела, карамфил, звездовиден анасон, джинджифил, портокалови корички и мускатово орехче ме пренася автоматично на коледен базар. Кардамона е и много характерна подправка за скандинавските Zimtschnecken - канелените кифлички на Карлсон или Икеа Joy, участва задължително в приготвянето на тестото и затова имат много специфичен аромат. Сам по себе си е доста силна подправка, и когато е водещ в парфюм ми идва доста груб. Особено неприятен ми е в Cardamom Coffee Lush Много буквален, много натрапчив, сякаш сте запекли шушулки кардамон в тежък тиган, и сте добавили към тях запечени зърна кафе. Не бих могла да нося толкова пикантен аромат, никак не ми мирише на парфюм.

Подобно, но много по-добре изпълнено предложение за мен е Madras Cardamom Ermenegildo Zegna Тук кардамона отново е водещ, но е съчетан перфектно с черно ристрето и хубава кедрова мъжествена база и ветивер, и се е получил много стилен подправъчен мъжки парфюм.

Много го харесвам като съставка в Armani Code Profumo, идеално се съчетава с бобова тонка и дава една дълбока и много секси сладост и пикантност на парфюма.

Аз днес пак съм с удовата орхидея и толкова много ми харесва, че изпитах потребност да се запася с още едно шише. Още мисля по въпроса дали да направя този ход, но определено вече ми е в топ 10. Heart Eyes

The Catcher in the Rye, много познато, и на мен ми идват такива мисли, когато съм с този парфюм, много си го харесвам. Много е харесван и от околните, веднъж ме гониха в магазина да ме питат за името на парфюма ми, че съм била намирисала целия магазин, като бях с него, а аз пръскам по 5-6 спрея, не повече. Днес по случай Цветница ми се прииска нещо женствено, цветно и елегантно и се спрях на него. Чудесен е в този слънчев пролетен ден, мирише ми точно на кадифена ванилена орхидея, на прасковен мъх, и на дървесина, посипана с ванилия и кокосов прах. Мъжът ми веднага отбеляза, че мириша много хубаво. Разкошен парфюм е. Една бутилка ще ти стигне за дълго време, много е икономичен и прави огромен шлейф, но мисля, че съмсем скоро ще изчезне от пазара, заедно с коко ванилия, и ако ти харесва е добра идея запасяването, особено на цените, на които се предлага в България.

Кирке наистина е много сходен с Ерба пура, но и за мен е много по-добрия парфюм. В Ерба пура мускусът е ужасно натегнат, синтетичен и водещ, което е характерно за повечето парфюми на Sospiro,  в един момент превзема пархюма, засилва киселите тонове на плодовете и ти се впива буквално в мозъка. Съгласна съм, че Кирке е по-доброто изпълнение от оригинала. Мускусът е много по-звънлив, плодовете са по-сладки и сочни, по цветен и мек ми стои от Ерба пура, по женствен и гальовeн. Не съм пробвала Андромеда, но ще го направя при първа възможност, запалихте любопитството ми.

Portrait of a Lady е доста рефорфулиран и има огромна разлика между първата формула с розите, и сегашното предимно дървесно изпълнение. И аз не харесвам никак новата формула, голяма мъка, едни тъмни сухи дървесни тонове, един мръсен амбър с подправки и черен намачкан плод от касис, липсва онази тъмна и загадъчна роза, която преобразяваше парфюма, затова се надявам от Тициана Теренци да са се доближили до първата формула. Дано скоро имаме достъп до парфюмерии, за да установим приликите и разликите, направо ви завиждам, че парфюмериите в България работят.

Тиква, познаваш ли Cara Mia Etienne Aigner? Може да рискуваш с едно 30 мл. мъниче, за мен е перфектният съвременен и бюджетен шипър, много любим. Отбелязвам, че и аз съм носила много Палома Пикасо навремето, купих си го от носталгия, само за да установя, че някои неща трява да си останат в миналото. Не мога да го нося. Докато Кара миа ползвам втори флакон, а аз изключително рядко повтарям парфюм. Много се харесва от обкръжението ми.

Хубав празник, момичета и момчета!

# 260
А, сетих се за още два - La Perla edp, но него го няма никъде и Eclat на Ланвин, но 100 мл от това нещо, ще е достатъчно за 500 години напред.
Предложете нещо красиво и носимо, което ще изглежда нормално, ако се носи и сега, а няма да изтрепам околните и себе си с него.

Тиква, в парфимо има Перла https://www.parfimo.bg/la-perla/?c=2344&f[m][]=876. И аз отдавна я заглеждам, но не съм ср престрашила. 😀

# 261
Портрета няма нищо общо с Епик, поне според мен. Сдобих се с щедро количество от по - старото издание, което е доста различно като трайност и сияж от това, което пробвах в края на миналата година. Епик имам и не намирам допирни точки.
Тиква, от съвременните шипри мои приятелки носят и харесват много различните варианти на Nomade.

# 262
Тиква, познаваш ли Cara Mia Etienne Aigner? Може да рискуваш с едно 30 мл. мъниче, за мен е перфектният съвременен и бюджетен шипър, много любим. Отбелязвам, че и аз съм носила много Палома Пикасо навремето, купих си го от носталгия, само за да установя, че някои неща трява да си останат в миналото. Не мога да го нося. Докато Кара миа ползвам втори флакон, а аз изключително рядко повтарям парфюм. Много се харесва от обкръжението ми.
Познавам го в общи линии, но съм го пробвала отдавна и не съм с много ясни спомени. Аз обаче нямах предвид съвременен шипър, какъвто ми се струва, че е Cara Mia, а онези шипри от старите парфюми, които нямат отмирисване и миришат на рокли с гол гръб и диаманти, а ние често ги наричаме "бабички". По тази причина обаче, не съм сигурна, коя група точно трябва да спомена - шипрово-флорална или флорал-аддехидна. Май харесвам неща с мъх и с едни благородни алдехиди. (имам и много харесвам, даже направо си го обичам Chanel№5 Eau Premiere) Затова написах, че имам Лежерната Пантера и че ми е "холивудски". Палома и тя ми е такава подобна. И ето, точно като теб, не искам да я купя сега, за да не ме разочарова. А навремето ми втръсна просто, то и тогава нямах толкова парфюми, въртяла съм нея и още 2-3.

лорелай, тази и то едп я няма никъде https://www.fragrantica.com/perfume/La-Perla/La-Perla-995.html

silver pearl, той е невъзможен за мен! Избиват само кисели жълти сливи на моята кожа. Толкова неблагородно да стои!

# 263
Тиква, пробвала ли си Palph Lauren Safari?

# 264
И на мен не ми отива, но не съм пробвала още абсолю, може да ми стои по - добре. Намерих си у дома мостра на Премиер, много ми хареса, дано не е много променен и този Шанел. С удоволствие ще си го купя, харесвам и l'eau.

# 265
Тиква, пробвала ли си Palph Lauren Safari?
Не ми харесва. Blush

И на мен не ми отива, но не съм пробвала още абсолю, може да ми стои по - добре. Намерих си у дома мостра на Премиер, много ми хареса, дано не е много променен и този Шанел. С удоволствие ще си го купя, харесвам и l'eau.
Абсолю в онази супер оферта, въобще не го погледнах, защото очакванията ми са и той да избие така, понеже и в него тая Мирабела е на преден план, но все някога ще го пробвам.
Иначе аз харесвам и L'еаu и избирах между двата, обаче заради нетрайността на L'еаu, избрах Премиера.

# 266
  • София
The Catcher in the Rye, много познато, и на мен ми идват такива мисли, когато съм с този парфюм, много си го харесвам. Много е харесван и от околните, веднъж ме гониха в магазина да ме питат за името на парфюма ми, че съм била намирисала целия магазин, като бях с него, а аз пръскам по 5-6 спрея, не повече. Днес по случай Цветница ми се прииска нещо женствено, цветно и елегантно и се спрях на него. Чудесен е в този слънчев пролетен ден, мирише ми точно на кадифена ванилена орхидея, на прасковен мъх, и на дървесина, посипана с ванилия и кокосов прах. Мъжът ми веднага отбеляза, че мириша много хубаво. Разкошен парфюм е. Една бутилка ще ти стигне за дълго време, много е икономичен и прави огромен шлейф, но мисля, че съмсем скоро ще изчезне от пазара, заедно с коко ванилия, и ако ти харесва е добра идея запасяването, особено на цените, на които се предлага в България.

А защо смяташ така? Иначе, и аз се опасявам, но нямам конкретна информация.

# 267
  • Germany
... Аз обаче нямах предвид съвременен шипър, какъвто ми се струва, че е Cara Mia, а онези шипри от старите парфюми, които нямат отмирисване и миришат на рокли с гол гръб и диаманти, а ние често ги наричаме "бабички". По тази причина обаче, не съм сигурна, коя група точно трябва да спомена - шипрово-флорална или флорал-аддехидна. Май харесвам неща с мъх и с едни благородни алдехиди. (имам и много харесвам, даже направо си го обичам Chanel№5 Eau Premiere) Затова написах, че имам Лежерната Пантера и че ми е "холивудски". Палома и тя ми е такава подобна. И ето, точно като теб, не искам да я купя сега, за да не ме разочарова.

Дълбоко се съмнявам, че ще можеш да носиш нещо от старите шипри повече от едни-два пъти годишно, особено ако не си от верните им почитатели. За мен парфюмният вкус много се променя, новите синтетични съставки съвсем разглезиха обонянието ни, а дори и да се разбереш с някой ретро шипър, твърде възможно е да не се приема добре от обкръжението ти. Аз отидох с новозакупената Палома Пикасо ЕДП на фризьор, и момичето едва не припадна от парфюма ми, а беше бременно и се притесних сериозно. Първата ми работа, като се прибрах беше да го пусна за продажба. Потърси отливка, мисля, че ще ти стигне за години напред. Иначе от този тип шипри много харесвам и Soir de Lune Sisley  и Soir d'Оrient Sisley, горчиви, мъхови, с невероятна роза и прекрасни, но си давам сметка, че това не е вече моят стил.

The Catcher in the Rye, защото издирвах съвсем скоро Коко ванилия в три от най-добре заредените нишови парфюмерии в Германия, и от там ми дадоха информация, че Коко ванилия, Шоко виолет и Уд орхид са изчерпани и не се предлагат в момента. Аз например си купих последната бройка на Шоко виолет от Неролито от Унгария /доста популярен ниш сайт, който доставя до всяка точка на Европа/, само там успях да го открия. После се появиха няколко бройки по нашите сайтове, но редовно липсва. За Лемон Минт също има подобна информация, че е спрян и труден за откриване. Разбира се, това е информация, която е стигнала до мен и споделям, не е официална от производителя.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 17:59 от kovatcheva

# 268
  • София
BoMarina, за съжаление не познавам МК и не мога да ги сравня.

Etoile, няма да ти се подиграваме, и аз го заглеждам от много време. Би ли го описала Hug Тия три цветенца на преден план ми звучат много обнадеждаващо.
Не съм много добра в описанията, но е доста пищен белоцветен букет и туберозата и гарденията се усещат отчетливо, аромата е кремообразен, няма острота, усеща се лека сладост. При мен е доста траен и се усеща от околните.

# 269
Тиква, пробвала ли си този? Една приятелка преди време ме "зариби" с него, в началото не се харесахме особено, но после... ми стана любов. Много елегантен и траен, без да се натрапва. Точно сега, мисля, му е времето: Flowers Hibiscus
https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/S-T-Dupont-pour-Femme-3995.html

Общи условия

Активация на акаунт