Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 26

• 26 354
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Хепи, това не са кътници. Ходихте ли на педиатър?
Иначе поздравления! И наистина при подобни ситуации - кърменето е спасение.

Педиатър, спешен, казаха че вероятно са зъби, понеже венците са силно подути и няма други симптоми. И на мен ми звучи странно 40 С от зъби, но пък и нямам никакъв опит, за пръв път вдига такава Т.

# 631
Поне ПКК и урина пуснаха ли?

# 632
Може да е розеола, ако няма друг симптом. При нея 3 дена държи висока температура и на 4тия температурата спира,но избива обрив.
Но категорично 40градуса температура не са от кътник. Или е вирус. Преслуша ли  гърдичките? Изследвания някакви?

# 633
  • Пловдив
Благодаря ви! Ще пусна ПКК и ст.
 урина още сутринта. Преслушаха гърдите, чисти са, изследвания не са пускали. Предписаха само гел за зъби и Т-понижаващи. Ще следя за розеола и ще пиша пак.

# 634
Твърдо подкрепям, 40 градуса от зъби няма, това и моя педиатър го казва и винаги търси причина.

# 635
  • Пловдив
Благодаря за съвета за кръвната картина, оказа се вирусна инфекция (не Ковид обаче, понеже при него левкоцитите били много, а при нея са на изчезване). Уцелихме добър педиатър, който даже ме поздрави, че още кърмя, препоръча колкото се може по-често, докато държи висока Т и не предписа АБ. 😀

# 636
Дано скоро се оправи детето, че в тази жега и с 40 градуса, не е си работа.

# 637
Добре,че знаеш какво е вече! Да минава бързо🤞

# 638
Момичета, мога ли да ползвам Елоком дермален разтвор за скалпа. Преди да забременея ми го бяха изписали за скалпа и много ми успокояваше сърбежа, слагах по няколко капки.Сега положението е много зле, но не знам дали е съвместим с кърменето понеже има кортикостероиди. Моля за съвет

# 639
  • София
Можеш ли да напишеш съдържанието тук?

# 640
Би могло, а какъв е проблема?

# 641
Активната съставка  mometasone furoate,според elactancia мометазонът има слаба абсорбация през кожата и е съвместим. Все пак може да си питаш и дерматолога дали да продължаваш с този медикамент,защото е редно той да ти назначава продължителност на лечението.

# 642
Можеш ли да напишеш съдържанието тук?

Активното вещество е: мометазонов фуроат 1 мг/гр (0,1 %).

Другите съставки са: изопропилов алкохол, пропиленгликол, хидроксипропил целулоза, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, фосфорна киселина и пречистена вода.

Ваня А. Приблема ми е с люспи и рани по скалпа на главата и силен сърбеж.
За съжаление преди повече от 2 години бях на дерматолог и нямам контакт. Ползвала съм го веднъж на няколко месеца и ме успокоява дълготрайно. Но сега ме е страх.

# 643
Както казах съвместим. Но не се самопредписват лекарства, идете на дерматолог.

# 644
За себореен дерматит ли иде реч? Аз имам и успявам да го поддържал и без кортикостероиди, а преди ми беше трудно. Ако е това пешете и ще дам идеи за пробване.

Общи условия

Активация на акаунт