Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 26

• 26 352
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
За себореен дерматит ли иде реч? Аз имам и успявам да го поддържал и без кортикостероиди, а преди ми беше трудно. Ако е това пешете и ще дам идеи за пробване.

Да, точно това е, ще се радвам да ми дадете съвети Simple Smile

# 646
Здравейте. Малчо вчера ме натисна силно без да иска по едната гърда, след 2 часа зверска болка на мястото. Болката е много силна, няма твърд участък, меко е и не усещам да е подуто. Температура 37.5 и се чувствам доста зле Sad. Третирам като запушване, въпреки че ме е твърдо. Но мястото е много болезнено, не дава да го пипна... Все още не е червено... Кал да постъпя? Да взимам ли пак Аугументин?

# 647
За сега не, за мен не е мастит с тази ниска температура.

# 648
Ваня благодаря ти. Притеснява ме, че много силно ме боли горната част на гърдата, чак едвам си движа ръката...... Ще изчакам пък да видим....Cry Може ли мастит без да е твърдо и да има бучки?

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 09:20 от Sol1986

# 649
Мастит не става за ден,а минимум за седмица. Инфекцията не може да се развие така скоропостижно и температурата е доста по-висока. Явно е травмирано мястото от удара. Пробвай със студен компрес,може да ти олекне от него.

# 650
  • София
Най-кофти усещанията ще отминат за 2 дни, но може да има остатъчна болка известно време. Третира се, като запушване, както ти правиш Simple Smile Ще мине, случва се често с порастване на децата(започват да се въртят, да ритат, да играят и по някой път го отнасяме ние).

# 651
Здравейте, аз отново с моята драма със запушването..Температурата не спада, болката е все така силна, третирам топъл душ, кърмене доколкото мога( тази гърда не му е предпочитаната) и след това студен компрес, взех и лецитин. Добрах се до един доктор( мамолог/ онколог) и той ме прегледа. Каза, да се следя и ако ди утре тази температура не спада да започвам Аугументин.
В тази връзка имам един въпрос( може да ви се стори малко глупав). На малкия във вторник му сложиха ваксина МПР. Ако все пак се наложи антибиотик, и все пак в минимални количества той отива в кърмата, тези малки количества ще попречат ли на ефективността на ваксината по някакъв начин?

# 652
И какво каза мамологът? Огледа ли те на ехо? За да е  мастит,си имала запушване от по-рано. Абсурд да стане за ден. Изключено ли е напълно да си болна? Имаш ли изобщо червенина някъде по гърдата? На пипане имаш ли твърд участък?

Ако е мастит не бива да правиш топъл компрес.

Няма да пречи антибиотикът, не се притеснявай.

# 653
Кактусче има червенина на болезненото място, но не е твърдо, може би съвсем леко е уплътнено и то доста навътре. В горната част на гърдата е. Мамологът каза запушен канал и че засега не е мастит. Той каза да следя температурата и болката и ако и двете не отминат до утре да започвам антибиотик... Започвам и сз да се чудя дали пък не е вирус и болката в гърдата са е съвпадение.Но пък започнаха по едно и също време...

# 654
Трябва му време на удареното. Много е гадно, синът ми няколко пъти неволно ме е удрял и определено ми трябваше поне седмица да не ме боли.

# 655
Вземи нурофен за температурата,ако не си. И третирай като грип. Утре пиши как си сутринта.

# 656
Не пречи аугментина на ваксината.
Аз два пъти съм правила мастит за часове и като по учебник с много висока температура. Тогава наистина се чувствах като болна от грип, много е гадно. Преценете утре как дахдействате.

# 657
  • София
Помагайтеее, моето детенце е на 1и 6месеца и се опитвам да го отбивам постепенно като махам по едно хранене,но гърдите ми стават камък какво да правя незнам ?

# 658
Цедине в намаляващи обеми на това хранене.

# 659
  • София
Диана, обикновено е нужно малко изцеждане, докато усетиш, че гърдите не са напрегнати. След няколко дни ще спрат да се напрягат.

Общи условия

Активация на акаунт