The Ordinarу + DECIEM (Тема № 5)

• 45 310
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Здр. Не знам дали поста ми е за тук или ще ме насочите към друга тема. Интересувам се от дермо ролер и серуми. На 50 г. съм. Ще се  радвам, ако ми помогнете.

# 346
Здр. Не знам дали поста ми е за тук или ще ме насочите към друга тема. Интересувам се от дермо ролер и серуми. На 50 г. съм. Ще се  радвам, ако ми помогнете.
Мисля, че имаше тема за грижи за кожата за прекрасната възраст 40+. Но и въпросът е много общ, трябва да се кажа каква е кожата, в какво състояние, има ли спрецифични проблеми, какво се цели, какво е ползвано до момента...Аз бих препоръчала добър козметичен дерматолог, който да насочи към подходяща и цялостна грижа, съобразена с кожата.

# 347
Наскоро открих този сайт, може да намерите доста полезна информация в него
https://embelliebeauty.com/2018/02/28/как-се-използва-дерма-ролер-от-embellie-beauty/

# 348
Lunna pateka, ти кой продукт с витамин С ползваш тези месеци и с какво би препоръчала да се започне?

Аз имам този на прах&ферулика, но как ги смесвате? В какво и какво количество?

# 349
  • София
Здравейте!
Откъде си набавяте продуктите в момента?
Имам смесена кожа, на места е суха, на места с разширени пори, освен това постоянно боря акне. Разбирам, че това би трябвало да е подходящо за мен, така ли? С каква слънцезащита комбинирате?
Търсих продуктите на страницата на Дъглас, но не ги видях.
В Дъглас наличността на този продукт е изчерпана. От сайта на The Ordinary безплатната доставка е при поръчка от 25 евро нагоре.
Ползвам ниацинамид заради доброто влияние, което оказва върху порите - поддържа кожата чиста - както и заради способността да възстановява  бариерната функция на кожата. От слънцезащитите в бг аптеките съм доволна от La Roche Posay Ultra light tinted fluid.
Чудех се колко е оцветен този флуид, като BB крем или?

# 350
Lunna pateka, ти кой продукт с витамин С ползваш тези месеци и с какво би препоръчала да се започне?

Аз имам този на прах&ферулика, но как ги смесвате? В какво и какво количество?

Аз наскоро въведох серум с вит.С, но моя е корейски и е само 5%. Страхувах се да взема по-силен като начало, а и съм предразположена към слънчеви петна, сега лятото е опасно. Иначе е приятен, но май ми идва слаб, не го усещам, не създава проблеми като парене и белене на кожата.
Сега мисля да търся по-силен вариант на вит.С, но не знам на кой да заложа.
Иначе съм писала назад с какво почнах. Накупих някои неща като начало на Ординари, но най-често ползвам и най-голям ефект имам от морския ХК, аргирелина и шипковото масло. Бъфет серума и кофеиновия серум не ми действат по никакъв начин...Сега ще взема другата ХК, нещо с вит.С и някой серум за петна... Киселини и ретинол оставям за есента...Grinning Само маската със салицилова киселина може би ще взема заради пилинг ефекта...

Някой да каже кой е най-приятния и действащ серум или крем с вит. С?

Последна редакция: вт, 26 май 2020, 14:58 от lunna pateka

# 351
  • софия
Моят вит ц е на прах ,и си го смесвам преди употреба.

# 352
Мисля, че имаше тема за грижи за кожата за прекрасната възраст 40+. Но и въпросът е много общ, трябва да се кажа каква е кожата, в какво състояние, има ли спрецифични проблеми, какво се цели, какво е ползвано до момента...Аз бих препоръчала добър козметичен дерматолог, който да насочи към подходяща и цялостна грижа, съобразена с кожата.
Благодаря.
Кожата е тънка, бяла, без проблеми, ако изключим леки бръчки. 😏

# 353
Момичета, как да започна да използвам гликоловия тоник, досега не съм ползвала киселини? Предполагам, че всяка вечер не е ок като за начало, може би през 2 дни и да видя как ще ми реагира кожата?

# 354
  • БУРГАС
Моят вит ц е на прах ,и си го смесвам преди употреба.
С какво смесвате...

# 355
Моят вит Ц на прах го смесвам с Ресвератрол или с нощния ми крем.
А наскоро попаднах на много интересна информация за продуктите на TO, ако ви се чете:

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 23:27 от Mamma_knows_best

# 356
  • софия
С ресвератрол го смесвам във вечерната рутина.

# 357
Аз смесвам Витамин Ц на прах в Natural Moisturizing Factors + HA и мажа като последен продукт вечер. Не зная дали е най-правилно като употреба, но на сутринта кожата ми е свежа и озарена.
От един месец ползвам един път на ден Caffeine Solution 5% + EGCG, като преди няколко дни забелязах лющене в зоната, където го нанасям. Сигурна съм, че е от него, защото след като го изключих от рутината си, този проблем отшумя. Мисля, че преди време четох тук и за някой друг с такава реакция към този продукт. В момента в зоната около очите нанасям Argireline Solution 10%. Чудя се обаче дали това е правилно и достатъчно, защото в момента тази зона я чувствам раздразнена и опъната. Ще ми бъде от полза, ако някой сподели как се справя със сухата и чувствителна кожа на окоолочния контур.
И още нещо: преди няколко дни получих Lactic Acid 5% + HA и установих разлика в цвета, в сравнение с този, който привършвам. Новият е с бледорозов цвят,  а стария прозрачен. Нова формула ли има този продукт?

# 358
Аз слагам Аргилерин като първа стъпка и ХК+В5 като втора. Мажа от ХК и около очите. Изобщо аз не ползвам специална козметика за очи. В повечето случаи ползвам продуктите за лице и в тази зона.

# 359
След нанасяне на кофеинов серум, хиалуронова киселина или аргирелин под очите се нанася и крем, за да хидратира. Yellow Heart

Общи условия

Активация на акаунт