The Ordinarу + DECIEM (Тема № 5)

• 44 154
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София

Спряла съм се на този тоник
, но дали ще е добре да го ползвам с този серум

Дайте съвет!
Може! Серумът може с почти всичко. Почистваш лицето, минаваш с тоника и след 30 мин - серума с ХК. Може е веднага, но аз винаги оставям по 20-30мин на киселините да подействат.
И крем на същата марка, кой препоръчате?

# 586
  • София

Спряла съм се на този тоник
, но дали ще е добре да го ползвам с този серум

Дайте съвет!
Може! Серумът може с почти всичко. Почистваш лицето, минаваш с тоника и след 30 мин - серума с ХК. Може е веднага, но аз винаги оставям по 20-30мин на киселините да подействат.
И крем на същата марка, кой препоръчате?

И сега...?

# 587
  • София
Bistra Kostadinova Вероятно закупените от вас продукти, не е необходимо да се държат в хладилник. В противен случай щеше да си пише на кутийката.

# 588
Хайде картинките, когато цитираме да ги слагаме в скрит текст!
Четири поста за Гликоловия тоник и Хиалуроновата киселина...
При това в табличката на първа страница има отговор на въпроса на  дамата.
Освен това ние тук нямаме паранормални способности, за да знаем какъв проблем имате, искате да изчистите, за да Ви препоръчаме вълшебния серум/ крем. Като искате адекватен отговор, задайте си въпроса коректно и то в случай, че не сте намерили отговор в информацията в първия пост на темата.

# 589
  • София
Извинете ме!

# 590
  • Варна
Bistra Kostadinova Вероятно закупените от вас продукти, не е необходимо да се държат в хладилник. В противен случай щеше да си пише на кутийката.

С другите продукти е ок, само този не мога да видя!

# 591
Здравейте, от няколко дни чета информацията в старите теми и горе долу се ориентирах, но ще се радвам на вашия компетентен съвет.
На 36 години съм, мазна Т зона, разширени пори на челото, леки бръчици пачи крак около очите и като цяло леко повяхнала кожа на дребни браздички като се гледа от много близо. На брадичката образувам комедони постоянно, това винаги ми е било проблем.

Искам да попитам за моя случай какво е най-добре да ползвам - третиноин, ниацинамид, салицилова или гликолова киселина, особено за брадичката, но като цяло цялото лице ли се маже с тези продукти? Доколкото разбрах всички тези неща помагат за омазняване, черни точки и комедони, но не мога да направя сама избор.

Също така като започна да ползвам такъв продукт, всеки ден ли се ползва? Третиноинът четох, че 2-3 пъти на седмица, за другите се чудя дали се слагат всеки ден.

За зоната около очите сякаш дават в сайта само Аргирелин, има ли нещо друго, подходящо за тази зона? Мернах и Бъфет - ако и двете стават, с кое да започна?

И последно, серумите с пръсти ли нанасяте или използвате някакви уреди като мезо или ултразвукова шпатула, за по-дълбоко вкарване?

Благодаря на всички отзовали се Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 18:20 от tiriti

# 592
Скрит текст:
Здравейте, от няколко дни чета информацията в старите теми и горе долу се ориентирах, но ще се радвам на вашия компетентен съвет.
На 36 години съм, мазна Т зона, разширени пори на челото, леки бръчици пачи крак около очите и като цяло леко повяхнала кожа на дребни браздички като се гледа от много близо. На брадичката образувам комедони постоянно, това винаги ми е било проблем.

Искам да попитам за моя случай какво е най-добре да ползвам - третиноин, ниацинамид, салицилова или гликолова киселина, особено за брадичката, но като цяло цялото лице ли се маже с тези продукти? Доколкото разбрах всички тези неща помагат за омазняване, черни точки и комедони, но не мога да направя сама избор.

Също така като започна да ползвам такъв продукт, всеки ден ли се ползва? Третиноинът четох, че 2-3 пъти на седмица, за другите се чудя дали се слагат всеки ден.
И последно, серумите с пръсти ли нанасяте или използвате някакви уреди като мезо или ултразвукова шпатула, за по-дълбоко вкарване?

Скрит текст:
За зоната около очите сякаш дават в сайта само Аргирелин, има ли нещо друго, подходящо за тази зона?
[/spoiler]
Като начало, ако решиш да ползваш третиноин, не трябва да ползваш нищо друго от изброените. Той, вероятно би ти решил проблема, както и е най-доброто в антиейдж грижата. НО, това изисква много четене, детайлано запознаване, как се почва, как се въвежда, какво да избягваш, жестока и постоянна слънцезащита и т.н. Ако си бременна или планираш е абсолютно забранен, може да увреди плода! Така, че ако искаш него - има специална тема и доста компетентни дами там, ще те насочат. Това е тежката артилерия, а на Ординари продуктите, са леката. За начало може да си вземеш ниацинамид, ретиноид в сквалан 2% и някоя лека киселина и да въвеждаш постепенно, за рутина попитай в сайта им.
Аз лично всичко нанасям с пръсти, но ако имаш уред, не виждам причина да не по ползваш - нали така се усвояват по-добре серумите.

# 593
Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:
За зоната около очите сякаш дават в сайта само Аргирелин, има ли нещо друго, подходящо за тази зона?
Като начало, ако решиш да ползваш третиноин, не трябва да ползваш нищо друго от изброените. Той, вероятно би ти решил проблема, както и е най-доброто в антиейдж грижата. НО, това изисква много четене, детайлано запознаване, как се почва, как се въвежда, какво да избягваш, жестока и постоянна слънцезащита и т.н. Ако си бременна или планираш е абсолютно забранен, може да увреди плода! Така, че ако искаш него - има специална тема и доста компетентни дами там, ще те насочат. Това е тежката артилерия, а на Ординари продуктите, са леката. За начало може да си вземеш ниацинамид, ретиноид в сквалан 2% и някоя лека киселина и да въвеждаш постепенно, за рутина попитай в сайта им.
Аз лично всичко нанасям с пръсти, но ако имаш уред, не виждам причина да не по ползваш - нали така се усвояват по-добре серумите.
[/spoiler]

Благодаря ти!

# 594

За зоната около очите сякаш дават в сайта само Аргирелин, има ли нещо друго, подходящо за тази зона? Мернах и Бъфет - ако и двете стават, с кое да започна?

Имам подобни на твоите проблеми, но съм малко по-голяма.
Комедоните, цял живот ги мразех, докато не открих The Ordinary преди 2-3 години, избягвам ги с периодична киселина, но като за начало Азелаиновата киселина поне при мен избутва натрупванията към повърхността, а после пилинга си свършва работата, а на финала Ниацинамид, поне при мен се представя добре. Търпение се иска и постоянство. От изброените май само Ниацинамид можеш да ползваш всеки ден. Салициловата не съм пробвала, но ей така за клюката я чакам да я заредят и поръчам.
Бръчки боря с ретиноли или Гранактив ретиноид, третиноин така и не успях да включа активно, много се беля, а работата ми изключва това. Редувам 2-3-4 дни ретиноли, после 1-2 дни Бъфет с медни пептиди/ Матриксил.
За цялостното състояние на кожата правя всевъзможни щуротии, но любима ми е: Ретинол 1%, Ресвератрол, Витамин С 23%, моля не правете това  у дома, особено ако не сте привикнали към киселини.
Факт е обаче, че през нощта, комбинацията Ресвератрол + Витамин С 23% прави кожата до сутринта неприлично свежа и млада. Много съжалявам за Алфа-липоевата, че я спряха. Head Band
За хоризонталните бръчки под очите и пачия крак от 2-3 години ползвам: първо Аргилерин/ сутрин и вечер/, после / напоследък/ Бъфет и завършвам с ЕУК/ Ресвератрол/Пикногенол, последните избирам според настроението си.
Всички продукти, които съм изброила ползвам сутрин и вечер, ако не съм описала друго.
Нанасям с пръсти, но не мисля, че ще е проблем и с някоя джаджа.
Понякога вечер, зимата минавам с дермаролер и после серумите, ефекта е впечатляващ, но много внимавам за хигиената.
И за тези, които се чудят кой продукт кога да прилагат, тук хората са си го описали: АМ- сутрин, РМ- вечер:
https://theordinary.deciem.com/regimenguide?awc=6180_1598032524_ … _content=na-na-na
Има го и на първа страница. За Витамин С също си има линк, кой какъв е... Табличката също е полезна, дори и аз я преглеждам периодично, че то от толкова много шишенца и продукти, понякога ми изфирясва мозъка.
Освен това SitaraB ти е дала добър съвет за третиноин. При него трябва обилна хидратация и наваксване с липидите, нищо друго.

# 595
  • Варна
Има тема за третиноин, айрол, ретинол и т.н. за тях по-добре да се пита там, аз опитах с айрол, но не ми понесе и отскоро започнах с продукти на ТО. Вит. Ц 23% ползвам от снощи и още сутринта кожата ми просто светна, със смесена и чувствителна кожа съм и също се боря с черни точки по брадичката.  Флуида сложих върху корейски хидратиращ тонер и серумът с кофеин  на ТО, имаше леки боцкания тук и там, но не изтръпване и със сигурност не ми е било дискомфортно. Най-високата концентрация на вит. Ц, която съм ползвала до сега е 10%. През деня ползвам Бъфет с меден пептид+ Агргилин пептид комплекс 10% и всичко ми се отразява много добре. Рано е да говоря за ефект, но сега боря мимически бръчици и пигментация, с мазните участъци ще видя какво ще правя защото киселините (изключвам вит. Ц) са ми малко страшнички, но почистване при козметик веднъж в месеца, редовно ескфолиране, но не този сезон (лятото веднъж на 2 седмици може би)+ бъбъл маска всяка седмица и си решавам проблема

# 596
  • София
Пишете за ползата от липиди и искам да попитам дали ТО имат серуми, в които има липиди?

# 597
  • София
Здравейте и от мен Hug
Изчетох всичките 5 теми, направих много скрийншотове от вашите коментари кое как се ползва, за какво, кога и т.н...
Искам все пак да попитам дали правилно се ориентирам.
На 30 години съм, нормална към смесена кожа. Имам нужда от хидратация, може би лек анти ейдж за бръчици. Огромния проблем ми е появата на подкожни и болезнени пъпки, трудно избиват, след тях задължително остават петна. Цялата ми част под носа около устата и брадичката е или в нови подути червенини или в стари тъмни петна. Побърквам се вече... 😣
Правя двойно почистване на лицето, започнах да ползвам често флорални вода, и слагам аква серумчето на Балея. Правя шийт маски веднъж седмично и включих зима, лято постоянна защита 50 фактор.
Сега какво да поръчвам от diciem , мисля да пробвам Ниациамид с Цинк, Морската хиалуронова, Гликоловия тоник 2-3 пъти седмично и веднъж на 10 дни някаква киселина (Млечната 5% или Азелаиновата или какво да бъде) и може би зимата сега като се скрие малко силното слънце да пробвам AHA/BHA пилинга?!
Разбрах за кофеиновия серум и Аргирелина, че са за бръчици и стягане. Но дали тази зима да не почвам и някакъв ретиноид вече. С какво да започна като по-лекичко? 
И все пак най -важния ми и измъчващ ме въпрос е какво да правя с тези подкожни пъпки и петна 🥺
Благодаря предварително, ако отделите от времето си и ме посъветвате какво да почвам да правя за кожата ми, досега видяла грижа 0...
Благодаря от ❤️

# 598
miss_india , за петната от пъпки и подутините- Азелаиновата вечер, в почивни дни може и през деня.
През деня Ниацинамид.
АHA/ BHA можеш също да включиш.
Високите проценти Витамин С също ще помогнат.

# 599
  • София
miss_india , за петната от пъпки и подутините- Азелаиновата вечер, в почивни дни може и през деня.
През деня Ниацинамид.
АHA/ BHA можеш също да включиш.
Високите проценти Витамин С също ще помогнат.
Много благодаря за мнението!  А вит.Ц да ползвам ли сега лятото, или да изчакам в студените месеци? В сутрешната ли рутина +слънцезащита или  във вечерната?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт