The Ordinarу + DECIEM (Тема № 5)

• 44 139
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
miss_india , за петната от пъпки и подутините- Азелаиновата вечер, в почивни дни може и през деня.
През деня Ниацинамид.
АHA/ BHA можеш също да включиш.
Високите проценти Витамин С също ще помогнат.
Много благодаря за мнението!  А вит.Ц да ползвам ли сега лятото, или да изчакам в студените месеци? В сутрешната ли рутина +слънцезащита или  във вечерната?
Благодаря!
Витамин С ползвам целогодишно. Вечер високите концентрации, през деня по-ниските. Тук са описани коя каква е
https://theordinary.deciem.com/vitcguide?awc=6180_1598103982_632 … _content=na-na-na Линкаго има и в първи пост на темата.
Може да пробваш Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2% за петната. Нямам опит с него

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 16:59 от goddess

# 601
  • София
Моля Ви кажете ми, кога горе долу се очаква да има тоник и някой от серумите на Ординари в Дъглас и Бюти зоун?

# 602
Моля Ви кажете ми, кога горе долу се очаква да има тоник и някой от серумите на Ординари в Дъглас и Бюти зоун?

Няма как да се предвиди.
Аз чакам AHA/BHA да се появи, но няма от февруари наличен. Това са вече 6 месеца.
А от deciem не ми се прави поръчка само за него.

# 603
В темата за вманиачените по ТО във фейсбук понякога правят общи поръчки. Следете там или предложете за вашия град да направите обща поръчка. Онзи ден имаше пост за Плевен. Дъглас не са надежден доставчик. Или прекалено бързо се изчерпват наличностите при зареждане, т.к. са с малка надценка и поръчваш с наложен, а не плащаш цялата сума, както при поръчка от официалният сайт на марката.

# 604
  • София
Опитах се да направя поръчка, но първо ми иска............ com  и след това ми иска плащане само с карта, никъде не видях наложен платеж!

# 605
Това с наложеният платеж е само в бг сайтове, иначе навсякъде се плаща с карта/пейпал

# 606
Опитах се да направя поръчка, но първо ми иска............ com  и след това ми иска плащане само с карта, никъде не видях наложен платеж!

В Дъглас е с НП, в Deciem е с карта.

# 607
Goddess, благодаря ти за обширния отговор на предната страницата. Само искам да уточня нещо, ако може:

Скрит текст:
Цитат
Редувам 2-3-4 дни ретиноли, после 1-2 дни Бъфет с медни пептиди/ Матриксил.
Бъфет с медни пептиди и Матриксил са взаимозаменяеми?

Скрит текст:
Цитат
За цялостното състояние на кожата правя всевъзможни щуротии, но любима ми е: Ретинол 1%, Ресвератрол, Витамин С 23%, моля не правете това  у дома, особено ако не сте привикнали към киселини.
Тази комбинация всеки ден ли я правиш или това имаше предвид като ретиноли 2-3-4- дни? И в този ред ли нанасяш нещата, едно след друго или изчакваш някакво време помежду им?

Скрит текст:
Цитат
За хоризонталните бръчки под очите и пачия крак от 2-3 години ползвам: първо Аргилерин/ сутрин и вечер/, после / напоследък/ Бъфет и завършвам с ЕУК/ Ресвератрол/Пикногенол, последните избирам според настроението си.
Да разбирам, че слагаш 3 продукта един след друг - Аргилерин, Бъфет и едно от ЕУК/ Ресвератрол/Пикногенол или слагаш Бъфет, когато не слагаш аргилерин? И отново изчакваш ли да мине време помежду им?
И ако между тези неща трябва да включа и Ниацинамид, къде да го  пъхна, след кой продукт да го нанасям и преди кой друг?

Много ще съм ти благодарна отново да ме упътиш Flowers Hibiscus

# 608
tiriti,
Бъфет с медни пептиди и Матриксил не са съвсем заменяеми, първото е по-добро, но и по-капризно в съчетание с другите им неща, затова ги редувам, зависи дали искам да добавя още нещо и какво.
Комбинацията с ретинол, ресвератрол, витамин с я правя няколко дни в седмицата, когато преценя, че кожата ми е повяхнала, поради една или друга причина. Не чакам, нанасям в този ред и си лягам.
В зоната около очите слагам сутрин и вечер Аргилерин, Кофеин солюшън, Бъфет, някой от изброените аминокиселини. Станаха 4 продукта. В този ред, почти без изчакване.ОКОЛО ОЧИТЕ НЕ СЛАГАМ КИСЕЛИНИ, освен ретинол/ гранактив ретиноид, Витамин С/ по-ниските концентрации. Преценям на момента в какво състояние е кожата ми.
Ниацинамид слагам само на челото, бузите, носа и брадичката, него първо, но НЕ ОКОЛО ОЧИТЕ, там работа няма, поне според моите разбирания, освен това след две изхабени шишенца, на третото взеха да ми избиват подутини, като за пъпки, от него. Последно купих разфасовката от 60мл, нямам представа дали нещо не са променили. Преди това нямах този проблем, пък и не съм на години за някое хормонално изперкване. Следват някоя от аминокиселините и слънцезащитен крам, тази година на Shiseido, предните години на Biotherm или Filorga.
Нямам нерви да ги чакам, ако не е влажно, слагам следващото.
Дано съм била изчерпателна.

# 609
И на мен от Ниацинамида започнаха да ми излизат пъпки и съм склонна да  вярвам, че е от него, защото напоследък само това си слагам на лицето,

# 610
И на мен от Ниацинамида започнаха да ми излизат пъпки и съм склонна да  вярвам, че е от него, защото напоследък само това си слагам на лицето,

Да, нормално е от ниацинамида да излизат пъпки.
Всички продукти за акне и за регулиране на себума това им е първоначалния ефект - обостряне на акнето и още повече “изпъпчване”.

# 611

Да, нормално е от ниацинамида да излизат пъпки.
Всички продукти за акне и за регулиране на себума това им е първоначалния ефект - обостряне на акнето и още повече “изпъпчване”.
Зная, но преди това изхабих две опаковки и нямах проблем, затова съм склонна да вярвам, че формулата е променена. Освен това никога през живота си не съм имала акне или каквито и да е пъпки. Само комедоните ми бяха проблем, защото постоянно си пипах лицето, при това съм и пушач, но гнойни пъпки- никога.

# 612
Аз вече ще си слагам Ниацинамида локално на някоя пъпка, ако ми се появи и отгоре крем за пъпки. Явно много ми изсушава кожата и избиват пъпки и то много неприятни, на които белезите бавно изчезват. И аз съм на втора опаковка, която скоро като изхабя, няма да повторя. Не искам да се изкажа общо, но според мен Ниацинамида е много преувеличен и ако човек няма акне, май му разваля кожата.

# 613
Goddess, супер изчерпателна, благодаря!

Ще го тествам все пак този ниацинамид, понеже му възлагам надежди за омазняването в Т зоната - мисля само там да го нанасям и отгоре с добра хидратация. Единственият проблем е, че ако се опъпча повече няма да разбера дали е защото действа и избиват или защото не ми действа добре, но съм решила да му дам 2 седмици срок и ако не изчезнат след това да го спра.

Благодаря още веднъж на всички за полезните мнения. Flowers Tulip

# 614
Ниацинамида основно регулира себума, но при вече появила се подутина или пъпка, аз мажа с Азелаиновата киселина, определено има ефект. Тушира я.

Общи условия

Активация на акаунт