Градинарство - моето хоби 24

• 31 987
  • 784
  •   1
Отговори
# 135
Има разлика между туя и хвойна. Аз виждам хвойна на снимката т.е. юниперус. Да, търпи подрязване.

# 136
  • Бургас
Благодаря. Аз мислех, че е вид туя. Да отстраня ли нацяло долните клони или цялостно да я подрежа?

# 137
st. Dobri
при мен в двора тези  хиацинти с такива острички листа

# 138
  • пак там
рися, ти имаш ли оплаквания от сайта?
бързина на изпълнение на поръчката? точност?

Не. Свързаха се с мен, казаха ми кои ги няма, казаха ми как да си ги поръчам, дойдоха навреме. Втория път поръчвах глориозата и есенни луковици. Обадиха се, разбрахме се да пуснат сега само глориозата, останалите - наесен.

# 139
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз поръчах от тях, но ещ пиша утре. да мине и велики понеделник.
Пинко, познавам зюмбюлите.
кой от вашите е руснак?

# 140
  • густо майна Филибето
Привет, момичета! Изпуснах старата тема, но тази я прочетох! Карантината май ви действа разоряващо, що се отнася до растения и двор Grinning
Чувствам се щастливка, че има къде да изляза и поседна, сега ценя двора още повече!

Имам много за споделяне, но кое по-напред.... Simple Smile Ще се старая да съм редовна и на всичко ще му дойде ред Wink

PEPABS, даже е препоръчително да режеш юниперусите,всяка година, за да се поддържа изправената им форма перфектна! Не ги оголвай отдолу, ако не ти пречат. Най-лесно и бързо става да ги режеш с храсторез, но и ножица ще свърши работа.

Аз всяка пролет се заричам, че ще си купя много лалета, и всяка есен не стигам до лалетата. А много искам! Понеже не ги вадя, остана само една туфа, и цъфти вече 11 години. Всичко друго изчезна. Ако все пак сколасам да си купя есента луковици, ще ги третирам като едногодишни, няма да имам очаквания да цъфтят повторно. А ако са сорт, който цъфти без вадене, още по-добре!

Радвам се на игликите, бабините иглики, не ярките хибриди. Вторите не изкарват повече от две години.
Форзициите отдавна прецъфтяха, сега започват другите цъфтящи храсти, които съм наредила край оградата.

# 141
Пауните са приказни, Любознателна!

# 142
Вие сте заразни с ентусиазма си!

Минах през Практикер днес и купих 6 саксии с карамфили и до касата видях, че продават луковици на Ботаника и,не че малко поръчах, но накупих още далии...Купих си лопатки, садило и едно друго сечиво,  което хем е мотика, хем разрохква пръста. Нещо специално в пресаждането на карамфилите има ли? На слънце ще са.

# 143
Моето нищо не му правих-извадих и сложих в градината. Доста време ме радва. 🤗

# 144
Започнахте ли да слагате семена на тегетес и цинии за разсад. Аз май ще го направя в съндъчета тази седмица, до сега беше хладничко и земята студена.

# 145
  • гр. София
Започнахте ли да слагате семена на тегетес и цинии за разсад. Аз май ще го направя в съндъчета тази седмица, до сега беше хладничко и земята студена.
А не може ли направо в земята да се сеят тагетисите? Есенно време, ако бъдат оставени, дали напролет има шанс да тръгнат пак? Знам, че са едногодишни по принцип.....

# 146
моите бяха в сандъче миналата година, оставих семенниците зимата в сандъчето и сега са поникнали.
предполагам, че и на двора има тагетеси и астри от миналата и по-миналата година.
,

# 147
А не може ли направо в земята да се сеят тагетисите? Есенно време, ако бъдат оставени, дали напролет има шанс да тръгнат пак? Знам, че са едногодишни по принцип.....
Аз не съм пробвала, защото тук е студено и няма да оцелеят, затова събирам семенца и напролет ги слагам в съндъци или директно в земята, а след това ги разсаждам.

# 148
ние сме в планината, надм. височина, 782 m.
самозасяват се астрите, тагетесите, латинки имаше, магданоза, манголда...
не се сещам за друго в момента.

# 149
  • густо майна Филибето
Става и в земята. Ей сега като се стопли. Само да не ги отмъкнат мравки. И да не забравяш да поливаш.

La_Valletta, чудно ти е фонтанчето! Смяташ ли да слагаш нещо в езерцето?

Общи условия

Активация на акаунт