Градинарство - моето хоби 24

• 31 983
  • 784
  •   1
Отговори
# 150
Любознателна, благодаря! Ще го оставя така. Обаче пред Будата ще сложа друго, там ми се иска една водна лилия. Но иска дълбочина, ще мисля как да стане. А и чудния бакърения съд, кото смятах да запълня с водата, го откраднаха, така че и него ще трябва да заместя с нещо.

# 151
  • Варна
Знаете ли как се казва?

# 152
  • густо майна Филибето
Euonymus japonicus / Японски чашкодрян

# 153
  • Варна
Благодаря много!

# 154
Здравейте моля ви за помощ.
Моля да ми кажете с какво да излекувам храста

Може ли да ми кажете и как се казва. Имахме голям такъв, но го отрязахме порази същата болест Sad тази година и втория е болен. Благодаря.

# 155
  • гр. София
Баба ми май на този храст казваше едър чимшир.

# 156
  • Карлово
Започнахте ли да слагате семена на тегетес и цинии за разсад. Аз май ще го направя в съндъчета тази седмица, до сега беше хладничко и земята студена.
А не може ли направо в земята да се сеят тагетисите? Есенно време, ако бъдат оставени, дали напролет има шанс да тръгнат пак? Знам, че са едногодишни по принцип.....
Може моите вече са около 2 см. На открито самозасяти са.

# 157
Пак накупих китки от квартално магазинче и една мъничка бугенвилея от Лидл. Този магазин ме изумява, защо не поливат растения? За без пари наскоро си купих алое вера, трябва да се постарае човек това растение да повехне.
Исках да поръчам от един сайт големи кръгли чемшири, но ми отказаха, понеже последно време ги нападат някакви паразити.

# 158
  • густо майна Филибето
Здравейте моля ви за помощ.
Моля да ми кажете с какво да излекувам храста
Може ли да ми кажете и как се казва. Имахме голям такъв, но го отрязахме порази същата болест Sad тази година и втория е болен. Благодаря.

И това е Чашкодрян. Много са упорити тия въшки. Често пръскане с БИ-58, може и друго да ти препоръчат в агроаптеката. Аз се боря с тях вече десетина години, но не мога да се отърва, само ги ограничавам. Тази гад напада евонимусите, независимо от вида им. Има ми малки храстчета, и пълзящи. Взех един, уж устойчив. И той има, макар и по-малко.
Отрежи всичко изсъхнало и пръскай често. Новите клонки ще са здрави, но ще прихванат от старите, така че или пръскаш често, или махаш храстите.

# 159
Ла Валета,покажи ми бугенвилията,моля! 🤗Толкова ги харесвам,свеки ми прати една от Гърция,но я уморих. Еййй как ме е яд,че нямаме Лидл! 😣🥺 Колко пари беше твоята?

# 160
Любознателна, благодаря много. Ще опитам да го спася.

# 161
  • Карлово
Бугенвилия се продава в цветарските магазини, на пазара, он лайн.
Аз си имам една от 5-6 години от Кауфланд за 6лв. Малка беше. Закрепи се, всяка пролет като я изнасям на двора ме питат какъв е този трън, но като разцъфне е перлата на градината.

# 162
Аз не съм в Сф и тук няма никъде. Може да потърся онлайн.

# 163
Ла Валета,покажи ми бугенвилията,моля! 🤗Толкова ги харесвам,свеки ми прати една от Гърция,но я уморих. Еййй как ме е яд,че нямаме Лидл! 😣🥺 Колко пари беше твоята?

5 лв и нещо, мъничка е. Имаше повече цвят, но касиерка така размяташе кашпи, че успя да отчупи няколко. Взех и сандък за инструменти от Лидл, много съм доволна, най-накрая няма слизам в избата за всяко едно нещо.

Искам да купя големи, в лилаво задължително ))).

И още малко от днес, поникнаха на две места

# 164
  • гр. София
Имам засадени от 3-4 години божури, но чак тази година имат повече стъбълца и малки пъпчици отгоре Heart Много се вълнувам за първия им цъфтеж! Но мъжа ми забеляза, че ги лазят мравки - големи и черни. Не са прекалено много според мен, на пъпките ги виждаме. Трябва ли с нещо да пръскам и ако да с какво? Почвата или листата/пъпките? Много ме е страх да не ги унищожа.

Общи условия

Активация на акаунт