Градинарство - моето хоби 24

• 33 111
  • 784
  •   1
Отговори
# 510
О,да цъфти в бяло моята.

# 511
# 512
  • софия
Момичета, за няколко часа буквално увяхна вдиния цвят на хортензията Sad
Не е суха. Друг път когато са оклюмвали е било защото пред ия ден не съм ги поляла и след като ги полея им трябва час два само за дс се ококорят. Но сега случая не е такъв ... Някой има ли идея какво и се случва?

# 513
  • Варна
Ljuboznatelna благодаря ти за подробните описания Flowers Hibiscus Беше насочен към Амели, но не се стърпях да се обадя Grinning Градината ти е мечта за мен. А търпението да обясниш на лаиците като мен детайла не може да се подмине без адмирации. Дано вдъхновението никога не те напуска!

Мога да споделя маковете, които са в период на буен цъфтеж в момента.
Скрит текст:
И първата роза
Скрит текст:
А тази кандилка е тъмно лилава, но нещо с телефона не успях да се справя добре
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 18:59 от BЕЩИЦА

# 514
  • софия
Ето ме, не толкова стресирана и бързаща както преди малко.
Лпбознателна много много МНОГО ти благодаря за труда, търпението и изключително приятното за четене обяснение. Някак по-подредено ми е сега в главата,  а вече мога и да се похваля с първите придобити цветя от твоите примери. Това са кореопсис (втората картинка) и салвията( със синьо лилавки цветове цъфтящи) засега тези сум намерила. Купих си и жълта маргаритка и реших, че ще си направя свктори по цветове, то от самосебе си се получи. Имам си син, розов, а сега ще направя и лилаво жълт Simple Smile
Придобих смелост някак, че започвам да действам по съвет и съм една идея малко по-наясно!
Още веднъж, искрено, от сърце,  ти благодаря, Любознателна! Много!

# 515
  • Norge
Амели, това с хортензията дано не е от твърде много водичка. Sad Да се похвалиш, ако се оправят нещата!
Иначе за тревогите и вълненията ти...GrinningKissing Heart Много си приятна когато питаш, намираща се на фаза малко преди инфаркта. Hug Влизам ти в положението. Аз самата съм расла на един последен етаж, където през всички години на терасата (иначе огромна) имаше само мушкато. После цяла вечност не исках да го погледна това цвете.
Та от петия етаж попаднах насред гора и поляна. И...малко по малко, оттук видя нещо, оттам прочета друго, пробвам, греша, пак пробвам и така. А и почти нищо в една градина не е вечно, в смисъл, не е фатално ако сътвориш нещо, което не ти допада. Винаги можеш да преподредиш нещата и да реорганизираш всяка зона. (Имам някои цветя, които съм местила по няколко пъти, докато си харесат мястото.)
Аз никога и никъде не съм сяла/садила директно в наличната почва. Винаги купувам пръст, смесвам с пясък и пълня съответните места/лехи с тази смеска.

Много красиви цветя показвате, за розите може само да завиди човек, толкова богати и толкова рано. Sparkling Heart

Любознателна, думи нямам за труда, който си положила за да напишеш цялата тази полезна информация! Flowers BouquetFlowers BouquetFlowers Bouquet

Вещичке, Flowers Hibiscus , с последната снимка не е само до теб. Лилавото е труден за снимане цвят Sad
Но въпреки това, всичко ти е много красиво! :*

Прекарах 2-3 часа по склона под къщата, където рязах клони и дръвчета (растат като за състезание!). И не се стърпях, домъкнах и камерата, за да ви покажа колко момина сълза е наникнала там Simple Smile И това е само част.

# 516
  • На морето!
Страхотни сте, изключително полезна информация, прелестни градини!

Бихте ли ми препоръчали катерливи цветя/храсти, които да посадя до ограда от бодлива тел?
И ако препоръчате нещо безобидно за пчелите, но фатално за ларвата на майкия бръмбар или попово прасе, ще съм много благодарна.

# 517
Виж  текома(кампсис)дали ще ти хареса. Керия японика също. А може и една семпла дива лоза. Има и други,но предполагам,че се иска да е издържливо, ако случайно оправяте оградата в последствие и да расте бързо,че да прикрие?
Вещица,страхотни 🧡

# 518
  • София
Много ми е трудно да помня тия латински наименования, затова ви представям "Божуровата роза"

и шарената

и бялата

и този красавец

# 519
Прекрасни са 🥰

# 520
  • густо майна Филибето
Благодаря, момичета! Аз и от егоистични подбуди го правя, да гледам после цъфтящи градинки! Stuck Out Tongue Winking Eye

Амели, както Нелка предположи, може да е от преполиване. Обаче пък щом е само този цвят, а другите са добре, помисли дали не я е пекло директно слънце. Моите и от слънце клюмват така.

Нелка, твоята дивотия е толкова култивирана! Имам и ФБ приятелка, която пуска снимки на разни шведски полянки, ами ние тук даже не можем да го направим! Все едно е за цветно изложение!

ВЕЩИЦА, макът е сърцеразтупкващ! Съседката на баба имаше цяла леха такива макове, разкооошниии! После си хапвах семе от кутийките тайнимчко, колко ми е бил детския акъл. Може би някой ми е казвал, че става за ядене? Става ли всъщност? Ей ме на, оживях, и не съм вършила глупости после Grinning

absurT,много хубави розички! Те техните имена не са на латински, а според селекционера. Някои са на Дейвид Остин - лейдита, кралици, корони....
Други са с френски уклон, на Мейланд, едни от любимите ми рози. Това , розарството , си е цяла наука Simple Smile  Не се притеснявай,много хора не ги запомнят, включително и аз.
Хубаво е, когато търсиш някакви подробности за розата - как се реже, как се държи при други условия.... Или да я препоръчаш на някого.

# 521
  • София
Права си, само че аз съм силно начинаеща градинарка и розарка, тъй като цял живот съм живяла в апартамент.
Сега се чудя от кое да почна.
А, за маковото семе- имаше едно време артикул "кифла с маково семе". И си беше вкусно.

# 522
  • Norge
АбсурТ, просто вълшебни! Розовата е някаква уникална красота! И името, което си  ѝ дала, ѝ отива много добре. Flowers Rose

Любознателна, вярно е това с шведските (и тукашните) полянки. По-рано, когато пътувах всеки месец, съм попадала на чудни места и берях някакви огромни, шарени букети.
Все ми е правило впечатление как след множество дъждовни дни, земята някак не се превръща в лепкава кал. И като цяло, спор няма, тук е по-влажно и отсъстват онези горещини, под които всичко придобива изгорял вид.
Счита се, че природата в България е подходяща за отглеждане на овце, но не на крави; това, ако не греша, е поради качеството на тревата/пасищата. Тук, очевидно, е подходящо и за едното, и за другото, но по различен начин.

Маковото семе и сега го има; по едно време беше станало много популярно да пекат с него торти, като го употребяваха в такова количество, че блатът изглеждаше по-скоро черен или хайде, пепитен Grinning
Може би и все още го ползват за това.

# 523
  • В градината...
АбсурТ, наистина като божур! Красота.
И при мен по малко започва цъфтежът

с въшките барабар

Последните са цветята на Малката Ида.

# 524
Здравейте!
Любознателна, страхотна информация  и красота си поднесла Yellow Heart А тези летните оранжеви цветя винаги са ми били на сърце, но тази година не съм сяла такива. Ако не е късно, може да разгледам цветарските и да си взема готови в саксии. Посях си някакъв докоративен слънчоглед. Свеки го донесе миналата седмица. Все още не беше цъфнал, но вчера ме изненада.

Нелка, страхотно - поляна от момини сълзи Blue Heart
АбсурТ, страхотна е тази роза. Виждала съм подобна в разни познати цветарки.
perunika, красиво нацъфтяла градина. А тези ситните лилавките /на които не им знам името/ ги имам посяти в саксия, както и белички.
И при мен започнаха да цъфтят вече летните. Лалетата преминаха и малката петгодишна само върви и пита-"Мамо, защо са така тези цветя?".

Един многогодишен карамфил, който посях преди две седмици и за това време се разцъфтя страшно много.

Нигелата също започна да цъфти вече. Много нежно растение.

Общи условия

Активация на акаунт