Градинарство - моето хоби 24

• 31 934
  • 784
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Някой беше питал по-рано за мушкати. В Хоуммакс има промоция 10бр. в контейнерчета за 11лв. Дребнички растения, но добре изглеждат. Има обикновени мушката и сакъзчета също.

# 241
  • София
Някой беше питал по-рано за мушкати. В Хоуммакс има промоция 10бр. в контейнерчета за 11лв. Дребнички растения, но добре изглеждат. Има обикновени мушката и сакъзчета също.
Аз питах. Благодаря ти много!

# 242
Имам едно малко храстче, което софтуера за разпознаване определи като арония. Отговаря на описанието, възможно е и предишните собственици на имота да са си наумили, че го искат. Много скоростно завзема големи територии и корените му са Anguished
До него има и джоджен. Скоро ще се съберат с люляковите издънки и ще имаме арониево-джоджено-люлякова плантация.
Това цвят на арония ли е?

Как контролирате подобни растения?
Няма да ги тровим с химии, работата не ни плаши, но нямаме опит.
Ще съм много благодарна, ако споделите своя опит.

# 243
Здравейте момичета, да попитам и тук, някой знае как ли се казва това растение? Майка ми го е засадила, но не помни как се казва, някой има ли идея?

# 244
  • до най-прекрасния мъж
Много ми приличат листенцата на риган. Но може и само да приличат. Има ли аромат, като стриеш листенцата между пръстите?

# 245
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имам едно малко храстче, което софтуера за разпознаване определи като арония. Отговаря на описанието, възможно е и предишните собственици на имота да са си наумили, че го искат. Много скоростно завзема големи територии и корените му са Anguished
До него има и джоджен. Скоро ще се съберат с люляковите издънки и ще имаме арониево-джоджено-люлякова плантация.
Това цвят на арония ли е?
Скрит текст:
Как контролирате подобни растения?
Няма да ги тровим с химии, работата не ни плаши, но нямаме опит.
Ще съм много благодарна, ако споделите своя опит.

прилича. https://medconsult.bg/alternative-medicine/item/2124-aroniq-polz … -neinata-upotreba

не знаех, че се разпространява толкова лесно. ние нямаме, но съм виждала при познати. не ми изглеждаше като толкова агресивно завземащо площи.

# 246
  • пак там
Вероятно зависи от климата и почвата, но аронията, която расте при майка ми (в Свищов), си е дървовидна, без много излишни израстъци.

Може би не е?

# 247
И аз не бях чувала, че аронията се разпространява така инвазивно. Даже мислех да си насадя една, понеже храстчето е много красиво. Пусни снимка на каква площ се е разпространило. Възможно ли е просто предишните собственици да са насадили повече храстчета?

# 248
  • Варна
При нас най-сетне капна малко дъждец. Всичко грейна.

# 249
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
прекрасна глициния Simple Smile

# 250
  • София
Ето я моята Арония- на  поне 4-5 години е и от едно стъбълце, стигна до това.

# 251
Много ти е хубав зида, къде в Балкана е това,ако не е тайна? Елена? На съседите аронията за 4 години е обзела адски много пространство. На оградата им е, хем закрива съседския двор,хем дава плодове.

# 252
  • Варна
А какво правите от аронията? Веднъж бях купила... една стипцава и кисела ми се стори......
Добри, Глицинията ми е любима и на мен ❤ Мама я беше насадили преди много години. Една пролет ММ реши да се престарава и като добър зет хвана косачката и окоси наред.... включително и едва наболата глициния (тя все още беше малка и не се наше качила на оградата) Та я чакахме сигурно 5-6 години за да цъфне отново. Но пък става все по-красива.

# 253
  • София
В Балкана, над Севлиево.
Купих храстчето в саксийка-едно стръкче и съм издълбала доста дълбока дупка при засаждането,  та я оградих с каменни плочи и сатана като падина.
Нито съм го прекопавала, нито съм го торила, горкото, а и почти не го поливам.
На естествен ход върви.

# 254
  • Карлово
много сте хубави, цветни и слънчеви. Simple Smile Simple Smile
пулсатилата (котенцето) ми е на сърце много отдавна. Simple Smile слънце или сянка предпочита?
И аз много го обичам това цвете. Съсанка му викаме. Дядо ми носеше от Балкана едно време.

Кактусче,
флокса кога си го засаждала? Много хубав.
Аз тази година купих едни коренчета по интернет, ама много им нямам вяра че ще се хванат. И дали ще ми цъфтят тази година кой знае.

За лалетата. Направи ми впечатление, че на много градини, моята включително повече от половината не цъфнаха.
Засилих се да валя луковици, ами те се забили на 30-35 см дълбочина. Не знам дали правилно постъпвам с ваденето, но само листа не ме устройват.

На мама градината обаче, лалета са си е същите като друга година, но нарцисите и изчезнали.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 13:29 от ДамаТрефа

Общи условия

Активация на акаунт