Съмнения

• 9 502
  • 178
  •   1
Отговори
# 120
Защо трябва да ги събира?

# 121
Смятам, че човекът е манипулатор.
Ради, чувала ли си за такива типове? Аз лично, разбрах, че ММ е такъв, чак след като го напуснах и попаднах на описание на манипулатори.
  Стой далеч от него. И в никакъв случай не раждай от него. Мисля, че лекуваш травма от предишна връзка с този субект и той се възползва от твоята уязвимост. Не си го опознала достатъчно и си с вързала на: Да си направим общо дете, виж колко те обичам.

# 122
Защо трябва да ги събира?
Той не трябва, но иска. А понякога, предполагам нерядко, ще му се и налага да ги срещне, макар и не за дълго.
След като иска да са си толкова гъсти и при наличието на деца, които така или иначе ще пребивават и при едното, и при другото семейство, това да напърдиш гърнетата дотам с бившите, че да не си продумвате, не е най-перфектната ситуация, която може да съществува. Особено при наличието на и без това толкова интензивна комуникация с майката на двете си деца, въпросният господин бива да е малко по-внимателен, за да не изостря допълнително отношенията между двете жени от своеобразния триъгълник. Да не говорим, че очевидно му липсва и необходимата независимост, за да може той да диктува правилата и това, че авторката все още го търпи при обстоятелствата, които описва, е направо чудо.

# 123
  • SF
Аз още веднъж да се възхитя в темата на уменията на всички да решавате с такава лекота чуждите (а надявам се и своите) проблеми!!
Всеки чудесно знае как се постъпва и кой е най-полезният ход! Всеки чудесно разбира по чужди описания кой какъв човек е и как може да се справи с него! В кой университет сте ги сдобили тези умения, за да се запиша и аз да уча в него?

# 124
В университета на живота.

# 125
  • SF
Много качествено образование сте получили! Продължавам да ви се радвам на всички.

# 126
Много качествено образование сте получили! Продължавам да ви се радвам на всички.

Тук всеки дава мнението си по причина, че авторката го иска. И никой не претендира, че е прав. Тя си вади изводите, чете различни мнения и си решава.

# 127
  • SF
Да, да. И аз си направих своите изводи.

И да ти кажа, има хора, които претендират, че са прави. Аз на тях им се радвам.

# 128
Esmee, a ти се разписа с много хубави мнения, в които защитаваше достойнството на авторката, а сега пък просто да си на контра.

Ти какво предлагаш, да остане с него ли?

Вредно са самоуважението и психическото здраве на човек, е да стои в такива унизителни отношения. Още повече, че жената не пише да има прогрес. В една нормална двойка проблемите се решават. При тях има ли някакъв прогрес, някакво разрешение? Или разрешението е да се примири и да си трае. Пише като някоя пораженка. Търпи, мълчи, защото ако зададе и един нормален въпрос, този срещу нея пуфти, сумти и мълчи, за да й вмени вина, че се е опитала *плахо* да отстои себе си.

А и не и стигна, че в първите страници си упражняваха злобата върху нея, била никоя, нямала право да изисква, нямала право да се ядосва на майката, о!, великата майка на децата на въпросния дебил.

Ситуацията изобщо не е нормална, като добавим, че дамата има някакви рани и се надява "най-накрая" нещо да й се получи с връзките. Когато човек е отчаян, е склонен доста да си занижава критериите, и да се потъпква, само и само да не е сам и да си докаже, че може да иам нормална връзка. Парадоксално, точно обратното става. Отчаянието привлича лоши хора към нас, които злоупотребяват, а личният комплекс да си докажеш нещо, те кара да търпиш какви ли не унизителни сценарии.

Ми да, ще я съветваме да бяга с 200, да. Ако има пари, да ходи и на психолог, ще й помогне, никой не заслужава да живее в такова ментално страдание.

# 129
  • SF
Там е работата, че аз не предлагам нищо.
И не съм защитавала никого, а съм споделяла какво мисля аз за партньорството по принцип.
След което се натрупаха постове с упреци и съвети, за които също реших да си напиша мнението. То не е само на база темата. Пълно с куп знаещи и умеещи да разрешават всичко чуждо. И точно, за да не правя като тях, няма да предлагам на никого с кого да спи, с кого да изкарва Коледите си  и кой да му гледа детето.
Много ми е лесно и аз да кажа "Махай се веднага от тоя цървул, бъди горда, бъди силна, спри да го искаш!" и ще получа десетки лайкове под мнението си.

# 130
  • София
Хайде драсни два реда на авторката, пък се върни да си кажеш мнението за списващите.

# 131
A къде е авторката?
PS Знам, че не ни дължи обяснения в собствената си тема.

# 132
И да ти кажа, има хора, които претендират, че са прави. Аз на тях им се радвам.

Докато ни се радваш, пляскаш ли ни? Важно ми е да знам. Yellow Heart

# 133
Авторката ще се появи ли?

# 134
Това, че отстрани много лесно се дават съвети и лесно се отсъжда кой какъв е, е абсолютно вярно. Но когато човек е влюбен, често не вижда очевадни неща, а дори и да ги вижда, може дълго време да си затваря очите. Понякога, чак когато се дистанцираш, излизат някои факти наяве.
Но според мен авторката, за да я поставя темата по този начин, сигурно вече е преминала във фазата на изтрезняване. Въпросът е ще има ли смелост да покаже характер.

Общи условия

Активация на акаунт