Съмнения

• 9 473
  • 178
  •   1
Отговори
# 165
Ради, и аз имам връзка с мъж който има две деца от други жени. Аз също имам друго дете от брак и сега имаме заедно бебе. Бебето го създадохме след доста години съжителство. Разбирам те... В началото на връзката ни, второто му дете беше малко като моето, и те се чуваха често. Пред мен говореше, но аз не се интересувах. И до ден днешен не ме вълнува дали говорят. Един единствен път за толкова години си позволи да говори грубо на моето дете във някаква битова ситуация, и аз направо му изядох главата. Няма да посмее никога повече. И като цяло, не е лесно да вземеш решение да бъдеш с човек, който завинаги е свързан чрез деца с други хора. Трябва да има много любов и разбирателство помежду ви,за да си запазите семейството и евентуално да създадете и свое дете.  Не знам от колко време сте заедно, но щом не си сигурна в тази връзка, изчакай със бебето. Седни и премисли хубаво какво искаш и очакваш за себе си във тази връзка. Най-важните сте вие с детето ти.

# 166
"...И не го изкарвай проблем, че се усмихвала като дошла за децата. Дано чете форума и да знае за др.път, че и така не е ОК.
Или на някой му е много досадно през пандемията и има цял сценарий и ние сега трябваше да се сетим, че не е бил при родителите си, а при нея, а ти изпадна детегледачка....фииииуууууу."

Е, те това и през ум не ми мина. Вярно всеки пречупва ситуацията през своята си гледна точка.

# 167
...а аз още не вдявам какъв е проблемът в последно описаната ситуация. Някой може ли да обясни за бавно загряващите?

# 168
човекът от последната ситуация кръшка с бившата, докато авторката гледа децата им.

# 169
...а аз още не вдявам какъв е проблемът в последно описаната ситуация. Някой може ли да обясни за бавно загряващите?
Типични българо-семейно, конфликто-отношения страсти.
Как си, Alba, отдавна не съм те засичал? Simple Smile
CoffeeMisc SmokingCookie

# 170
  • SF
Съвсем ясно е, че когато е имало предишна връзка, с или без брак, но пък с деца, отношенията с бившите няма как да бъдат прерязани. Рождени дни, Коледи, завършване на училище, подаръци, такси за уроци, спорт, екскурзии - очаква се да участват и двамата.
Новият партньор трябва да очаква и да приема, че колкото повече растат децата, толкова повече и разходите и претенциите по тях. Децата са общи и не е нормално, нито красиво да бъдат оставени без внимание и средства.
Нещата стават по-лесни, ако бившите си имат нов брак, нови бебета. Съмненията падат.
Или пък винаги остават, независимо, че там се е появило ново гажде.
Някои ревнуват и от въздуха и се съмняват във всяко закъснение с 30 минути, във всеки есемес, който не им е прочетен на глас.

Не всеки има шанса да понесе издръжката (и емоционално, и като време)  на 2 семейства. Едното винаги се чувства ощетено.

# 171
Типични българо-семейно, конфликто-отношения страсти.
Как си, Alba, отдавна не съм те засичал? Simple Smile
CoffeeMisc SmokingCookie
Здравей, ароматични ми приятелю Simple Smile Радвам се да те видя. Добре съм. Пия кафе и ям курабии.
Цигарите (почти) съм ги отказала.

Колкото до последната ситуация, ако не бяхте видели кръшкане между редовете, честен ми кръст, хич и нямаше да се сетя, че има такова нещо. А съм доста мнителен човек. Кое издава, че са били заедно с бившата? Това, че е била ведра и усмихната ли? Simple Smile
Това да се празнуват рождените дни и с двамата родители ми се струва нормално. Нали уж притеснението беше да не ги събере всички на едно място?

# 172
Не казвам, че в бил с бившата, а че темата върви към пързалка. Той отишъл при родителите си, а майката на децата дошла усмихната по  тях и казала, че те ще си празнуват отделно сутринта, а на обед без нея при тях с таткото.
И аз не виждам проблема къде е сега, но авторката изглежда вижда някъде нещо. Аз и не разбирам защо беше и проблем да празнуват при тях всички, ама хайде.

# 173
  • SF
Това е един от проблемите, когато партньорите имат деца. Налага се да празнуваш много празници с хора, които не приемаш за близки, сродни и интересни. Налага се и подаръци да им купуваш и да се радваш на техните.

Налага се... Може и да не се налага. Но за да не се усещат трусове, много от неравностите трябва да се заглаждат с обществено прието и прилично поведение. Сръдни, цупни, закани и заплахи, завършват с тема в бг мама.

# 174
Много ми се ще да видя покойният ми брат в тази ситуация, не му я сервирах, щеше да го завре тоя комплексар на кучето в г.за.... Комплексар, идиот .....ММ и брат ми бяха в прекрасни отношения, без да се грижа за това....
Дали обърка историята?
Тази с ударения брат е друга....
Раде, ти си знаеш най-добре.
Тук не беше добре така, сега също не е добре....най-лесно е във форума да разведеш всичко живо, щото нали бе е баш като на филмите.
Тука само перфектни бракове, връзки, домове, добри деца, всичко най- най....само от време на време се полазват някакви публикуващи, който позволяват да им се случват елементарни неща.
Сега си помисли така повече ли те устройва и си преценявай можеш ли така или не. С ТМ добре ли ти е, устройва ли те така и всичко.
И не го изкарвай проблем, че се усмихвала като дошла за децата. Дано чете форума и да знае за др.път, че и така не е ОК.
Или на някой му е много досадно през пандемията и има цял сценарий и ние сега трябваше да се сетим, че не е бил при родителите си, а при нея, а ти изпадна детегледачка....фииииуууууу

Точно това съм направила...

# 175
Ради, не пишеш какво се случва. Как мина рождения ден?

# 176
В момента в който някой каже на детето ми "махай се" лети с 200.. Пък било то и баща и който и да било..

# 177
От сега ти се налага. После какво ли ще е. Какво му обичаш на този мъж?
Просто имам чувства , приех това, че има деца, дори ми е приятно, когато те са с нас. Искам да се получи най-после една моя връзка, но той започна да се държи така.
Нагласата ти е погрешна, а и той не играе по твоя сценарий за живота.
И все пак се надявам да имате хепи енд.

# 178
Рд-то мина ли?

Общи условия

Активация на акаунт