Съмнения

• 9 514
  • 178
  •   1
Отговори
# 135
Аз още веднъж да се възхитя в темата на уменията на всички да решавате с такава лекота чуждите (а надявам се и своите) проблеми!!
Всеки чудесно знае как се постъпва и кой е най-полезният ход! Всеки чудесно разбира по чужди описания кой какъв човек е и как може да се справи с него! В кой университет сте ги сдобили тези умения, за да се запиша и аз да уча в него?
Ами още по-лесно се дават мнения и се вземат решения, когато освен описаното отношение към авторката, нищо и не я свързва с този "партньор". Има си и дете, за което да живее и което е приоритет. И той не му е и баща, че да се опитва да търпи и скрепва положението поне заради това. Какво я задържа и в името на какво да търпи? Има време да изчака да срещне по-стойностно отношение към себе си.

# 136
Аз още веднъж да се възхитя в темата на уменията на всички да решавате с такава лекота чуждите (а надявам се и своите) проблеми!!
Всеки чудесно знае как се постъпва и кой е най-полезният ход! Всеки чудесно разбира по чужди описания кой какъв човек е и как може да се справи с него! В кой университет сте ги сдобили тези умения, за да се запиша и аз да уча в него?

Да - лесно е. Като не си емоционално обвързан със ситуацията. Когато гледаш от страни. А най-лесно е, и когато си минал вече през това. Изиграл си тази роля и си си научил урока.

# 137
След дълги опити за нормален разговор го проведохме и сега той каза, че няма да я допуска да влиза в апартамента, нито ще идва за рождения ден тук. Щели сме да бъдем сами тук. Да видим дали е истина, остават 4 дни. Мисля да дам последен шанс.

# 138
Radi, добре правиш, че му даваш шанс, дано да е помислил и разбрал. Другото, раздялата, винаги може да го направиш.

# 139

Да - лесно е. Като не си емоционално обвързан със ситуацията. Когато гледаш от страни. А най-лесно е, и когато си минал вече през това. Изиграл си тази роля и си си научил урока.

През каквото и да си минал, да виждаш само жертви и манипулатори означава няколко неща. Не само, че си емоционално обвързан, даже заклещен, ами и никакъв урок не си научил, освен да даваш само себе си за пример, независимо от ситуацията, участниците и обстоятелствата.

# 140
Да, ние не сме лекари, психиатри, но сме много. И даваме различни гледни точки. А авторът чете и преценява кое най- се доближава до неговия случай. Не е ли това една от ползите на сайта? Лично аз от сайта и съветите в него събрах смелост, разбрах, че прекалено съм търпяла и напуснах съпруга си.

# 141
Ето, пак ти Simple Smile Много сте, силни сте. Браво. Не, не давате гледни точки, заявявате прекалено лични и крайни позиции, критики и съвети.

# 142
Ради, имам един въпрос. Защо се е стигнало до раздяла с бившата му жена? Ти спомена, че тя го е напуснала, но защо, какъв е неговият отговор на въпроса?
 Когато си говорят по телефона, той е до теб най- вероятно и чуваш за какво си говорят, виждаш мимиките, изражението му, чуваш тонът на глас му...Това не може да се скрие

# 143
Ради, имам един въпрос. Защо се е стигнало до раздяла с бившата му жена? Ти спомена, че тя го е напуснала, но защо, какъв е неговият отговор на въпроса?
 Когато си говорят по телефона, той е до теб най- вероятно и чуваш за какво си говорят, виждаш мимиките, изражението му, чуваш тонът на глас му...Това не може да се скрие
Отговора му беше тя взе децата и си тръгна 2 пъти, защото искала мъж, който си стои повече вкъщи да и помага, вместо да е 14 часа на работа. Аз не съм била там, когато това е станало и нямам представа истина ли е или не, но мисля, че няма полза да лъже точно за такова нещо.

# 144
Благодаря на всички за съветите, наистина се замислих над много неща. Когато мине рожденият ден, ще кажа какво е станало.

# 145
  • SF
Отговора му беше тя взе децата и си тръгна 2 пъти, защото искала мъж, който си стои повече вкъщи да и помага, вместо да е 14 часа на работа. Аз не съм била там, когато това е станало и нямам представа истина ли е или не, но мисля, че няма полза да лъже точно за такова нещо.

Тоест отговорите могат да бъдат всякакви, и няма смисъл да ги изискваме.
Пречупени са през призмата и съзнанието на този, който ги дава. Дали ще украси, дали му е ясно и на самия него всичко от-до, дали и този, който го напуска, му е разказал всичко, дал му е подробни обяснения и разяснения...
Много малка част от разделите се случват в един миг заради едно нещо. Особено, когато има 2 деца, раздялата се обмисля по-дълго, не е така категорична, лесна, безпоследствена, трупат се различни поводи и причини за нея.
Едва ли една сутрин съпругата се е събудила и му е казала: "Реших снощи, че понеже работиш по 14 часа, аз ще взема децата и ще ги гледам сама, без теб, на друго място, което ще избера днес."
И жената се надява да срещне друг мъж, който работи по 4 часа, стои си вкъщи и осигурява доходите на семейството.
Глупости на търкалета!
Казал е причина за раздялата такава, каквато е в неговата глава. Или такава, каквато му звучи похвално да каже.
Срещу една жена, която се оплаква, че мъжът й работи прекалено много, ще застанат 100 други, които се оплакват, че мъжете им не работят, въртят се по боксерки до обяд и се оплакват, че няма свестна работа.

# 146

На теб каква информация ти носят отговорите на тези въпрос и как смяташ да я използваш? Смяташ ли, че би била обективна в интерпретирането на фактите?

# 147
Никога една майка с малки дете\деца не си тръва просто ей така. Това нещо е трупано с години за да се случи.

# 148
Никога една майка с малки дете\деца не си тръва просто ей така. Това нещо е трупано с години за да се случи.
Ами това, което знам е, че са били само 3-4 години заедно, защото тя е забременяла първия месец след като са се запознали.. ох дори не искам да мисля, каквото е било било при тях..

# 149
От отговора на неговия въпрос: надблюдаваш ли го дали помага и се включва в домакинството? Защото, когато аз обвинвах ММ в същото, точно това ми липсваше - общото обгрижване на дома.
От колко време се познавате? Възможно ли е той умишлено да скача в тези прибързани обвързвания - да няма време човек да го опознае и вече да не може да му избяга?

Общи условия

Активация на акаунт